понеділок, 20 травня 2013 р.

Смажені кальмари з цибулею. Дуже просте і смачне блюдо!

Смажені кальмари з цибулею. Дуже просте і смачне блюдо!


Готуватися всього 20 хвилин.

Свіжі кальмари (1 кг) очистити від нутрощів і занурити на 30 сек. в киплячу воду. Потім промити холодною водою, прибираючи залишки згорнулася шкірки і нарізати смужками. У сковороді розтопити трохи вершкового масла і додати кальмари. Через кілька хвилин з кальмарів виділиться рідина, яку треба злити в іншу ємність. Продовжуємо обсмажувати кальмари, додаючи за потребою вершкове масло.
В іншій сковороді на вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю (300 гр.), нарізаний півкільцями. Коли кальмари почнуть прижариваться, посолити і поперчити за смаком, додати обсмажену цибулю і бульйон, що залишився від смаження кальмарів. Все перемішати і вимкнути вогонь.
Подавати кальмарів з гарніром з відвареного рису і овочів. Приємного апетиту!

Автор: Олена Нестерова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Смажені кальмари з цибулею. Дуже просте і смачне блюдо!



Смажені кальмари



Дуже апетитні і дуже прості смажені кальмари в паніровці стануть прекрасним приводом зібратися за столом.

Основні інгредієнти:
• Кальмари очищені - 500 грам;
• Рослинна олія;
• Крохмаль кукурудзяний - ? склянки;
• Борошно рисова (можна взяти пшеничне борошно) - ? склянки;
• Сіль - 1 чайна ложка;
• Сода - ? чайної ложки;
• Яєчний жовток - 1 шт.;
• Холодна газована вода - 1 стакан.

Процес приготування:
• Очищені кальмари нарізаємо товщиною від 0,5 до 1 см, при цьому щупальця потрібно залишити цілими;
• Беремо з холодильника газовану мінеральну воду, додаємо яєчний жовток і ретельно змішуємо. Потім додаємо сіль, соду, кукурудзяний крохмаль, борошно і дуже швидко перемішуємо. Не варто звертати увагу на грудочки, які можуть утворитися, бо від тривалого перемішування можуть зникнути бульбашки газу з мінералки і тісто після прожарювання не буде ніжним і повітряним.
• Розігріваємо олію в сковороді з товстим дном або фритюрниці. Кальмари на пару секунд занурюємо в тісто, а потім по одному занурюємо в розігріте рослинне масло. Під час обсмажування потрібно спостерігати за тим, щоб кальмари не прилипали до дна сковороди.
• Смажимо, кальмари 45-60 секунд, а потім викладаємо на паперовий рушник - воно вбере зайву олію. Колір кальмарів повинен бути трохи жовтуватим.
• Подавати смажені кальмари потрібно відразу ж, з лимоном або будь-яким гострим соусом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика