Омлет з капустяної начинкою
Інгредієнти:
Яйця - 6 шт
Вода - 6 столових ложок
Сіль, перець, паприка, петрушка
Рослинна олія - 6 столових ложок
Начинка:
Капуста - 1 головка середніх розмірів
Цибулина середніх розмірів
Оливкова олія - 3 столових ложки
Сіль - 1,5 чайних ложки
Чорний перець -
Капуста молода, фарширована бараниною
На 8 порцій:
1 великий качан молодої капусти
400 г фаршу з баранини
50 г сала
1 цибулина
2 зубчики часнику
3 шматка білого хліба без кірки
125 мл молока
0,25 склянки листочків петрушки
жменю листочків м'яти
1 яйце
0,5 склянки панірувальних сухарів
сіль, перець за смаком
Гостренькі капуста швидкого приготування.
Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!
Приготування:
Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.
Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно -)
Щі зі свіжої капусти
Щі зі свіжої капусти - один з найпоширеніших в Росії супів. Його готують практично круглий рік, іноді частково або повністю замінюючи свіжу капусту квашеної.
Вам знадобиться:
Голяшка яловича без кістки 800 г
Морква 200 г
Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
Перець духм'яний 5 шт.
Лавровий лист 1 шт.
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 40 мл
Капуста білоголова 300 г
Картопля 300 г
Томатне пюре 100 г
(далі під картинками)
Цвітна капуста з йогуртом, м'ятою і зернами граната
Інгредієнти:
1 велика головка цвітної капусти, нарізати на суцвіття
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. насіння кмину
0,5 ч.л. солі
0,5 ч.л. чорного перцю
упаковка натурального йогурту
м'ята рубана
зерна граната
1. Розігріваємо духовку
2.Перемешиваем цвітну капусту з маслом, насінням кмину, сіллю і перцем
3.Выкладываем цвітну капусту на невелике деко і випікаємо 20-30хв в духовці
4. Змішуємо йогурт з невеликою дрібкою солі
5. Викладаємо на тарілку цвітну капусту, поливаємо йогуртом, прикрашаємо м'ятою і зернами граната
Пюре з цвітної капусти
Інгредієнти:
Капуста цвітна 700 гр;
Масло вершкове 2 ст. л.;
Сіль, перець 0.5 ч.л;
Приготування:
Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття. Відварити на пару.
Капусту пюрировать в кухонному комбайні. Додати вершкове масло, сіль і перець за смаком. Перемішати.
Огірки в капустяних листках.
Не за горами у нас вже сезон консервування, так що підбираємо знову нові і цікаві рецепти заготовок. Ви робили хто небудь таку закатку, як огірки в капустяному листі ? Якщо немає, то беріть рецепт на озброєння. Дуже смачно.
Інгредієнти:
Огірки
Капуста
Хрін
Кріп
Часник
Листочки смородини
Сіль
Цукор
Оцет
Кількість продуктів залежить від кількості закритих банок.
В 3-х літрові банки укладаємо листя хрону, кріп, листя смородини, 2-3 зубки часнику. У огірків зрізаємо кінчики і загортаємо кожен огірочок в капустяний лист, складаємо в підготовлені банки. Заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 20-30. Воду зливаємо в каструльку і готуємо маринад: на одну 3-х літрову банку 1,5 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру. Вливаємо в банку 70мл. 9% , потім заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо хвилин 15, закатуємо стерилізованими кришками.
Немає коментарів:
Дописати коментар