Булочки "Милашка"
Інгредієнти:
- 11 г сухих дріжджів
- 2 столові ложки цукрового піску
- 1 чайна ложка солі
- 400 р борошна (просіяти)
- 3 жовтки
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 мл води
- 100 мл молока
- 200 г рослинної олії
Начинка:
- 12 шт цукерок "Корівка" (або ваша улюблена начинка)
Приготування:
Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо цукор. Кладемо близько 100 гр. борошна. Накриваємо чашу рушником і даємо постояти опарі хвилин 20-30.
Після цього додаємо жовтки, тепле молоко, сіль, ванільний цукор і борошно.
Вимішуємо, в самому кінці додаємо рослинне масло. Знову ж дуже добре вимішуємо. Дріжджове тісто любить руки.
Потім накриваємо тісто чистим рушником і поставити підходити в тепле місце години на три. За цей час два рази обминаємо (робимо в тесті заглибини).
Після, робимо булочки і укладаємо начинку (по половинці цукерки), поміщаємо в змащену рослинною олією форму. Змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо в розігрітій духовці до 200 С 15 хвилин.
Сирні булочки - нереально м'які!
Сьогодні у мене для вас рецепт неймовірно м'яких і пишних сирних булочок на дріжджах. З сирним тестом дуже приємно мати справу - воно дуже м'яке і податливе, а випічка з нього довго зберігається свіжою.
Інгредієнти:
борошно - 360г
сир - 180 г
молоко - 70 мл
цукор - 120 г
вершкове масло - 60 г
2 невеликих яйця
дріжджі - 1 ч. л.
цедра лимона або апельсина
щіпка солі
1 жовток для змазування булочок
Приготування:
Приготуйте опару. У теплому молоці розведіть дріжджі з парою ложок борошна і цукру. Поставте в тепле місце на 15-30 хвилин.
Поки опара підходить збийте вершкове масло з цукром і яйцями
Додайте протертий через сито сир, цедру і сіль, добре перемішайте
Коли опара підійде, вилийте її в сирну масу, перемішайте
Додайте просіяне борошно, заважайте, поки тісто не збереться в грудку
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і помісіть руками. Повинно вийде дуже м'яке тісто.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто збільшиться в об'ємі
Тісто розділіть на рівні шматочки, сформуйте булочки. Укладіть їх на деко застеліть рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку нагрійте до 200 градусів.
Коли булочки підійдуть, змастіть їх збитим жовтком і поставте в духовку на 30 хвилин, поки не зарум'яняться.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Булочки з корицею
Інгредієнти:
- 1 літр молока
- 1 склянка рослинного масла
- 1 склянка цукру
- 2 пакета сухих дріжджів
- 8 чашок борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1 столова ложка сіль
- багато топленого вершкового масла
- 2 склянки цукру
- кориця
Глазур:
- 1 пакетик цукрова пудра
- 1/2 чашки молока
- 1/4 склянки розтопленого вершкового масла
- 1/4 чашки кави
- 1/8 ч.л. солі
Спосіб приготування:
- Нагріти молоко, рослинне масло і цукор в середній каструлі на середньому вогні. Відкласти в сторону і охолодити до теплого стану. Посипати зверху дріжджі і залишити на 2 хвилини
- Додати 8 склянок борошна. Перемішати, потім накрийте чистим кухонним рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Через 1 годину, зніміть рушник і додати розпушувач, соду, сіль і залишилася 1 склянку борошна. Ретельно перемішати.
- Розкачати тісто у великий прямокутник
- Розігріти духовку до 190 градусів.
- Полити прямокутник розтопленим вершковим маслом ( тільки тепдым!) посипати склянкою цукру і щедро присипати корицею
- Скачати в рулон, защипнути кінці і нарізати на товсті кружечки
- Покласти в змащену маслом форму булочки, накрити рушником і залишити на 20-30 під хвилини
- Потім поставити в духовку на 15-18 хвилин або до золотисто-коричневого кольору
- Зробити глазур : у великій мисці збити цукрову пудру, молоко, вершкове масло, каву і сіль.
- Спробуйте глазур, додайте чого не вистачає на ваш смак і по консистенції - глазур повинна бути щільною і густий, але в теж час текучою
- Дістати булочки з духовки і відразу залити глазур'ю
- Дати вбратися і подавати
Приємного апетиту
Бананові булочки
Продукти:
600 гр. борошна
20 гр. вершкового масла
0,5 пачки дріжджів швидкодіючих (5 гр.)
250 мл. молока
3 ст. ложки цукру
3 банана
Приготування:
1. Ставимо опару: для цього в склянці підігрітого молока розчиняємо цукор і дріжджі. Додаємо горстня 2 муки і розмішуємо.
2. Ставимо опару бродити в тепло, поки вона не стане в об'ємі в три рази більше.
3. Тим часом банани очищаємо і блендером перетворюємо на пюре.
4. У бананове пюре виливаємо опару, додаємо масло і борошно і замішуємо тісто.
5. Тісто ділимо на порції і викладаємо на деко, покрите папером для випічки. Ставимо в тепло, щоб булочки піднялися.
6. Випікати при 200 градусах. Коли булочки зарум'яняться їх можна змастити збитим яйцем і випікати ще 5 хвилин.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар