Запечений у фользі картопля з травами і часником
Інгредієнти:
Картопля - 16 штук
Сіль - 3 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Часник - 4 зубчики
Листя кмину - 1 ч. ложка
Розмарин свіжий - 1/2 ч. ложки
Приготування:
1. Поріжте картоплю навпіл і викладіть в каструлю. Залийте водою і насипте сіль. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до м'якості, приблизно 10 хв. Злийте воду і поверніть картоплю в каструлю.
2. Додайте оливкову олію, злегка розім'яті, але не очищені зубчики часнику, подрібнений кмин і розмарин. Добре перемішайте і залиште остигати.
3. Викладіть 4 листа фольги на робочу поверхню і розкладіть на кожен картоплю і щоб у кожній порції лежав зубчик часнику. Загорніть фольгу і залиште при кімнатній температурі на 2 год.
4. Розігрійте духовку до 200 гр.
5. Викладіть мішечки на деко і поставте в духовку приблизно на 15 хвилин, перевертаючи, поки картопля не розігріється.
6. Перекладіть на тарілки і акуратно відкрийте фольгу. Подавайте.
Картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
5-6 картоплин, 500 грам фаршу, цибулина, 3 яйця, трохи сиру, свіжа зелень.
Приготування:
1. Картопля вимити, почистити і зварити до готовності. Зробити добре пюре, додавши в картопельку вершкове масло, трохи молока і одне сире яйце.
2. Цибулю нарізати подрібніше, обсмажити. Додати до цибулі фарш і добре обсмажити, практично до готовності.
3. У форму для випічки викласти ½ частину картопляного пюре, розрівняти.
На картопляне пюре викласти фарш. Поверх фаршу другу частину картопляного пюре.
2 яйця збити ( можна додати трохи вершків) і вилити на картоплю. Посипати тертим сиром і зеленню.
4. Запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Картопляні зрази
Інгредієнти:
500 гр-.нежирной свинини ;
1, 5 кг-картоплі;
1 - цибулина ;
50 г вершкового масла
1/2 склянки борошна
100 гр.растительного масла для обсмажування зраз
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свинячу м'якоть пропускають через м'ясорубку, додаючи сіль і перець за смаком.
Цибулю подрібнюють і обсмажують з фаршем.
З картоплі готують круте пюре, (охолодити), додаючи в нього сіль, вершкове масло і муку, сіль , спеції за смаком..
Борошно необхідно вмішувати рівномірно, не допускаючи грудок, щоб картопляний фарш вийшов максимально однорідним.
З картопляного тіста на долоні роблять заготовки, розміром в долоню, в середину яких кладуть м'ясний фарш і формують зрази. Як тільки зрази сформованы, їх укладають на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажують до появи скоринки. Обсмажувати зрази з кожної сторони .
Приємного апетиту!
КАРТОПЛЯНИЙ ТАРТ-ТАТЕН
Інгредієнти:
(Для пирога 24 см)
800 гр молодої картоплі
800 гр помідорів чері
2 середні цибулини
30 гр вершкового масла
2 ст. л. коричневого цукру
листя орегано
200 г козячого сиру (у мене була коров'яча бринза)
лист листкового тіста
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 160 градусів. Вимийте помідори, розріжте їх навпіл, викладіть на деко зрізом вгору, полийте рослинним маслом і поставте в духовку на 40-45 хвилин.
Тим часом відваріть картоплю. Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте до золотистого кольору. Відставте овочі в бік.
У невеликому сотейнику розтопіть масло з цукром, помішуючи, до утворення карамелі. Це може зайняти кілька хвилин. Вилити карамель на дно підготовленої форми. Потім наріжте картоплю кружечками товщиною близько 1,5 см, також акуратно викладіть на дно. Присипте орегано або улюбленими травами. Накрийте по черзі шаром цибулі, помідорів, сиру, і розкатаного тіста.
У розігріту до 200 градусів духовку поставте пиріг і випікайте близько 25 хвилин. Знизьте температуру до 175 градусів і печіть ще хвилин 15. Дістаньте пиріг, дайте постояти не більше 2-х хвилин. Накрийте тарілкою (дном вгору) і точним, але різким рухом переверніть його на блюдо. Подавайте гарячим або теплим.
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Інгредієнти:
900 г - 1 кг картоплі
сіль
1,25 склянки суміші вершки молоко або просто молока
2 столових ложки вершкового масла
4-5 зубчиків часнику
щіпка мускатного горіха
2 столових ложки нарубаного зеленого цибулі
мелений перець
додатково: сметана, крем-фреш, тертий сир
Приготування:
1. Очистіть і розріжте на четвертинки картоплю. Відваріть в злегка підсоленій воді.
2. Поки картопля вариться, на сковороді приготуйте соус. Нагрійте вершкове масло (1 столова ложка), часник, влийте молоко. Готуйте хвилин 10 поки часник не стане м'яким. Присипте мускатним горіхом і перемішайте. Зніміть з вогню.
3. Відварену картоплю зніміть з вогню, воду злийте.
4. У каструлю з картоплею влийте соус і розімніть в пюре. Додайте ще одну ложку масла, нарізану цибулю, сіль і перець. Перемішайте. Додайте додаткове інгредієнти і подавайте.
Немає коментарів:
Дописати коментар