Булочки з заварним кремом
Інгредієнти:
200 мл. теплого молока
40 гр. маргарину
3 ст. ложки цукру
2 ст. ложки рослинної олії
1/4 ч. ложки солі
1 пакетик ванільного цукру
1 яйце
1 ч. ложка сухих дріжджів
2-2 .5 склянки борошна
1 пакетик заварного крему (приготувати, як вказано на упаковці, у остиглий крем додати 2 ст. ложки розм'якшеного масла і добре перемішати)
Приготування:
У молоці розчинити дріжджі, додати чайну ложку цукру і 1 ст. ложку борошна, розмішати, поки відставити убік.
Маргарин розтопити, додати яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і рослинне масло, все добре розтерти, додати цю суміш у молоко з дріжджами, перемішати, підсипаючи просіяне борошно замісити тісто, накрити і дати підійти 1 годину.
Зварити крем як зазначено на упаковці, остудити, додати вершкового масла (2 ст. ложки) перемішати.
Тісто перекласти на стіл, розкотити в прямокутний пласт, рівномірно нанести крем відступаючи від країв, згорнути рулет, порізати на шматочки, викласти на деко застелений промасленим пергаментом зрізами вгору, дати постояти хвилин 10, змастити яйцем, випікати при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору.
Приємного чаювання!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Булочки зі смородиновим варенням.
Інгредієнти:
Сухі дріжджі 2 ч.л
Сіль ½ ч.л
Молоко 1 ст (250 мл)
М'який маргарин 200 гр
Цукор 2 ст.л
Борошно 3.5 ст
1 яйце
30 ч.л густого смородинового варення
Приготування:
У миску насипати дріжджі,сіль і цукор,перемішати. Додати тепле(не гаряче), молоко. Руками перемішати,щоб тремтіння растворились.Оставить в теплому місці на 15 хвилин.
Додати в дріжджову масу м'який маргарин(маргарин не топити).І поступово всипати просіяне муку.Замесить тісто,не липнующее до рукам.Возможно може піти трохи більше борошна.
Накрити миску рушником і поставити в холодильник на 4 години.
Прибрати тісто з холодильника.Из тіста сформувати 30 однакових кульок розміром з пінг-понг.
Розкачати качалкою,трохи товщі, ніж на пельмени.Стаканом вирізати круг.А одержаний обідок з тіста,скрутити у вигляді восьмерки.Положить одну половину на вирізаний круг,після закрити другий половиной.Положить в середину густе варення або джем.
Змастити булочки яйцом.Выпекать в попередньо розігрітій духовці при середній температурі до рум'яного кольору.
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Закусочні булочки
Смачна закуска і швидкий ситний сніданок.
Інгредієнти:
Булочки 6 шт
-Яйця(краще перепелині) 6 шт
-Шинка 120 г
-Солоні огірки 1 шт
-Вершкове Масло-90 г
-Молоко 3 ст.л.
-Майонез-3 ст.л.
-Гірчиця готова 1 ч.л.
-Перець чорний мелений за смаком
-Зелень(кріп,петрушка) за смаком
Приготування:
1. У мене були булочки 8см в діаметрі, тому я зрізала кришечку і вийняла м'якуш. Якщо булки будуть більші, то можна взяти 3 штуки і розрізати навпіл.
2. Огірок і шинку нарізаємо соломкою. Потім змішуємо з майонезом і гірчицею.
3. Поглиблення булочок змочують молоком (по половині столової ложки) і змащуємо вершковим маслом. Я масло розрізала на 6 шматочків і змастила всередині кожну булочку. Викладаємо начинку, посипаємо зеленню і випускаємо по яйцю в кожну булочку.
Жовтки посипаємо чорним меленим перцем.
4. Запікаємо булочки при 200 градусах до загустіння яєчного білка. Булочки виходять злегка хрусткі, але такі смачні!
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Імбирні булочки-трояндочки з корицею
Інгредієнти (у мене вийшло 14 штук):
150 мл. молока
20 гр. свіжих дріжджів або 7 гр. сухих (я використовувала 10 гр. свіжих дріжджів)
50 гр. цукру в тісто (я брала 30 гр.)
350 гр. борошна
55 гр. вершкового масла (я брала 45 гр.)
1 яйце
щіпка солі
1 ч. л. тертого кореня імбиру
3 ст. л. цукру на посипання булочок
1 ч. л. кориці (я брала 1,5 ч. л.)
Приготування:
В оригінальному рецепті тісто пропонується зробити опарним способом. У теплому молоці розвести дріжджі, додати 25 гр. цукру і пару ложок борошна. Залишити в теплому місці, поки не підніметься шапка. І далі вже замішується тісто. Змішується опара, борошно, сіль, яйце, цукор, що залишився і розтоплене масло (масло не повинно бути гарячим).
Я зробила тісто безопарним способом. Просіяла борошно, додала яйце, сіль, цукор, тертий імбир. Окремо розвела дріжджі в теплому молоці і вилила до борошняної суміші. Вымешивала тісто комбайном протягом 5 хвилин, потім додала шматочками м'яке масло і вымешивала ще 3 хвилини. Тісто вийшло еластичне і м'яке. Залишити в теплому місці до збільшення обсягу в 2 рази. Я залишила на 1 годину в ледве теплій духовці.
Робочу поверхню присипати борошном. Викласти тісто і обім'яти. Розділити на 2 частини, щоб зручніше було працювати. Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм Видавити з тіста кружки діаметром 5-6 див. У мене стакан був діаметром 6 див. Гуртки викласти як показано на фото, вони знаходять один на одного. Я брала по 7 штук. Акуратно щільно згорнути. Посередині надавити пальцем і потім розрізати.
Викласти квіточки на деко з папером для випічки. Коли всі булочки були готові, я включила прогріватися духовку до 180 градусів. Булочки як-раз за цей час встигли підрости. Перед тим, як відправити булочки в духовку, їх потрібно змастити збитим яйцем і посипати сумішшю цукру і кориці.
Випікати приблизно 20 хвилин до рум'яного кольору. Орієнтуйтеся по своїй духовці. У мене вони вже були через 16 хвилин готові. Готові булочки остудити.
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар