вівторок, 21 травня 2013 р.

Шоколадні булочки за півгодини

Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини



Булочки з цукром і корицею



Інгредієнти:

1 склянку теплого молока
9 грам дріжджів
1 склянка цукру
1 пачка вершкового масла (я брала половину сл.масла і половину сл.маргарина)
1 яйце
борошно
цукор
кориця

Приготування:

1. У тепле молоко додати дріжджі і трошки цукру, перемішати і накрити, почекати поки суміш спіниться, приблизно хвилин 10.
2. Додати до молока з дріжджами 1 яйце, трохи збити, потім туди ж всипати 1 склянку цукру, все добре перемішати.
3. Розтопити вершкове масло (я це роблю в мікрохвильовці) і влити до решти інгредієнтів.
4. Додати борошно потроху, можна просіяти (я цього не робила), у мене пішло приблизно 1,5 склянки.
Я роблю «на око», тому борошно всипайте поступово, перемішуючи тісто, воно має бути м'яким, трохи прилипати до рук.
5. Поставте тісто в тепле місце. Я просто кладу його у велику миску, закриваю кришкою і зверху накриваю рушником.
6. Залиште тісто підніматися і поки що можете зайнятися іншими справами. Так воно постоїть приблизно 2 години, за цей час воно має піднятися 3 рази і 3 рази ви повинні його обім'яти.
7. Ну ось, настав час. Дістаньте трохи тесту на посипаний борошном стіл, скачайте з нього кулю і потім з кулі розкачайте корж товщиною приблизно 5 мм.
8. Зверху посипте корж цукром, корицею і скачайте з нього трубочку. Завертайте десь по 4 см.
9. Потім розріжте цю «трубочку» на частини. У вас виходити такі прямоугольнички - всередині трояндочкою. З одного боку ви заліпіть - це буде «денце».
10. Поставте булочки - трояндочки на деко, змащене маргарином, на расстойку приблизно хвилин 10.
11. В цей час нагрійте духовку до 180 С.
12. Змастіть булочки яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 15-20, до рум'яності.
Булочки з цукром і корицею






Булочки "Гусенички"



Інгредієнти:
Для тіста:
200 мл молока
2 ст.л. цукру (без верху)
1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих)
1 ч.л. солі
20 г вершкового або рослинного масла
600 мл борошна (300 г)
Для начинки:
150 г сиру типу Гауда
Для змащення:
1 яйце
1 ст.л. молока
1 ч.л. раст масла

Для начинки:
8 сосисок типу «Віденських»
Для змащування верху:
1 яйце
1 ст.л. молока або вершків
Опціонально:
Тертий пармезан
Кетчуп
Кріп

Приготування:

Тісто розділити на кульки по 70 г вагою - у мене вийшло 8 штук. Розмір - як тенісний м'яч.
Кожну кульку розкачати в корж і покласти очищену сосиску
Згорнути як вареник і заліпити краї, щільно притискаючи сосиску до тесту.
Розрізати впоперек на 8 частин, залишаючи корінець неразрезанным.
Нижній кладемо шматочок наліво з одночасним розворотом (поставити як пеньок), наступний - направо.
Наступні дії - в шаховому порядку.
У підсумку виходить така гусеничка.
Духовку поставити на нагрів на 220 С.
Простелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин на расстойку в тепле місце.
Змастити верх яйцем + молоко.
Верх за бажанням можна трохи змастити кетчупом зигзагами, посипати пармезаном і кропом.
Випікати приблизно 20 хвилин або дивіться по вашій духовці до золотистого кольору.
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"
Булочки "Гусенички"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика