Шоколадні булочки за півгодини
Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)
Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Булочки з цукром і корицею
Інгредієнти:
1 склянку теплого молока
9 грам дріжджів
1 склянка цукру
1 пачка вершкового масла (я брала половину сл.масла і половину сл.маргарина)
1 яйце
борошно
цукор
кориця
Приготування:
1. У тепле молоко додати дріжджі і трошки цукру, перемішати і накрити, почекати поки суміш спіниться, приблизно хвилин 10.
2. Додати до молока з дріжджами 1 яйце, трохи збити, потім туди ж всипати 1 склянку цукру, все добре перемішати.
3. Розтопити вершкове масло (я це роблю в мікрохвильовці) і влити до решти інгредієнтів.
4. Додати борошно потроху, можна просіяти (я цього не робила), у мене пішло приблизно 1,5 склянки.
Я роблю «на око», тому борошно всипайте поступово, перемішуючи тісто, воно має бути м'яким, трохи прилипати до рук.
5. Поставте тісто в тепле місце. Я просто кладу його у велику миску, закриваю кришкою і зверху накриваю рушником.
6. Залиште тісто підніматися і поки що можете зайнятися іншими справами. Так воно постоїть приблизно 2 години, за цей час воно має піднятися 3 рази і 3 рази ви повинні його обім'яти.
7. Ну ось, настав час. Дістаньте трохи тесту на посипаний борошном стіл, скачайте з нього кулю і потім з кулі розкачайте корж товщиною приблизно 5 мм.
8. Зверху посипте корж цукром, корицею і скачайте з нього трубочку. Завертайте десь по 4 см.
9. Потім розріжте цю «трубочку» на частини. У вас виходити такі прямоугольнички - всередині трояндочкою. З одного боку ви заліпіть - це буде «денце».
10. Поставте булочки - трояндочки на деко, змащене маргарином, на расстойку приблизно хвилин 10.
11. В цей час нагрійте духовку до 180 С.
12. Змастіть булочки яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 15-20, до рум'яності.
Булочки "Гусенички"
Інгредієнти:
Для тіста:
200 мл молока
2 ст.л. цукру (без верху)
1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих)
1 ч.л. солі
20 г вершкового або рослинного масла
600 мл борошна (300 г)
Для начинки:
150 г сиру типу Гауда
Для змащення:
1 яйце
1 ст.л. молока
1 ч.л. раст масла
Для начинки:
8 сосисок типу «Віденських»
Для змащування верху:
1 яйце
1 ст.л. молока або вершків
Опціонально:
Тертий пармезан
Кетчуп
Кріп
Приготування:
Тісто розділити на кульки по 70 г вагою - у мене вийшло 8 штук. Розмір - як тенісний м'яч.
Кожну кульку розкачати в корж і покласти очищену сосиску
Згорнути як вареник і заліпити краї, щільно притискаючи сосиску до тесту.
Розрізати впоперек на 8 частин, залишаючи корінець неразрезанным.
Нижній кладемо шматочок наліво з одночасним розворотом (поставити як пеньок), наступний - направо.
Наступні дії - в шаховому порядку.
У підсумку виходить така гусеничка.
Духовку поставити на нагрів на 220 С.
Простелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин на расстойку в тепле місце.
Змастити верх яйцем + молоко.
Верх за бажанням можна трохи змастити кетчупом зигзагами, посипати пармезаном і кропом.
Випікати приблизно 20 хвилин або дивіться по вашій духовці до золотистого кольору.
Немає коментарів:
Дописати коментар