Жульєн в булочці
Інгредієнти:
200 гр. курячої грудки
250 гр. печериць
1 маленька цибулина
100-150 гр. сиру
сіль, перець чорний мелений за смаком
1 ч. ложка борошна
2-3 ст. ложки сметани
6-7 маленьких круглих булочок
Приготування:
1. Філе порізати маленькими кубиками, цибулю нашаткувати тонкими підлозі кільцями, гриби почистити і порізати тонкими пластинками, сир натерти на дрібну тертку.
2. У булочок акуратно зрізати верхівку, видалити серединку, залишаючи не занадто товсті стінки.
3. Цибулю обсмажити до прозорого на розігрітому рослинному маслі, додати гриби, готувати, поки рідина не випарується, додати окремо обсмажене філе, сіль, перець, борошно і сметану, перемішати, готувати на маленькому вогні 2 хвилини, поки жульєн не загусне.
4. Духовку нагріти на 180 градусів, заповнити булочки теплим жульєном, зверху посипати тертим сиром.
Тримати в духовці, поки сир не розплавиться.
Жульєн в картоплі
Це неймовірно ефектне блюдо, яке своєю оригінальністю вразить навіть бувалих гостей. Картопля тут грає роль посуду.
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини
- 400 г печериць
- 1 цибулина
- 100 г вершкового масла
- 1/2 їдальні ложки борошна
- 250 мл вершків
- сіль, перець
- 100 г тертого сиру
Приготування:
1.Клубни картоплі гарненько миємо, але не чистимо. Розрізаємо кожну картоплину уздовж на 2 рівні частини.
2. Потім акуратно, за допомогою десертної ложки, выскребаем м'якоть картоплі. Нам потрібна своєрідна човник з картоплі з товщиною бортиків не більше 5-7 мм.
3. Отримані картопляні човники кладемо в холодну воду, щоб картопля не почорнів і віддав зайвий крохмаль.
4. Займемося, тим часом, іншими інгредієнтами. Розтопити в сковороді вершкове масло, покладемо в нього наші печериці.
5. Тушкуємо гриби на помірному вогні близько 5-7 хвилин, після чого додаємо до них дрібно-дрібно нарізану цибулину.
6. Тушкуємо гриби з цибулею ще 5-7 хвилин на середньому вогні, після чого додаємо в сковороду борошно. 7. Швидко перемішуємо, щоб маса загусла.
8. Гарненько перемішавши борошно, додаємо в сковороду вершки або сметану. Солимо, перчимо і тушкуємо ще 3-4 хвилини до загусання вершків (або сметани). Знімаємо з вогню.
9. В жаростійку і злегка змащену маслом посуд викладаємо наші картопляні човники, кладемо в кожну човник невеликий шматочок вершкового масла, а також трохи солі і перцю. 10. Наповнюємо човники грибною начинкою.
11. Ставимо наші картопляні човники в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів.
12. Запікаємо жульєн в картоплі 15 хвилин, після чого посипаємо кожен човник тертим сиром, щоб утворилася своєрідна сирна шапочка. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 15 хвилин до готовності.
13. Як тільки картопля покриється золотистою скоринкою з усіх боків - значить, страва готова. 14. Перед подачею на кожну картоплину можна пролити трохи розтопленого вершкового масла.
Жульєн
Інгредієнти для приготування:
Взагалі жульєн - це спосіб нарізки, але в народі це назва прижилася до страви запечених в кокотницях грибів у сметані.
Не буду втомлювати вас тут всякими занудствами, коротше у мене тут з часом з'являться кілька моїх рецептів «какбе жульєнів» і сьогодні один з варіантів.
Отже, беремо печериці, побільше
Замість кокотниць у нас сьогодні будуть самі гриби, вірніше їх капелюшки, так що акуратно видаляємо ніжки.
Я люблю, коли капелюшки залишаються прісними, а мущщино любить підсолені, так що капелюшки можна обмазати солоною водою
Тепер про начинку, вона може бути абсолютно будь-яка, яка вашій душі бажана.
У мене в цей раз була з:
- ніжки печериць
- червоний лук
- болгарський червоний перець
- шинка
Подрібнюємо цибулю
Ріжемо кубиками шинку
І відправляємо в розігріту сковорідку з олією злегка обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо порізаний болгарський перець і обсмажуємо ще хвилини 2
Потім додаємо спеції: СМЧП, паприку, базилік, майоран і заливаємо вершками (вершки можна замінити на сметану, але мені більше подобається з вершками), тушкуємо 3-5 хвилин
Беремо наші капелюшки, набиваємо начинкою, змащуємо знизу маслом і викладаємо на пекарській папір.
Зверху на начинку наливаємо трохи вершків (на фото я ще не додавала вершки) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, деко ставте на полицю трохи нижче середини
Через 10 хвилин дістаємо, посипаємо тертим пармезаном і назад в духовку, але тепер вже по центру
Хвилин через 10-15 наші жульєни готові.
Я подавала з салатом з помідорів черрі з цибулею пореєм і СМЧП, заправлений оливковою олією з білим винним оцтом.
Жульєн.
Швидкий у приготуванні і дуже ніжний на смак жульєн з куркою і грибами.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2
Інгредієнти:
● 2 курячих грудки
● 300 г печериць
● 200 г сметани
● 100 г сиру
● сіль, перець
● рослинна олія для смаження
Приготування:
1. Куряче філе вимити, дрібно порізати.
2. Сковороду змастити рослинним маслом і обсмажити куряче філе, наприкінці смаження, посолити і поперчити.
3. Печериці вимити, нарізати великими шматочками, обсмажити на сковороді до готовності.
4. В кінці смаження посолити і поперчити.
5. Курку з'єднати з печерицями, заправити сметаною, перемішати.
6. Перекласти по кокотницях, зверху посипати тертим сиром і тримати в духовці при 200 градусів 20 хвилин.
Грибний жульєн в баклажанах
Інгредієнти:
-5 маленьких баклажанів
-10 невеликих печериць
-2 невеликі цибулини
-3 столові ложки сметани
-сіль, перець чорний за смаком, червона солодка паприка за смаком
-оливкова олія
1. Баклажани добре помити.
2. Нарізати вздовж, разом з плодоніжкою (хвостик теж постарайтеся залишити)
3. Форму для запікання змастити оливковою олією, баклажани посолити і теж змастити з усіх боків оливковою олією, поставити запікатися в духовку на 15 хв при температурі 200 гр. (не забувайте, що духовки у всіх різні, так що час запікання може змінюватись)
4. Печериці дрібно порізати і злегка обсмажити на сковороді, потім додати цибулю, нарізану тонкими півкільцями і смажити до прозорості цибулі, посолити, поперчити, додати трохи червоною солодкої паприки
5. Коли баклажани готові, дістаємо і чайною ложкою видаляємо м'якуш, м'якоть подрібнюємо і додаємо до грибів, обсмажимо пару хвилин, вимкнемо вогонь під сковородою, додамо сметану і все добре перемішати. Цією начинкою фаршируємо баклажанові човники.
6. Зверху посипаємо тертим сиром. І відправимо на 7 хвилин під гриль.
Якщо немає гриля, то потрібно навпаки поставити в духовку на самий верх при температурі в районі 200 градусів і чекати коли сир зарум'яниться.
Приємного апетиту .
Немає коментарів:
Дописати коментар