середа, 22 травня 2013 р.

Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою

Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою



Виходить дивовижна ніжна сирна скоринка! І рибка, і картопля у вершках зі спеціями набувають ніжний, пікантний смак! Швидко, легко і смачно! Рецепт для затишного сімейного вечері, всі будуть задоволені і ситі.

Інгредієнти:

- 5-6 карофеля
- 500 г риби
- 2 помідори
- 1 велика цибулина
- сир
- зелень
- вершки

Приготування:

Багато дотримуються посту, тому вершки можна замінити рибним бульйоном. І тоді верхній шар замість сиру можна викласти цибулю з солодким перцем, буде не менш смачно.

Картоплю ріжемо кружечками тонший, цибулю кільцями або півкільцями - кому як зручно, помідори теж можна нарізати кільцями або півкільцями, рибку невеликими шматочками.

Сир тремо на тертці, як зазвичай, а нарізаємо тонкими пластинками - як на бутерброд. Зелень дрібно рубаємо.

У вершки додаємо сіль, перчик, можна ще якісь спеції для рибки.

У форму спочатку викладаємо шар картоплі, потім цибулька, потім рибка.

Злегка присаливем, посипаємо зеленню і добре змащуємо вершками (або поливаємо - все залежить від жирності вершків). Потім помідори - теж змащуємо вершками.

Останній шар - сир! Викладаємо пластиночки сиру так, щоб вони покрили практично всю поверхню. Залишки вершків акуратно виливаємо по краях.

Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 200 - 220 градусів.

Приємного апетиту!
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою



ТЕФТЕЛІ В КАРТОПЛЯНИХ КОШИЧКАХ


...пальчики оближете:)

Буде потрібно:

· 4-5 картоплин;
· 1-2 ст. ложки борошна;
· 300 г змішаного фаршу;
· 1 цибулина;
· 2 ст. ложки відвареного рису;
· 2 яйця (1 - картопля; 1 - у фарш);
· 100 г тертого сиру;
· сіль, спеції; петрушка.

Приготування:
Відварити картоплю і приготувати пюре з додаванням вершкового масла, збитого яйця, 50 г. сиру і борошна.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити до прозорості і остудити.
Змішати фарш з цибулею, рисом, зеленню, спеціями і яйцем.
Формочки для кошиків (у мене силіконові) змастити рослинним маслом. Намочити руки в холодній воді і обережно розкласти картопляне пюре, формуючи бортики.
В картопляні кошики викласти по столовій ложці фаршу, посипати тертим сиром.
Випікати при 190 С 35-40 хв
ТЕФТЕЛІ В КАРТОПЛЯНИХ КОШИЧКАХ






Картопля з шампіньйонами в сметані.



Інгредієнти:

- картопля
- печериці
- цибуля
-борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
-сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо))))
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.
Картопля з шампіньйонами в сметані.



Картопляний гарнір



Інгредієнти:

картопля (за кількістю осіб)
часник
кріп
петрушка
перець червоний стручковий
рослинна олія
сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)

Приготування:

1. Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемішуємо.
2. Надрізаємо картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця.
3. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий сумішшю.
4. Збризкуємо зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв.

ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей.
Картопляний гарнір

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика