Закуска з оселедця з маринованими опеньками
Доброго дня шановні читачі!
Сьогодні ми приготуємо відмінну закуску з оселедця і маринованих опеньків. Рецепт дуже простий, тому складнощів з приготування не буде. Для закуски нам знадобиться: слабосолона оселедець, цибуля, мариновані опеньки, рослинне масло, оцет і спеції.
Рецепт приготування:
Рибу очищаємо, відрізаємо хвіст і голову і видаляємо кістки. Філе оселедця ріжемо навскоси, невеликими шматочками, діаметром десь 1,5-2 див. Цибулю нарізаємо кільцями.
Робимо заправку: Для її приготування нам потрібно взяти 1/4 склянки рослинного масла, оселедцевий маринад (якщо він є), 2-4 краплі оцту і 1/4 чайної ложки гірчиці. Все ретельно розмішати.
Відкриваємо банку маринованих опеньків, зливаємо маринад. Беремо оселедниці, залагоджуємо на неї в ряд шматочки риби, прикрашаємо кільцями цибулі і поливаємо заправкою. По колу селедочниці розставляємо грибочки і прикрашаємо зеленню. Наша закуска готова і її можна подавати на стіл. Також рекомендуємо зробити ще одне чудове страву - салат з маринованих опеньків.
Гаряча закуска з лаваша
Опис: Ця незвичайна хрустка закуска з лаваша порадує Вас своїм смаком, а особливо тих, хто не байдужий до чебуреків.
Інгредієнти:
-Лаваш тонкий - 6шт.
-Курячі шлуночки - 200г
-Курячі сердечка - 200г
-Сир твердий - 150г
-Яйце куряче - 2шт.
-Зелена цибуля
-Кріп
-Перець, сіль
-Масло рослинне для обсмажування
Приготування:
1. Відварюємо шлуночки і сердечка,і подрібнюємо їх у блендері.
2. Кріп і цибулю подрібнюємо ножем і додаємо до потрошкам.
3. За допомогою дрібної терки натираємо сир, змішуємо його з іншими інгредієнтами, додаємо жовтки, солимо, перчимо і добре перемешиваем.Начинка готова.
4. Тепер розрізаємо лаваш на трикутники,на край лаваша викладаємо начинку й загортаємо у вигляді "сигар",змащуючи кінчики белком.Обжариваем їх на рослинному маслі.
5. Після обсмажування викладаємо "сигари" на серветку ,щоб прибрати зайвий жир.Хрустящие красені готові! Приємного апетиту!
Закуска з лаваша з фаршем
Інгредієнти:
3 аркуша тонкого вірменського лавашу
300-400 гр. змішаного м'ясного фаршу (свинина і яловичина в рівних пропорціях)
1 цибулина
1 морква
1-2 помідора
50-100 гр. твердого сиру
майонез
2-3 зубчики часнику
зелень петрушки або кропу
листя салату
Рецепт приготування
Цибулю дрібно поріжте, натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, додати моркву і протушкувати до м'якості. Потім додайте до овочів фарш і готуйте, помішуючи, до готовності м'яса. Посоліть, приправте отриману суміш. Наріжте кружечками помідори. Сир натріть на крупній тертці.
Вимийте і обсушіть листя салату, дрібно наріжте зелень. Майонез змішайте з подрібненим часником.
Один аркуш розгорніть лаваш, змащуємо його майонезом з часником, потім рівномірно розподіліть по ньому фарш, не доходячи до країв 2-3 см, і посипте зеленню.
Другий лист лавашу змащуємо майонезом з часником з обох сторін і викладіть його на фарш.
Викладіть по всій поверхні лаваша листя салату, потім гуртки помідорів і тонкий шар майонезу.
Завершальний шар - третій лист лаваша, змащений тонким шаром майонезу з часником. Зверху посипте лаваш тертим сиром і скрутіть в рулет. Їжте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Закуска "Французька"
Ти можеш приготувати оригінальну французьку закуску. Всі будуть просити у Вас рецепт!
Інгредієнти:
білки яєчні - чотири штуки.
сир твердий - 200 грам
борошно пшеничне - одна столова ложка
рослинна олія - для фритюру
зелень петрушки
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Білки зіб'ємо, потроху додаючи тертий сир. Отриману масу посолити, поперчити.
Зробимо невеликі кульки, обваляем їх у борошні і обсмажимо в розігрітому маслі. Коли кульки збільшаться в обсязі, потрібно виймемо їх з сковороди шумівкою і підсушити. Подаємо, виклавши на підігріте блюдо і посипати зеленню петрушки...
Закуска
Інгредієнти (на 15 штук):
150 грам вареної курячої грудки
50 гр пармезану
майонез (домашній)
5 жовтків (яйце куряче)
сіль, білий перець за смаком
Приготування:
Грудку відварити, протягом 10-15 хвилин, з додаванням соєвого соусу, замість солі. Остудити, дрібно нарізати.
Змішати жовтки і майонез, додати пармезан, потім інші інгредієнти.
Загорнути начинку конвертиком, прикраса з огірків і вареної моркви.
Бант із сирої моркви.
Сирні пластинки в асортименті: вершкові, вершкові з шинкою, вершкові з кропом і свіжим огірком.
Закуска: маринована буряк
Рідкісний святковий стіл обходиться без закусок, іноді їм відводиться чи не головна роль. Цей рецепт може допомогти урізноманітнити звичний набір закусок, додавши в нього яскравий смак і не менш яскраві кольори.
Інгредієнти:
Буряк сира - 1 шт.
Олія оливкова - 3 ст.л.
Оцет яблучний - 1/2 стак.
Паприка солодка мелена - 1,5 ч.л.
Часник - 4 зуб.
Кумін - 1 ч.л.
Сіль велика - 1 ст.л.
Мед - 1 ст.л.
1. Буряк чистимо і нарізаємо соломкою.
2. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти маринаду (часник подрібнюємо).
3. Занурюємо буряк в маринад, перемішуємо, закриваємо плівкою і залишаємо маринуватися в холодильнику на дві доби.
4. Готову буряк подаємо як гострої холодної закуски.
СВЯТКОВА ЗАКУСКА "МІНІ-КАПРЕЗЕ"
Оригінальна і весела закуска - щоб стіл був красивим.
Час приготування: 15 хвилин
Порцій: 4-6
Вам буде потрібно:
500 г томатів черрі
250 г сиру моцарелла
60 мл оливкової олії,
2 столові ложки бальзамічного оцту
1/4 чайної ложки солі
1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
свіжі листя базиліка
дерев'яні зубочистки або маленькі шпажки
Як готувати:
1. Наріжте моцарелу акуратними кубиками. Розріжте кожен помідор черрі навпіл.
2. Настроміть на зубочистку половинку помідора, потім кубик сиру, зверху іншу половинку помідора і листя базиліка. Поставте отримані міні-капрезе на плоске блюдо.
3. Змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль і перець і полийте закуску цією заправкою.
Приємного Вам апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар