Сметанний десерт
Дуже смачно!
Інгредієнти:
-1 пак. малинового (або іншого) желе, розрахованого на 400 мл води
-150 мл води
-200 мл сметани
-Цукрова пудра за смаком
Приготування:
1. Желе розчинити в окропі, трохи остудити.
2. Почати збивати міксером, додати сметану і продовжувати збивати, щоб було багато бульбашок.
3. Додати цукрову пудру до смаку (або не додавати).
4. Розлити по креманкам, поставити в холодильник до застигання.
ДЕСЕРТ ВІД ДЖ.ОЛИВЕРА
ІНГРЕДІЄНТИ:
Готовий бісквіт, кекс або паска,Малиновий джем - 4 стол.ложки,Морозиво - близько 1 кг (залежить від величини форми),Горіхи - фісташки, волоські,Ягоди(вишня заморож),Апельсин - 1 шт.,Засахар.фрукты (цукати, мандарини, глазирован.дыня),солодкий Лікер або шеррі(вишневий бренді) - для просочення бісквіта,Чорний шоколад - для глазурі
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізаємо паска, бісквіт або кекс скибочками завтовшки 1-1,5 див. В круглу чашу укладаємо харчову плівку так, щоб звисали краю, викладаємо стінки приготованими скибочками. Промазуємо отриману поверхню малиновим джемом. Викладаємо шар злегка розм'якшеного мороженого.Посыпаем фисташками.Далее шар кислої вишні, ложкою вдавлюємо в мороженое.Слой засахар. фруктов.Слой часточок очищеного апельсина.Опять шар мороженого.Сверху все це творіння закриваємо шаром скибочок кексу або бисквита.По колу форми за кексу і по верхньому шару поливаємо шеррі або будь-яким улюбленим напоєм.
Закрити щільно плівку, зверху форму накрити ще одним шаром харчової пленки.Сверху поставити денцем тарілку і гарненько придавити, щоб утрамбувати всі наші слои.Ставим в морозилку мінімум на 4 часа.За годину до подачі переставити форму з десертом в холодильник, щоб трохи разморозился.Разворачиваем плівку, перевертаємо на тарілку, поливаємо зверху розтопленим чорним шоколадом і прикрашаємо за бажанням.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ
Холодний десерт - "Шоколадна бомба"
Десерт готується в мисці , що має форму напівкулі і діаметр 20см,
Інгредієнти:
●900мл. вершків ,
●350 гр. чорного гіркого шоколаду,
●150 гр. білого шоколаду і упаковка шоколадного бісквіта або готовий корж(можна приготувати стандартний ●4 столові ложки борошна, 4 столові ложки цукру, 2 столові ложки какао, 1 яйце, 2 столові ложки кефіру або сметани - тісто має бути як на шарлотку, густе і рідке)
Приготування:
Шоколадний бісквіт краще зробити самим.
Выпекла корж у формі розміром 24 див.
250 гр. чорного шоколаду і 250мл. вершків розтопити в мікрохвильовці , охолодити в холодильнику 4-6 годин. в іншому посуді точно також розтопити 150 гр білого шоколаду і 250 мл вершків і охолодити 4-6 годин у холодильнику.
Це потрібно зробити паралельно, коли обидві суміші охолонуть , то до чорного шоколаду додати 250 мл вершків і збити .
Отриманий крем розмістити по стінках так , щоб всередині залишилося місце у формі напівкулі і дати добре застигнути , а потім в отриману виїмку викласти суміш з білого шоколаду і все покрити шаром з шматочків бісквіта, коли застигне - перевернути вміст на блюдо і покрити шаром глазурі з 100 гр. чорного шоколаду і 150 мл. вершків.
Поклала зверху чашку діаметром 20 см.
І обрізала по колу.
Вийшла платформа для нашого десерту.
Темний шоколад і вершки розтопила.
Білий шоколад і вершки розтопила.
І поставила їх на 4-6 годин (не в холодильник) в морозилку.
Потім, замість того, щоб додати до темного шоколаду вершки і збити, я збила вершки окремо.
А потім додала їх до темного шоколаду.
І добре перемішала
Форму, діаметром 20 см, я вирішила все ж спочатку застелити плівкою (пакетиком), щоб потім було легше виймати з форми. А потім вилила шоколадну суміш..
І знову помістила її в морозилку на кілька годин.
Після того, як маса трохи застигла, я зробила в ній поглиблення.
І переклала в нього білу масу.
І залишила це в морозилці до наступного ранку.
Вранці я перевернула заморожену масу на шоколадний корж.
Прибрала плівку
І залила глазур'ю
Ось така "бомба" вийшла!
Приємного апетиту!
Десерт ″Кавунові часточки″
Інгредієнти:
-Яблуко (зелене) - 2 шт
-Йогурт (без добавок) - 200 г
-Ягода (за смаком)
-Цукрова пудра (за смаком)
-Желатин - 1 пакетик
-Шоколад (каельки)
-Сік лимонний
Приготування:
1. Пюрировать ягоди (я взяла малину і полуницю), додати в йогурт.
2. Желатинові пластинки замочити в 2,5 ст.л. води, дати набрякнути, распустить.В приготований мус додати цукрову пудру (за смаком).
Яблука розрізати навпіл, акуратно ложечкою вибрати вміст, полити соком лимона.
Приготувати шоколадну стружку.
3. Заповнюємо половинки яблук мусом, додаючи шоколадну стружку.
4. Ставимо в морозилку до повного застигання мусу.
Розрізаємо на шматочки.
Тосканський сирний десерт з апельсинами
200 г солодкого печива (я для цього десерту використовую бісквітні палички для тірамісу), 300 г сиру, 4 апельсини, 2 ст. л. згущеного молока, 200 мл вершків 33%, 2 ст.л. цукрової пудри. Мигдаль і сухофрукти для прикраси.
З одного апельсина стерти цедру дрібної теркою. Потім очистити всі апельсини, розділити на часточки і очистити їх від плівок і білих волокон, скласти в миску і посипати цукровою пудрою.
Вершки збити.
Сир з цедрою розтерти блендером до однорідної маси, змішати зі згущеним молоком і збитими сливкамии збити до кремоподібного стану.
Викласти на тарілку шар печива, просочити його соком, що виділився з апельсинів, на печиво викласти апельсинову масу, потім сирний крем, потім - знову масу і крем.
Прикрасити мигдалем, сухофруктами і печивом. Дати постояти в холодильнику пару годин.
Апельсиновий Десерт - дуже легкий!
Необхідні продукти:
апельсини - 2 шт. желатин - 1 ст. ложка сік апельсиновий - 1 стакан
вершки - 1/2 склянки
Приготування:
1. Желатин замочіть в холодній кип'яченій воді до набухання.
2. Апельсини, очистивши від шкірки і плівок, наріжте шматочками.
3. Частина апельсинового соку змішайте з половиною набряклого желатину і, помішуючи, нагрійте до його розчинення.
4. Залишився апельсиновий сік змішайте з вершками, що залишилися желатином, прогрійте до його розчинення. Додайте шматочки апельсина.
5. Викладіть у формочки половину вершкової маси, охолодіть. Потім залийте апельсинової масою, охолодіть. Залийте залишилася вершковою масою і охолодіть до застудневания.
6. При подачі викладіть десерт, зануривши формочки на кілька секунд у гарячу воду, та оформіть часточками апельсина і листочками м'яти.
Немає коментарів:
Дописати коментар