Курочка з грибами!Просто смакота!
Інгредієнти:
куряче філе близько 1 кг
печериці штук 7-8 великих
вершки 10 % 350 мл
часник 3-4 зубчики
сир 200-300 гр
петрушки трохи
прованські трави , зовсім трохи
Приготування:
Філе курки ріжемо великими шматочками , гриби "пластинками" .
Курку та гриби кладемо в сковороду і обсмажуємо на вершковому маслі.
Поки смажиться курка і гриби готуємо вершки :
У глибокій тарілці тиснемо часник , трьом туди сир , додаємо дрібно порізаний кріп , заливаємо вершками , додаємо трохи прованських трав і перемішуємо.
Як потушилась курка і гриби , зливаємо від них виділився сік (не весь а так щоб ще залишилося трохи на ваш розсуд) і заливаємо туди наші вершки , тушкуємо на маленькому вогні ще хвилин 10.
Приємного апетиту
Свинячі «кишеньки» в паніровці з грибами і пармезаном
Інгредієнти:
2 свинячих відбивних без кістки, відбитих кухонним молотком
Печериці (нарізані) - 1,5 склянки
Тертий пармезан - ½ склянки
Панірувальні сухарі - 1-2 склянки
Сіль і перець за смаком
Оливкова олія - ¾ столових ложки
Приготування:
1. Обсмажте на сковороді гриби. Надріжте відбивні, зробивши кишеню. Начиніть грибами і тертим сиром. Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін, обваляйте в панірувальних сухарях.
2. Обсмажте з обох сторін боків до золотистої скоринки (м'ясо повинно просмажиться, а сир розплавиться).
Картопля з грибами в сметані
Інгредієнти:
700 г картоплі
400 г свіжих печериць
300 мл жирної сметани (25-30%)
3-4 зубчики часнику
петрушка свіжа
80 мл соняшникової олії
сіль і перець за смаком.
Приготування:
Процес приготування картоплі з грибами в сметані.
Картопля очистіть, обмийте, наріжте тонкими пластинками. Ще раз добре промийте, дайте стекти воді.
Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть картоплю, смажте на вогні трохи більше середнього. Посоліть і поперчіть картоплю, помішуйте періодично, але не часто. Смажте, поки шматочки не стануть м'якими.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і влийте сметану. Вона повинна злегка покривати картоплю. Зробіть вогонь менше і готуйте ще 5 хвилин.
Гриби ретельно обмийте, наріжте пластинками.
Підсмажте їх на олії майже до готовності.
Петрушку дрібно покришіть. Додайте до картоплі разом з грибами.
Перемістіть всі інгредієнти у форму для випічки.
Запікайте картоплю з грибами в сметані при 200 град. 20-25 хвилин.
Роли з індичкою і грибами
Інгредієнти:
12 тонких млинців
Дрібно нарізана приготовлена індичка - 400 г
Тертий чеддер - 220 г
Потушенные гриби - 200 г
Гострий соусо
Вершкове масло, розтопити - 60 г
Сіль і перець - за смаком
Приготування:
Духовку нагрійте до 200 градусів.
У мисці змішайте м'ясо індички з гострим соусом.
Викладіть диски на робочу поверхню. Викладіть шарами гриб, м'ясо і тертий сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Скрутіть. Викладіть роли на решітку, змастіть розтопленим вершковим маслом. Випікайте 12-15 хвилин до золотистої скоринки.
Курячі сердечка з грибами і баклажанами
Інгредієнти:
Курячі сердечка 1 кг
Баклажан 1 шт (невеликий)
Яблуко 1шт
Оливки (зелені) банку
Печериці 500 г
Кріп - пучок
Цибуля ріпчаста - один великий
Спеції за бажанням ( крім стандартних можна додати часничок)
Приготування:
1. Свіжі печериці ріжемо на пластини і смажимо до готовності. Прибираємо в іншу ємність.
2. На цій же сковороді смажимо дрібно порубаний лук до рум'яного кольору, стежимо, щоб цибуля не підгорів. Додаємо в гриби.
3. В цю ж ємність додаємо оливки (дрібно нарізані), яблуко (знімаємо шкірку і дрібно рубаємо) і кріп. 4. Далі баклажан ріжемо дрібними кубиками, смажимо на середньому вогні близько 20 хвилин.
5. Ріжемо курячі сердечка навпіл, обсмажуємо паралельно з баклажанами на окремій сковороді під кришкою.
6. По готовності сердечок додаємо до них баклажани і суміш печериць. Все це присмачую спеціями. Додаємо трохи окропу (при необхідності) і тушкуємо всю цю смакоту близько 10 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
Голубці з грибами і яйцями
Інгредієнти:
Сушені гриби 120 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Петрушка свіжа 1 пуч.
Варені яйця 4 шт.
Капуста листова 1 кг
Сметана 20% 300 г
Сир твердий 80 г
Гриби замочіть у холодній воді, потім відварити в тій же воді.
Нашатковану цибулю обсмажте на олії, додайте нарізані скибочками гриби, смажте ще 5-7 хвилин, потім покладіть зелень, дрібно рубані яйця, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Капустяне листя відварити, укладіть на них приготований фарш і сформуйте голубці.
Залийте голубці сметаною, посипте тертим сиром і запікайте в духовці до готовності.
Локшина лінгвіні з грибами, помідорами чері, лимоном і руколою
Інгредієнти:
Помідори черрі - 500 г
Оливкова олія - 50 мл
Часник - 3 зубчики
Цедра лимона - 2 чайних ложки
Печериці - 300 г
Локшина лінгвіні - 210 г
Свіжо вичавлений сік лимона - 50 мл
Морська сіль і мелений перець - за смаком
Рукола - 150 г
Твердий тертий сир (Пармезан, наприклад)
Духовку нагрійте до 150C. Вимийте і розріжте навпіл помідори, гарненько посоліть близько сердчевины, викладіть їх на деко, застелене папером для выпечки.Выпекайте в духовці близько години, поки помідори злегка не висохнуть і не зменшується вдвічі в розмірі.
У сковороді нагрійте на малому або середньому вогні оливкова олія, туди ж викладіть 1 чайну ложку цедри і чорний мелений перець, видавіть часник. Обсмажте нарізані гриби, періодично помішуючи, до готовності (близько 4 хвилин).
В цей час відваріть локшину аль-денте в підсоленій воді (11-12 хвилин або відповідно з інструкцією).
Вимийте і висушіть за допомогою паперових рушників рукколу. Викладіть її у велике термостійке блюдо.
Злийте пасту, залишивши ½ склянки води, в якій вона варилася.
Поверніть назад в каструлю (поставте на маленький вогонь) пасту, приготовані помідори і гриби, выжмит сік лимона, додайте додатково 1 чайну ложку цедри. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте ретельно поки всі інгредієнти прогрілися. Влийте трохи рідини, що залишилася після варіння пасти.
Викладіть приготовлену пасту з усіма інгредієнтами на подушку з руколи. Через пару хвилин перемішайте всі разом - пасту і рукколу.
Подавайте порційно з великою кількістю тертого сиру. Додатково посоліть.
Немає коментарів:
Дописати коментар