МЛИНЧИКИ З НАЧИНКОЮ з картоплі з грибами
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти на 16 млинців:
- 1 літр молока
- 1 яйце
- 1 ч. л. соди, погашеної оцтом
- 3,5 ст. борошна
- сіль, цукор - за смаком
Начинка:
- 4 великих картоплі
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- сіль, перець, майонез - за смаком
Приготування:
1) Для початку приготуємо млинці. Для цього яйце збиваємо з цукром і сіллю (я беру приблизно по 1 ч.л.того та іншого). Додаємо молоко і збиваємо міксером. Поступово додаємо борошно і соду, продовжуючи збивати.
2) На розігріту сковороду з рослинним маслом вливаємо тісто і розподіляємо його по всій сковороді. Таким чином смажимо млинці і остуджуємо їх. Для приготування начинки, відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності і товчемо її як для пюре. Печериці очищаємо і нарізаємо, цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотавої скоринки. До цибулі додаємо шампіньйони і тушкуємо разом до того моменту, як не википить вся рідина. Змішуємо разом гриби і картоплю, за бажанням можна посолити і поперчити і додати майонез, щоб начинка стала більш м'якою і соковитою.
3) Остигнула начинку викладаємо на кожен млинець і загортаємо в трубочку. Млинці подавати гарячими зі сметаною або хто як любить.
Різотто з грибами і спаржею
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Цибулина, дрібно нарізана
Часник - 4-6 зубчиків, видавити ч/з чеснокодавку
Пучок спаржі
Гриби - 220 г, дрібно нарізана
Сухий чебрець - 1 чайна ложка
Сіль - 0,5-1 чайна ложка
Біле вино - ½ склянки (опціонально)
Рис (арборіо) - 1 склянка, неприготовані
Овочевий бульйон - 3 склянки
Шпинат - 120 г, нарізаний
Дріжджі - 2 чайних ложки (опціонально)
Цибулевий порошок - ¼ чайної ложки (опціонально)
Лимонний сік - 1-2 чайної ложки
Приготування:
Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Викладіть цибулю, часник і спаржу і обсмажте, помішуючи, поки овочі не стануть м'якими (5-7 хвилин).
Додайте в сковороду гриби, чебрець, сіль і біле вино. І готуйте ще 3-5 хвилин. Викладіть рис, перемішайте, влийте овочевий бульйон по ½-3/4 склянки за раз, перемішуючи і не додаючи наступна порцію бульйону поки не вбереться попередня (по 3-5 хвилин).
Коли практично весь бульйон доданий, викладіть шпинат, дріжджі, цибульний порошок, сік лимона і решту бульйону. Перемішайте поки шпинат не стане м'яким (2-3 хвилини). Спробуйте, щоб рис приготувався і додатково посоліть і поперчіть. Подавайте.
Запечені морські гребінці з грибами та вершками.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
24 шт. морських гребінців
2 шт. білого лука
пучок зеленого цибулі
100 гр печериць (у мене були білі)
100 мл білого сухого вина
50 гр вершкового масла
200 мл жирних вершків (33%)
перець, сіль
50 гр твердого сиру (за бажанням)
Порцій: 4
Час приготування:
до 30 хв
Що робити:
Морські гребінці ретельно обсушити паперовими рушниками. Білий цибулю наріжте півкільцями. Зелену цибулю наріжте по діагоналі невеликими шматочками. Печериці почистіть і розріжте на четвертинки.
У сотейнику розтопіть 2 ст. л. вершкового масла, обсмажте в ньому на середньому вогні білий цибуля 5 хв. Додайте зелений лук і гриби і готуйте, помішуючи, 3 хв. Не знімаючи сотейник з вогню, перекладіть отриману суміш шумівкою в інший посуд. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці.
У сковороду влийте вино. Готуйте, поки обсяг рідини не зменшиться в два рази. Додайте вершкове масло, гребінці та вершки, сіль і перець. Зменшіть вогонь і готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи. Зніміть з вогню.
Поверніть в сотейник з гребінцями цибульно-грибну суміш, перемішайте. Перекладіть в порційні формочки і поставте в духовку під сильно розігрітий гриль на 2-3 хв. Щоб зверху утворилася рум'яна кірочка, гребінці можна посипати натертим сиром. Подавайте негайно.
Порада:
Морські гребінці можна піддавати довгої термічній обробці. Якщо їх переварити, вони зморщуються і стають гумовими. Максимальний час приготування гребінців - 4 хв. Якщо ви купили їх замороженими, то розморожуйте поступово, на верхній полиці холодильника, уклавши в друшляк, стоїть в миске.Подавала разом з талиателли на одній тарілці. Пасту по немногу додавали в вершковий соус з запеченими гребінцями і грибами.Можно і подавати як гарячу закуску...
Запечені баклажани з грибами
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- 500 г баклажанів
- 250 гр помідорів
- 300 гр грибів (свіжих або заморожених)
- 200 гр сметани
- 100 гр сиру (твердого)
- 50 гр бринзи
- 3 часточки часнику або одна невелика цибулина
- 1 чайна ложка куркуми або вашої улюбленої пряної приправи
- рослинна олія
- сіль
Приготування:
1. Баклажани нарізаємо кружечками близько 1 см, трохи солимо і відставляємо.
2. Гриби нарізаємо кружечками і відставляємо, якщо гриби невеликі, то ріжемо їх кубиками.
3. Часник або цибулю дрібно порубати, змішати зі сметаною і спеціями.
4. Сир і бринзу натерти на дрібній тертці. При бажанні можна обмежитися тільки сиром. Помідори нарізати кружечками.
5. У форму для випікання викладаємо баклажани (якщо потрібно, то змащуємо її рослинним маслом). Баклажани попередньо промити і ще раз посолити, якщо потрібно.
6. Далі викладаємо гриби і зверху помідори. Змащуємо сметанною сумішшю, яку приготували. Посипаємо сумішшю сиру і бринзи.
7. Запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Виходить смачно.
Головне, щоб гіркота з баклажанів пішла і підібрати свою норму гостроти і солоності. Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар