Домашній зефір цукровий
Інгредієнти:
цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)
Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній твіст
Інгредієнти:
●куряче філе - 200 г
●майонез
●тонкі коржики з пшеничного борошна - 2 шт.
●салат айсберг - 50-70 г
●помідори середні - 2 шт.
Для панірування:
●сіль - за смаком
●борошно - 2 ст. л.
●яйце - 1 шт.
Приготування:
Куряче філе розрізати на дві частини. За бажанням запанірувати, вмочивши у збите яйце, а потім у борошно, приправлену спеціями за смаком і сіллю. Обсмажити філе на олії, на сильному вогні в сковороді, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Або підсмажити у фритюрі.
Овочі помити і ретельно обсушити. Нарізати помідори кубиками. Листя салату нашаткувати або акуратно порвати.
Зібрати сендвіч. Змастити кожну корж майонезом, покласти нарізаний салат і помідори, а зверху - куряче філе. Згорнути корж конвертом або трубочкою.
За бажанням підсмажити сендвіч під грилем або запекти в тостері, щоб він зарум'яниться і вийшов хрустким.
Всім приємного апетиту!!!
#горячее@bon.appetit
Манник домашній
Пропоную Вам спекти смачний домашній манник! Він виходить ніжний, пухкий, легкий у приготуванні, для нього буде потрібно мінімум продуктів.
Розрахунок продуктів на 2 пирога.
Інгредієнти:
●Манна крупа (3 ст.)
●Борошно (2 склянки)
●Цукор (2 ст.)
●Кефір (3 ст.)
●Яйця (5 шт.)
●Сл. масло або маргарин (100г), я зазвичай кладу 50г маргарину та 50г масла.
●Сода (1 ч.л.)
●Ванілін (за бажанням)
●Цукрова пудра для посипання (за бажанням)
●Сл. масло для змащування верху лепешняку
Приготування:
1) манну крупу Змішайте з кефіром, поступово додаючи манку і помішуючи. Залиште на 30 хв. для набухання. Завдяки цій процедурі манка не скрипить на зубах у приготованому пирозі.
2) Віночком збийте яйця з цукром, додайте соду, ванілін і розтоплене масло або маргарин.
3) З'єднайте манку з яйцями, поступово всипте борошно, перемішуючи масу віночком. Тісто для лепешняку готово.
4) Тісто розраховано на 2 пирога. Вам знадобитися дві форми для випікання змастіть їх рослинною олією або вершковим масло і трохи посипати манкою. Розлийте тісто по формах і поставте в духовку середньої горячести. Печіть 20 хв., потім трохи зменшіть температуру і печіть ще 20 хв. Час приготування електричної та газової духовці може змінюватись.
5) Готові манники змастіть вершковим маслом і посипте цукровою пудрою.
6) У тісто можна додати горішки, сухофрукти, цукати.
Подавайте зі сметаною, буде дуже смачно!
Приємного апетиту!
#десерты@bon.appetit
Домашній смачний майонез
Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії
Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
#советы@bon.appetit
#соусы@bon.appetit
Домашній фалафель
Інгредієнти:
Нут - 1,5 склянки
Цибуля - ½ головки
Часник - 2 зубчики
Кмин - 1 чайна ложка
Коріандр - 1 чайна ложка
Куркума - 1 чайна ложка
Петрушка (сушена/ свіжа) - 1 чайна ложка
Червоний перець - 1 чайна ложка
Перець чилі - 1 чайна ложка
Лимон - 1 шт
Сода - ½ чайної ложки
Сіль і перець (за смаком)
Рослинна олія
Домашній бекон
Інгредієнти:
Бекон - 1.5-2.25 кг
Сіль - 450 г (2 склянки)
Коричневий цукор - 225 г
Рожева сіль - 50 г (10 чайних ложок)
Домашній коньяк
Інгредієнти на 3 літри горілки:
- жменю шипшини
- жменю глоду
- 1 столова ложка кори дуба
- 5-6 гілочок звіробою
- 10 шт. гвоздики (без кульок)
- пакетик чаю
- 3 столові ложки цукру
Приготування:
Засипати всі інгредієнти в банку з горілкою. Поставити в темне прохолодне місце, пробувати можна вже через три тижні, але чим довше - тим краще. Через 3-4 місяці його не відрізнити від справжнього.
#напитки@bon.appetit
Немає коментарів:
Дописати коментар