Брауні
Шокоголикам присвячується!
На круглу/квадратну форму 22-24 см:
2 яйця
1/2 чашки борошна
1/3 чашки хорошого какао
1 чашка цукру
80 гр розтопленого природним шляхом вершкового масла
1/3 чашки шоколадного сиропу (опціонально)
1/2 чашки рубаних горіхів (мигдаль/волоські/пеканские)
1/4 ч ложка солі
1 ч ложка коньяку
1/2 ч ложка розпушувача
Розігріти духовку до 175 градусів Цельсія.
Міксером змішати яйця, цукор і коньяк (якщо використовується шоколадний сироп - його теж). Ложкою вмішати борошно, сіль, розпушувач, горіхи. Ретельно розмішати до однорідної маси. Влити у форму, поставити в духовку на 25-30 хвилин.
Крем:
2 ст ложки вершків
3 ст ложки какао
30 гр вершкового масла (м'якого)
1 ст ложка меду
2/3 чашки цукрової пудри
Збити і покрити остиглі брауні.
Американські брауні.
Знаменитий десерт, особливо улюблений дітьми.
Інгредієнти ( на 12 шт.):
200г гіркого шоколаду
100г вершкового масла
4 яйця
100г цукру
пакетик ванільного цукру
щіпка солі
70 г борошна
заморожена вишня десь 100 г
Приготування:
Розтопити шоколад з маслом, яйця збити з цукром, ванільним цукром, сіллю. Поступово частинами додати шоколадно-масляну масу. І в самому кінці борошно.
Все ретельно перемішати.
Змастити формочи вершковим маслом, викласти ложкою тісто, посередині покласти вишеньку (використовувала морожену і не размораживала).
Ставимо все це в духовку розігріту до 180 градусів на 6-10 хв. Перевіряємо готовність: серединка повинна бути рідкою!
Приємного апетиту!
#десерти@cooklove
Брауні з сиром та вишнями
Знадобиться: (слова автора)
Шоколад гіркий - 100 гр.,
Масло вершкове - 120 гр.,
Цукор - 150 гр.,
Яйця - 4 шт.,
Борошно пшеничне - 150 гр.,
Розпушувач (без гірки) - 1 ч. л.,
Сир (м'який) - 300 гр.,
Ванільний цукор - 1 пакетик,
Вишня (заморожена) - 300 гр.,
Сіль (щіпка).
Приготування:
1. Шоколад поламати на шматочки.
2. Розтопити разом з маслом на водяній бані.
2 яйця, 50 г цукру, збити міксером, додати дрібку солі і ванільний цукор.
3. Для сирного крему , сир змішати з цукром(100 г) і залишилися яйцями (2 шт.).
4. Розтерти міксером (або збити в блендері), до кремоподібного стану.
5. У збиті з цукром яйця, додати охолоджений, розтоплений шоколад.
6. Перемішуємо міксером
7. Додаємо розпушувач. І борошно.
8. Перемішуємо міксером на самій низькій швидкості (я перемішала лопаткою)
9. У форму з високими бортиками (21 див.),
змащену вершковим маслом, виливаємо 1/3 тіста. 10. Розподіляємо по формі.
11. Викладаємо половину сирної маси.
12. На масу, розморожену вишню. Половину від усієї кількості.
13. Далі: тісто, сиркова маса, вишня, тісто. 14. Тісто намагатися розподілити рівномірно, десь це може не виходити, це не страшно. По верхньому шару, можна зробити розлучення.
15. Випікаємо 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Охолодити у формі.
16. Потім звільняємо від форми, режим на шматочки і насолоджуємося!!!
#випічка@cooklove
#десерти@cooklove
Бананово-сирний брауні
Інгредієнти:
Шоколадний шар:
Темний шоколад - 100 г
Вершкове масло - 100 г
Борошно - 2 столові ложки без гірки
2 яйця
Цукор - 4 столові ложки
Щіпка солі
Сирний шар:
М'який сир - 200 гр
2 яйця
Цукор - 2 ст.л
2 невеликих банана
Приготування:
1. Шоколад і масло дрібно порубати і розтопити на водяній бані.
2. Яйце збити з цукром, недовго. З'єднати обидві суміші, додати сіль і борошно і ретельно розмішати.
3. Банан розім'яти в пюре, подрібнити в сиром , яйцем і цукром до консистенції крему.
4. Форму для брауні вистелити папером для випічки або фольгою. На дно форми вилити половину шоколадного шару. Зверху викласти кілька чайних ложок сирної суміші. Далі чергувати шоколадну і сирну частини. Верхній шар розрівняти ножем - для гарних мармурових розводів.
5. Випікати при температурі 175 градусів 30 хвилин. Перевіряємо, встромляючи зубочистку в брауні і виявляючи на ній вологі крихти - готово. Дочекатися, поки тістечко повністю охолоне, нарізати на квадратики.
Гострі трюфельні шоколадні брауні з червоним перцем. Частина 1.
Інгредієнти:
200 грам (2 плитки) гіркого шоколаду
1 пачка вершкового масла
4 великих яйця
1 склянку цукрового піску
¾ склянки коричневого цукру
1.25 склянки борошна для випічки
1/3 склянки несолодкого какао-порошку + для присипки
¾ - 1 чайної ложки червоного перцю, або більше (за смаком)
½ чайної ложки розпушувача
½ чайної ложки солі
Ванільне морозиво (при поданні)
Гострі трюфельні шоколадні брауні з червоним перцем. Частина 2.
Бананово-сирний брауні
Інгредієнти:
Шоколадний шар:
Темний шоколад - 100 г
Вершкове масло - 100 г
Борошно - 2 столові ложки без гірки
2 яйця
Цукор - 4 столові ложки
Щіпка солі
Сирний шар:
М'який сир - 200 гр
2 яйця
Цукор - 2 ст.л
2 невеликих банана
1. Шоколад і масло дрібно порубати і розтопити на водяній бані.
2. Яйце збити з цукром, недовго. З'єднати обидві суміші, додати сіль і борошно і ретельно розмішати.
3. Банан розім'яти в пюре, подрібнити в сиром , яйцем і цукром до консистенції крему.
4. Форму для брауні вистелити папером для випічки або фольгою. На дно форми вилити половину шоколадного шару. Зверху викласти кілька чайних ложок сирної суміші. Далі чергувати шоколадну і сирну частини. Верхній шар розрівняти ножем - для гарних мармурових розводів.
5. Випікати при температурі 175 градусів 30 хвилин. Перевіряємо, встромляючи зубочистку в брауні і виявляючи на ній вологі крихти - готово. Дочекатися, поки тістечко повністю охолоне, нарізати на квадратики.
Автор рецепта - Марія Митанева ( mimbirya.livejournal.com)
Немає коментарів:
Дописати коментар