"Лосось в апельсинової глазурі"
"Азу по-татарськи"
Інгредієнти:
- 500 г м'яса
- 1 - 2 головки ріпчастої цибулі
- 1 - 2 солоних огірка
- 6 - 8 картоплин
- 1 - 2 зубчики часнику
- 1 - 2 ст.л. томатної пасти або кетчупу
- лавровий лист
- сіль
- перець
Приготування:
1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
2. Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
3. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
4. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
5. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
6. Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу М'ясне
Інгредієнти:
М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)
150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.
Приготування:
1. М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу.
2. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую.
3. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
4. Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи.
5. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Інгредієнти:
Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки
Приготування:
1. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі.
2. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився.
3. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
4. У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока.
5. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.
Азу по-татарськи
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець
Спосіб приготування:
1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
2. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
3. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
4. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
5. Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу
Інгредієнти:
яловичина або курка - 400 гр.;
солоні огірки - 5-6 шт..;
цибулина - 1 шт.;
сметана нежирна - 200 гр.
раст олії 1 ст л
Приготування:
1. Обсмажуємо м'ясо з луком.Чуть трохи!
2. Солимо, додаємо дрібно нарізані огірки, трохи тушкуємо що б огірки дали сік.
3. Додаємо сметану, якщо надто густо додаємо трохи води, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар