Чудові, пишні булочки!
Інгредієнти:
200 мл. теплого молока
50 грамів маргарину для випічки типу "пампушка" або вершкового масла
2 шт. яйця (для змащування булочок і одне в тісто)
3 ст. ложки цукру
3 ст. ложки рослинної олії
1 пакетик ванільного цукру
1 чайна ложка дріжджів (пакмайя)
2-2 .5 склянки борошна
0.5 ч. ложки солі
варення,ягоди або фрукти в начинку
для посипання
1 столова ложка вершкового масла
2-3 столових ложки борошна
1 столова ложка цукру.
Приготування:
1. У теплому молоці розчинити дріжджі і 1 чайну ложку цукру,додати 2-3 ст. ложки борошна,розмішати,поки відставити у бік хвилин на 10.
2. Розтопити маргарин, перелити в миску, додати яйце, цукор, ваніль, сіль і рослинне масло,все добре розмішати, перелити суміш в опару, підсипаючи просіяне борошно.
Замісити тісто, місити 2 хвилини щоб воно стало гладким, потім перекласти у змащену олією каструлю і накрити кришкою і прибрати в тепло на 1-1 .5 години.
3. Коли тісто підійде стіл посипати борошном, розділити його на 11-12 кульок руками, змоченими в олії.
4. Сковороду або невелике деко або форму змастити вершковим маслом.
Кожну кульку розкачати і класти в центр небагато (не більше чайної ложки неповної) будь начинки, я робила з чорничним варенням, але можна з ягодами або фруктами, вареним згущеним молоком, половинкою цукерки "корівка", якщо варення дуже рідке додайте в нього трохи борошна або панірувальних сухарів.
5. Краї кульки добре защипати посипаючи борошном надавши булочці круглу форму,укладати кульки в сковороду на невеликій відстані один від одного швами вниз. Місця де булочки будуть соприкосатся змастити трохи олією пензликом, так булочки буде легко розділити після випічки сковороду з булочками накрити плівкою,залишити до підйому на 20 хвилин.
6. В цей час поєднати в мисці всі компоненти для посипання і добре розтерти пальцями щоб вийшла дрібна крихта.
7. Духовку включити на 200 градусов.Подошедшие булочки змастити злегка збитим яйцем і добре присипати посипкою.
8. Поставити в духовку,випікати до золотистого кольору.
9. Дати трохи охолонути у формі,потім поділити на окремі булочки.
Повітряні булочки з моцарелли
Інгредієнти:
Борошно - 3,5 склянки
Рахрыхлитель - 2 столових ложки
Сіль - 2 чайні ложки
Вершкове масло - 9 столових ложок
Терта моцарелла - 2 столових ложки
Холодне молоко - 1,75 склянки
1 яйце, збити
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2. У мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
3. Наріжте масло на шматочки і розітріть руками разом з борошняною сумішшю до пухкої крихти.
4. Додайте сир і молоко, замісити тісто руками.
5. Викладіть тісто на обробну дошку і продовжите розминати його руками. Розкотіть тісто товщиною в 2,5 див.
6. Формою для печива виріжте булочки.
7. Змастіть булочки збитим яйцем, викладіть на деко і випікайте 20-25 хвилин. Остудіть і подавайте.
Чорнично-шоколадні булочки
Інгредієнти:
Тісто:
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Тепле молоко - 3/4 склянки
3 яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 4,25 склянки
Крохмаль - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 165 г
Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1/4 склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Шматочки шоколаду - 200 г
Чорниця - 200 г
Топпінг:
Шоколадний сироп (опціонально)
Приготування:
1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.
Булочки з корицею
Інгредієнти:
Пахта або кисле молоко 0,8 ст.
Дріжджі сухі активні 7 г
Несолоне вершкове масло, розтоплене 8 ст. л.
Яйця 3 шт.
Борошно 4,2 ст.
Цукор 1,8 ст.
Сіль 1,2 ч. л.
Цукор коричневий 0,7 ст.
Кориця 2 ч. л.
Гвоздика мелена 0,2 ч. л.
Сіль 1 трісок.
Вершковий сир 3 ст. л.
Пахта 3 ст. л.
Ванільний екстракт 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Доведіть пахту до кипіння. Додайте щіпку цукру і дріжджі. Залиште пахту на 5 хвилин.
2. Змішайте міксером розтоплене масло і яйця.
3. В окремому посуді змішайте 4 склянки борошна, цукор і сіль. Тепер збивайте масу міксером на повільній швидкості, поступово додаючи до борошні сколотини з дріжджами, а потім збиті яйця з маслом. 4. Перемішуйте тісто близько 2-х хвилин до отримання однорідної маси.
5. Збільшіть швидкість міксера і збивайте тісто ще 10 хвилин, поки воно не стане еластичним. Якщо потрібно, додайте ще борошна.
6. Перекладіть тісто на робочу поверхню і місіть його руками. Сформуйте тісто в кульку.
7. Змастіть маслом миску і перекладіть в неї тісто. 8. Накрийте миску кришкою і поставте в тепле місце, щоб тісто підросло.
9. Тепер приготуйте начинку. Змішайте цукор, корицю, гвоздику і сіль.
10. Перекладіть тісто на робочу поверхню, посипавши її борошном. Розкачайте тісто в прямокутник розміром 40x30 см.
11. Відступивши від країв тесту 2см, інше тісто змастіть розтопленим вершковим маслом. Посипте тісто сумішшю кориці і цукру, трошки притисніть начинку, щоб вона не обсипалася.
12. Скачайте тісто в рулет. Наріжте рулет на 12 рівних шматочків. Розкладіть маленькі рулети на деко, попередньо поклавши на нього аркуш пергаменту. Можете розкласти рулети по формочках для кексів. Дайте тісту підрости (1 - 1,5 години).
13. Розігрійте духовку до температури 175С.
14. Випікайте булочки 25-30 хвилин на деку або 15-20 хвилин у формочках для кексів. Дайте булочкам трохи охолонути (5 хвилин).
15. Тим часом приготуйте глазур. Змішайте цукор, вершковий сир, сколотини або молоко, ванільний екстракт.
16. Покрийте булочки глазур'ю. Подавайте булочки теплими.
Немає коментарів:
Дописати коментар