середа, 22 травня 2013 р.

Картопля "Мумія" з м'ясними кульками на Хеллоуїн

Картопля "Мумія" з м'ясними кульками на Хеллоуїн



Інгредієнти:
4 великих картоплини
16-24 приготованих м'ясних кульки або фрикадельки (2-3 шт на половину картоплини)
моцарелла в паличках - 6-8 шт
16 чорних маслин
соус або тертий пармезан для подачі

Приготування:
Духовку нагрійте до 190 градусів. Кожну картоплину загорнути у фольгу і випікайте близько години. Нагрійте фрикадельки в соусі в сковороді. В цей час розріжте палички моцарели на багато тонких смужок,яка, як бинт, обгорне картоплю, щоб вийшла мумія.
Коли картопля охолов, розріжте його на 2 частини, видаліть м'якоть. Укладіть пару фрикадельок в кожну половинку, зверху покладіть сир "бинтами". Покладіть кілька маслин.
Перекладіть кожну мумію на деко і випікайте протягом 2-5 хвилин, щоб сир розплавився. Подавайте теплими.



Картопляні зрази з грибами!



Інгредієнти:

600 г картоплі
150 г печериць
70 г ріпчастої цибулі
30 г вершкового масла
½ склянки борошна (або панірувальних сухарів)
1 яйце
рослинна олія
сіль

Приготування:

Картоплю очистіть, наріжте шматочками, відваріть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду, додайте яйце і вершкове масло, приготуйте пюре.
Цибулю дрібно покришіть. Гриби обмийте і наріжте невеликими кубиками або брусочками.
Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби, посоліть і смажте до готовності. Перемістіть гриби на друшляк, дайте рідини стекти.
З 1 столової ложки, приготовленого раніше картопляного пюре, сформуйте коржик. У середину покладіть порцію грибів. Загорнути начинку в картоплю, утворивши «котлетку».
Обваляйте картопляні зрази з грибами в борошні.
Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Картопляні зрази з грибами!
Картопляні зрази з грибами!
Картопляні зрази з грибами!
Картопляні зрази з грибами!
Картопляні зрази з грибами!
Картопляні зрази з грибами!



Картопля Шато



Інгредієнти:
6-8 картоплин середніх розмірів,
вершкове масло,
2 ст. л. оливкової олії,
сіль,
білий перець.
Приготування:
1. Чистимо та миємо картоплю.
2. Акуратно гострим ножем вирізаємо з картоплини форму «діжки». Так картопля виглядає набагато симпатичніше і з-за маленького розміру краще прожарюється.
3. Ось такі акуратні барила повинні вийти з нашої картоплі.
4. Далі бланшируем. У киплячу воду опускаємо картоплини і варимо приблизно 5-7 хвилин
5. Витягуємо картоплю і даємо йому стекти.
6. Далі розігріваємо сковороду на середньому вогні, наливаємо 2 ст. л. оливкової олії, розтоплюємо в ній вершкове масло.
7. Викладаємо картоплю і на середньому вогні обсмажуємо з усіх боків до впевненого золотистого кольору. Солимо і перчимо після того, як вийняли готову картоплю з сковороди.
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато
Картопля Шато






Картопляний бутерброд



Інгредієнти:
Картопля 2шт
1 ч. л. меду
1 ч. л. гірчиці
майонез
1 цибулина (бажано червона)
1 / 2 авокадо (нарізати скибочками)
1 помідор
Тертий сир
Листя салату або петрушку

Приготування:

1) Змішати натертий на крупній тертці картопля з медом і гірчицею.
2) Добре перемішайте отриману суміш.
3) Посоліть і поперчіть за смаком.
4) Сформуйте з картоплі коржі (за формою нагадують скибочки хліба) і поставте в духовку при t = 175C, на 10 хв. або до готовності.
5) Після дайте коржикам трохи охолонути.
6) На "картопляний скибочку" наносимо невелику кількість майонезу, потім кільця або кубики цибулі, авокадо, далі помідор (кільцями) злегка посипати сіллю і перцем. Наступний шар сиру і салат (петрушку). Зверху накриваємо картопляним скибочкою
Картопляний бутерброд



Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.

2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню.

3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика