Млинці з заварним кремом
Інгредієнти:
Для млинців:
500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін
Для заварного крему:
2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси (за бажанням)
Приготування:
Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.
Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.
млинці з печінкою
Інгредієнти для приготування млинців:
Для млинців:
Дріжджі - чверть пачки (25г)
Молоко або вода - 0,5л
Цукор - 2ст.л
Сіль - 0,5 ч.л.
Соняшникова олія - 2 ст.л
Борошно - приблизно 1 склянка (в залежності від якості борошна)
Яйце - 1шт (але можна і без яєць)
Сало (для смаження) - невеликий шматочок (30-50г)
Для начинки:
Куряча печінка - 700г
Цибуля ріпчаста - 2шт
Олія - для смаження
Сіль, перець-за смаком
Рецепт приготування млинців:
Дріжджі розвести в теплій воді або молоці, додати всі інгредієнти і в останню чергу - борошно. Її потрібно додавати невеликими частинами, щоб не «переборщити». Консистенція тіста для млинців повинна бути схожа на дуже-дуже рідку сметану. Не забудьте в тісто додати рослинне масло, так млинці будуть краще відставати від сковороди.
Після вимішування тісто має бути однорідним, без грудок борошна в ньому. Далі потрібно залишити тісто в теплому місці на 20 хв. Після цього воно, можливо, трохи загусне, в такому випадку треба додати трохи молока або води.
Сковорода для млинців повинна бути з товстим дном. Млинці можна смажити і на рослинному маслі, однак вони виходять більш рівними і тонкими, якщо їх смажити на смальці. Для цього перед кожним млинцем потрібно змащувати сковороду шматком сала, для зручності напруженням його на вилку. Смажити млинці потрібно з двох сторін на сильному або середньо-сильному вогні. Багато тіста наливати на сковороду не варто, інакше млинці не вийдуть ажурними.
Для начинки печінку потрібно помити і зварити в підсоленій воді (приблизно 15 хв), а потім подрібнити у м'ясорубці. Цибулю дрібно порізати, посмажити на рослинній олії і перемішати з печінкою, сіллю і перцем. Якщо начинка занадто суха, можна додати пару столових ложок бульйону, що залишився після варіння печінки.
Загорнути начинку на млинці, викласти на сковороду і підсмажити (на рослинній олії) з двох сторін. Можна і не смажити, а загорнути начинку на млинці, як в мішечки.
Приємного апетиту!
Млинці з маком.
Час приготування: 50 хвилин+ настоянка
Порцій: 8
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_мака
Вам буде потрібно:
Для млинців:
500 мл молока
2 яйця
20 грам вершкового масла
1/2 чайної ложки рослинного масла
200 грам борошна
1 столова ложка цукру без гірки
1/2 чайної ложки солі
Для макової начинки:
160 грам маку
200 мл молока
75 грам меду
Як готувати:
1. Для початку займемося маком. Вам потрібен гарний смачний мак. Що стосується його кількості. Я взяв склянку маку з розрахунку на 10 млинців. Вже готовий мак ви можете намастити тонким шаром, і отримати більше млинців з маком, можете товщі. Загалом, кількість маку величина відносна і вирішувати, скільки його потрібно конкретно вам, вам і вирішувати.
2. Беремо молоко і заливаємо їм мак. Є маса способів замочування маку. У воді, в гарячому молоці, кип'ятінням, настоюванням, гасінням і т.д. і т.п. Я вибрав одночасно і більш простий і тоскний. Залив молоком мак, перемішав, накрив кришкою і залишив його набухати на 6 годин. Тобто можете це зробити вранці, якщо плануєте готувати млинці ввечері, або залити мак ввечері, орієнтуючись на ранкові млинці.
3. Для початку приготуйте тісто для млинців (про нього поговоримо нижче). І поки буде настоюватися тісто для млинців, продовжимо роботу з маком. Я додав мед прямо в мак, не викручуючи її. Молоко в мене отже практично повністю вбралася в мак, і воно мені ще знадобиться згодом. Що стосується меду, ви можете додати його більше. Я взяв меду рівно стільки, щоб начинка вийшла трохи солодка. Спробувавши те що вийшло я не заспокоївся. Переклав мак в маленьку каструльку і поставимо її на дуже маленький вогонь на 10 хвилин. Періодично помішуйте і займіться спекотної млинців.
4. Готуємо млинці. Розтоплюємо вершкове масло, переливаємо його в миску. Додаємо сіль, цукор і яйця. Розмішуємо. Вводимо молоко і збиваємо. А тепер неспішно потроху вводимо борошно безперервно розмішуючи/збиваючи тісто. Вийшло рідке тісто відставте в сторону настоятися хвилин 15-30 і займіться пунктом 3. Ставимо на сильний вогонь млинцеву сковорідку. Даємо її загостритися, капаємо рослинне масло і ополоником виливаємо на сковороду тісто для першого млинця. Допомагаємо йому рівномірно розтектися по сковорідці. Ви помітите, як швидко схопиться тісто і з молочного стане злегка жовтуватим, перевертаємо блін. Обсмажуємо з другої сторони. На один млинець в загальній складності може піти максимум 1 хвилина, а то й менше. Обсмажуємо всі млинці. У мене вийшло їх 15.
5. Пора приступати до фінального етапу, але для початку ще один важливий момент. Нам потрібно розтовкти мак. Причому зробити це не повністю, а частково. У ступці цього краще не робити, так як обсяг занадто великий. А ось в блендері саме воно. Ось тільки не перестарайтеся. У нас повинен бути і цілий мак, і злегка розмелений і розмелений в кашу. Тобто повинна вийти як би суміш маку в трьох станах. Далі тепер все просто. Беремо столову ложку і намазуємо всю цю смакоту на млинці. У мене йшла десь одна столова ложка з великою гіркою на один млинець. Рівномірно розмазуємо мак по млинцю, і звертаємо його в тонюсенькую трубочку. Чим тонше і щільніше у вас вийде, тим краще. У одержані трубочок я відрізав краю, а потім розрізав їх на дві трубочки поменше. Можете і на три і на чотири частини різати млинці. Тут все на ваш розсуд.
6. Викладаємо трубочки на тарілку. Можете полити карамельним соусом, але найкраще, коли близькі вже зібралися і млинці розосередилися по тарілках, покласти зверху на млинці трохи морозива і капнути карамельним сиропом. Але це вже вам вирішувати. Я покажу вам підсумкові млинці до того, як їх розлучили.
Все, млинці з маком готові!
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар