Картопля фрі будинку. Маленькі хитрощі.
- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3 - 4-х разів за всю готування
- солити картоплю потрібно в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3 - 5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаємо в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаємо 3 - 4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаємо лопаткою, зменшуємо вогонь на трохи менш середній, накриваємо кришкою і готуємо так хвилин 7 - 9.
Потім акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо ще 7 - 9 хвилин.
Потім додаємо цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчимо, солимо і знову акуратно перемішуємо. Доводимо на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки.
Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Картопля «Баронеса»
Інгредієнти:
Картопля (вимити, очистити і нарізати на великі шматки) - 480 г
Жирні вершки - 3 столових ложки
Вершкове масло - 2 столових ложки (кімнатної температури)
Вершкове масло - 2 столових ложки (розтоплене)
Сіль і мелений перець
Яєчний жовток
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2. Деко застеліть папером для випічки.
3. Картопля викладіть в каструлю і залийте холодною водою.
4. Доведіть картоплю до кипіння на великому вогні, а потім зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин. Проткніть картоплю виделкою: якщо він м'який, значить готовий.
5. Злити картоплю і перетворіть його в пюре.
6. Влийте вершки, масло кімнатної температури і жовток. Перемішайте до однорідної маси.
7. Викладіть пюре в кондитерський мішок і видавити невеликі порції пюре на деко.
8. Притисніть гірочки пюре великим пальцем руки або тупим кінцем вилки, щоб вийшов плоский диск.
9. Змастіть кожен розтопленим маслом з обох сторін.
10. Випікайте 15 хвилин, потім переверніть і смажте ще 15 хвилин до золотисто-коричневої хрусткої скоринки.
11. Посоліть і поперчіть і подавайте негайно з гарніром або просто з кетчупом.
Пюре картопляне з горошком і часником
Інгредієнти на 4 порції
Часник 1 голівка
Картопля 1 кг
Зелений горошок заморожений 400 г
Масло вершкове 1 столова ложка
Сметана 3 столові ложки
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Інструкція
1. Головку часнику, не очищаючи помістити на змащений маслом деко. Запікати в духовці 20-30 хвилин.
2. Очищену картоплю відварити в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Перед закінченням варіння додати заморожений горошок і вимкнути.
3. Злити воду з картоплі, додати масло, сметану і і очищений часник. Приправити перцем (і сіллю, якщо необхідно). Перетворити в пюре за допомогою товкачика.
4. Подавати гарячим в якості гарніру.
Картопля"Гассель" (по-шведськи)
Інгредієнти:
Картопля (середніх, однакових) - 5-6 шт
Вершкове масло - 5-6 ч.л
Голландський сир (гауда товщиною 3-5 см) - 5-6 шт
Часник - 5-6 зубчиків
Розмарин - 1-2 гілочки
Сіль, мелений перець - за смаком
Зелень - за смаком
Соняшникова олія для змащування форми - 1-2 ст.л
Картопля, часник вимити і очистити. З картоплі зрізати невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картопля можна було поставити вертикально.
По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, як якщо б ви нарізали для картоплі фрі, але не дорізуючи до краю приблизно 1-2 див.
Часник розрізати на чотири доріжки, вставити між розрізаними частинами картоплі.
Гілочку розмарину помити, голочки посипати зверху і помістити між часточками картоплі. Посолити.
Масло нарізати, частями.Масло розмістити між часточками картоплі.
Поставити картоплю в форму для запікання з високими краями.
Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.
Запікати в попередньо розігрітій до 200 гр. С духовці близько 60 хвилин - до готовності картоплі.
Подавати на стіл гарячим, посипавши зеленню.
Картопляні кошики з грибами
Продукти:
500 гр печериць
50 гр вершкове масло
50 гр сиру (твердого)
2 ложки томатного соусу
4 яєчних жовтка
2 зубчики часнику
олія оливкова 2 ложки
кріп
сіль
перець
А тепер, як приготувати:
Картоплю чищу , ріжу кубиками і відварюю з додаванням солі.
Поки відварюється картопля, готую начинку для кошиків.
Промиті гриби нарізаю кубиками і підсмажую, попередньо нагрів масло на сковорідці.
Додаю дрібно нарізаний часник, томатний соус, перець і соль.Оставляю на вогні 15-20 хвилин до повного випаровування соку . Готову картоплю збиваю в пюре, додаємо вершкове масло,яєчні жовтки і дрібно натертий сир.
Все це ретельно збиваю . За допомогою кулінарного шприца видавлюю картопляне пюре кружечками на заздалегідь підготовлену харчовий папір для випічки . Кошики змащую яєчним жовтком.
Ставлю в духовку при температурі 180 градусів . Коли кошики підрум'яняться , виймаю їх і наповнюю начинкою .І знову в духовку але вже з начинкою на 15 хвилин. Приємного апетиту.
Овочеве блюдо - картопля з начинкою.
Продукти, необхідні для приготування картоплі з начинкою:
Великий картопля - 10 - 12 шт.,
+ сметана - 150 гр.,
+ часник - 2 - 4 зубчики,
+ оливкова або рослинне масло,
+ болгарський перець різного кольору - 2 - 3 шт.,
+ рубана петрушка - 1 пучок,
+ дрібно рубаний цибулю - 1 - 2 ст. ложки,
+ перець - за смаком,
+ сіль - за смаком.
Рецепт приготування картоплі з начинкою:
Помийте картоплю почистіть за допомогою щітки, гарненько вимийте і просушіть при допомозі одноразового або звичайного бавовняного рушника. Тепер увімкніть духовку на розігрів до 230 - 250 градусів і насипте на деко товстий шар солі. Умочіть кожну картоплину в масло і викладіть картоплю на сіль і ставте в духовку на 15-20 хвилин. Періодично перевертайте картоплю, щоб він добре зарум'яниться з усіх боків.
Тепер слід приготувати начинку:
Змішайте сметану з рубаною зеленню, нарізаною кубиками паприкою та часником, пропущеним через часникодавку. Посоліть і поперчіть за смаком.
Коли картопля буде готова, розріжте кожну навпіл, трохи розімніть виделкою м'якоть кожної половинки і покладіть начинку в середину, потім складіть половинки разом і прикрасьте гілочками петрушки. Можна акуратно, чайною ложкою зробити поглиблення в середині кожної половинки картоплі, тоді начинки буде більше і смак зміниться, не забудьте, що і самої начинки знадобиться більше.
Немає коментарів:
Дописати коментар