Картопляні деруни з ковбасою
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.
ковбаса варена - 250 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 зуб.
олія оливкова - 5 ст. л.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
сіль за смаком
соус - 200 г
Приготування:
1. Цибулю і часник миються, чистяться і акуратно нарізати дрібними кубиками.
Ковбасу я рекомендую нарізати соломкою (хоча можна і будь-якої іншої форми, головне, щоб це було досить дрібно).
2. Картопля теж миється, чиститься і натирається на крупній тертці або пропускають через м'ясорубку.
3. До картоплі додайте часник, борошно, ковбасу, цибулю і за смаком поперчіть і посоліть. Потім все це ретельно перемішайте.
4. Смажте ваші картопляні оладки (деруни, деруни) на добре розігрітому маслі до золотистого кольору, потім доведіть до повної готовності, трохи потримавши в духовці.
Деруни подавайте гарячими, прикрасивши їх зеленню зі сметанним соусом (сметану при бажанні можна замінити майонезом або будь-яким іншим соусом, купленим у магазині
Невеликий рада:
Якщо ви стежите за своєю фігурою, то покладіть спочатку деруни на серветку, яка вбере в себе надлишки жиру.
Приємного апетиту!
Картопля Фрі
Інгредієнти:
- Картопля - 2 кг
- Рослинна олія для смаження
- Морська сіль - за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть картоплю, очистіть і наріжте на однакові палички. Потім опустіть в холодну воду.
2. Викладіть картоплю на паперовий рушник і добре обсушити.
3. Розігрійте масло до 220 градусів і опустіть в киплячу олію невеликі порції картоплі.
4. Обсмажте картоплю протягом 5-7 хвилин (поки не стане м'яким) і викладіть на паперовий рушник.
5. Підвищуйте температуру масла до 300 градусів і викладіть картоплю. Продовжуйте обсмажувати поки картопля не стане золотистого кольору.
6. Викладіть картоплю на серветку, щоб видалити надлишки масла.
7. Посоліть за смаком).
Картопля фрі готовий!
Приємного апетиту!
Картопля з лимоном
на 2 людини:
6-8 середніх картоплин
1 великий лимон, добре помити
1 середній пучок петрушки (тільки листя)
2 очищених зубчика часнику
оливкова олія холодного віджиму або вершкове масло
мелений чорний перець
сіль
Петрушку помити, обсушити і дрібно порубати разом з двома зубчиками часнику. У лимона зрізати цедру, нарізати її тонкою соломкою. З лимона вичавити сік.
Лимонний сік змішати з оливковою олією і злегка збити за допомогою віночка в окремій мисці. Додати сіль, перець, цедру і петрушку з часником.
Картоплю помити, скласти в каструлю з високими бортиками і відварити в мундирі до готовності. Картопля трохи остудити, очистити від шкірки і нарізати скибочками.
Відразу ж заправити готовим соусом, закрити каструлю кришкою і як слід струсити. Картоплю залишити на 20 хвилин.
Картопля з шампіньйонами в сметані
Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
- сметана
Приготування:
1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля ескалоп
Інгредієнти:
6 середніх картоплин
4 столові ложки несолоного вершкового масла
3 столових ложки умки
2,5 склянки молока
200 г тертого сиру
сіль і перець
Приготування:
Духовку нагрійте до 200 градусів.
На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло, додайте борошно і перемішайте до коричневого кольору. Посоліть, поперчіть. Влийте молоко і перемішайте.
Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізаний колами картоплю в солі і перці. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду на хлестом і зверху залийте картоплю молочною сумішшю. Між шарами картоплю просыпайте тертим сиром (всього має піти приблизно з половину сиру). Другу половину присипте зверху, посоліть і поперчіть.
Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте з бройлером ще 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте постояти хвилин 10 перед подачею.
Немає коментарів:
Дописати коментар