понеділок, 20 травня 2013 р.

Картопляні деруни з ковбасою

Картопляні деруни з ковбасою



Інгредієнти:
картопля - 10 шт.
ковбаса варена - 250 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 зуб.
олія оливкова - 5 ст. л.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
сіль за смаком
соус - 200 г

Приготування:
1. Цибулю і часник миються, чистяться і акуратно нарізати дрібними кубиками.
Ковбасу я рекомендую нарізати соломкою (хоча можна і будь-якої іншої форми, головне, щоб це було досить дрібно).
2. Картопля теж миється, чиститься і натирається на крупній тертці або пропускають через м'ясорубку.
3. До картоплі додайте часник, борошно, ковбасу, цибулю і за смаком поперчіть і посоліть. Потім все це ретельно перемішайте.
4. Смажте ваші картопляні оладки (деруни, деруни) на добре розігрітому маслі до золотистого кольору, потім доведіть до повної готовності, трохи потримавши в духовці.
Деруни подавайте гарячими, прикрасивши їх зеленню зі сметанним соусом (сметану при бажанні можна замінити майонезом або будь-яким іншим соусом, купленим у магазині
Невеликий рада:
Якщо ви стежите за своєю фігурою, то покладіть спочатку деруни на серветку, яка вбере в себе надлишки жиру.
Приємного апетиту!
Картопляні деруни з ковбасою



Картопля Фрі



Інгредієнти:
- Картопля - 2 кг
- Рослинна олія для смаження
- Морська сіль - за смаком

Спосіб приготування:
1. Візьміть картоплю, очистіть і наріжте на однакові палички. Потім опустіть в холодну воду.
2. Викладіть картоплю на паперовий рушник і добре обсушити.
3. Розігрійте масло до 220 градусів і опустіть в киплячу олію невеликі порції картоплі.
4. Обсмажте картоплю протягом 5-7 хвилин (поки не стане м'яким) і викладіть на паперовий рушник.
5. Підвищуйте температуру масла до 300 градусів і викладіть картоплю. Продовжуйте обсмажувати поки картопля не стане золотистого кольору.
6. Викладіть картоплю на серветку, щоб видалити надлишки масла.
7. Посоліть за смаком).

Картопля фрі готовий!

Приємного апетиту!
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі
Картопля Фрі






Картопля з лимоном



на 2 людини:

6-8 середніх картоплин
1 великий лимон, добре помити
1 середній пучок петрушки (тільки листя)
2 очищених зубчика часнику
оливкова олія холодного віджиму або вершкове масло
мелений чорний перець
сіль

Петрушку помити, обсушити і дрібно порубати разом з двома зубчиками часнику. У лимона зрізати цедру, нарізати її тонкою соломкою. З лимона вичавити сік.
Лимонний сік змішати з оливковою олією і злегка збити за допомогою віночка в окремій мисці. Додати сіль, перець, цедру і петрушку з часником.
Картоплю помити, скласти в каструлю з високими бортиками і відварити в мундирі до готовності. Картопля трохи остудити, очистити від шкірки і нарізати скибочками.
Відразу ж заправити готовим соусом, закрити каструлю кришкою і як слід струсити. Картоплю залишити на 20 хвилин.
Картопля з лимоном
Картопля з лимоном



Картопля з шампіньйонами в сметані



Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
- сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля з шампіньйонами в сметані






Картопля ескалоп



Інгредієнти:
6 середніх картоплин
4 столові ложки несолоного вершкового масла
3 столових ложки умки
2,5 склянки молока
200 г тертого сиру
сіль і перець

Приготування:
Духовку нагрійте до 200 градусів.
На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло, додайте борошно і перемішайте до коричневого кольору. Посоліть, поперчіть. Влийте молоко і перемішайте.
Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізаний колами картоплю в солі і перці. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду на хлестом і зверху залийте картоплю молочною сумішшю. Між шарами картоплю просыпайте тертим сиром (всього має піти приблизно з половину сиру). Другу половину присипте зверху, посоліть і поперчіть.
Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте з бройлером ще 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте постояти хвилин 10 перед подачею.
Картопля ескалоп

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика