Лосось з картоплею, запечений в духовці.
Інгредієнти:
- філе лосося - 1 кг
- картопля - 4-5 шт
- помідори чері - 6-8 шт
- стебло селери
- цибуля
- суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
- оливкову олію - 4-5 ст.л
Приготування:
1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селера тонкими шматочками поперек.
3. Картоплю відваріть в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистіть і наріжте круглими скибочками.
4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкова олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть всі на деку з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому рівні, 25-30 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Пишний омлет в духовці
Інгредієнти:
яйця - 5 шт
молоко -1 склянка
сіль - 1/2 ч. ложки
вершкове масло -50 гр
Приготування:
Нагріти духовку до 200 градусів.
Яйця добре перемішати трохи збити з сіллю і молоком виделкою
Скляну форму або дві порційні промазати маслом, влити молочно - яєчну суміш.
Скляну форму поставити всередину металевої форми з високим бортиком, наполовину заповнений водою.
Всю цю конструкцію поставити в духовку на півгодини.
Через півгодини дістати, витягнути скляну форму з форми з водою, покласти на поверхні омлету маленькі шматочки вершкового масла і відправити в духовку хвилин на 5.
Смачний шашлик в духовці
Секрети приготування такого м'яска:
1. Готувати треба в рукаві для запікання.
2. На цибулевої подушці. Причому цибулю повинен бути маринований. Саме він найбільше і додає м'ясу смак шашлику.
Інгредієнти:
- свинина
- спеції
М'ясо краще всього виходить шматочками.
Шматочки м'яса відбити. Накрити харчовою плівкою. Відбити сильно. Потім плівку зняти, поперчити, посолити і ще раз злегка відбити.
Потім м'ясо складаємо в миску насипаємо спеції для шашлику. Одну цибулину ріжемо шматочками і з силою мнемо в миску з м'ясом.
Залишаємо маринуватися години на 2.
За годину до приготування окремо від м'яса маринуємо цибулю.
Цибулю ріжемо півкільцями. Висипаємо в миску. Заливаємо окропом. Вливаємо 3-4 столові ложки оцту, 2 столові ложки цукру, солимо. Можна ще влити лимонний сік.
Отже, приступаємо до основного приготування.
Духовку розігріваємо.
На деко викладаємо папір для запікання. Відрізаємо рукав по довжині трохи більшою, ніж сам деко. З одного боку зав'язуємо.
В рукав викладаємо цибулю. Обережно розподіляємо його по дну рукава.
Зверху на цибулю викладаємо м'ясо. З маринованою цибулею не перемішуємо. Зав'язуємо інший кінець рукава. І робимо кілька проколів зверху в рукаві.
Ставимо в духовку і запікаємо приблизно 1 - 1,5 години. Залежить від духовки. М'ясо повинно бути злегка підсмаженим. Дістаємо і викладаємо на блюдо. Цибуля виходить теж дуже смачним!
Лосось з картоплею, запечений в духовці.
Інгредієнти:
- філе лосося - 1 кг
- картопля - 4-5 шт
- помідори чері - 6-8 шт
- стебло селери
- цибуля
- суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
- оливкову олію - 4-5 ст.л
Приготування:
1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селера тонкими шматочками поперек.
3. Картоплю відваріть в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистіть і наріжте круглими скибочками.
4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкова олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть всі на деку з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому рівні, 25-30 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Лосось з картоплею, запечений в духовці.
Інгредієнти:
- філе лосося - 1 кг
- картопля - 4-5 шт
- помідори чері - 6-8 шт
- стебло селери
- цибуля
- суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
- оливкову олію - 4-5 ст.л
Приготування:
1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селера тонкими шматочками поперек.
3. Картоплю відваріть в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистіть і наріжте круглими скибочками.
4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкова олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть всі на деку з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому рівні, 25-30 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Курячі шашлички з ананасами в духовці
Інгредієнти:
300 гр. курячого філе
200 гр. консервованих ананасів
100 гр. кетчупу
100 гр. соєвого соусу
Приготування:
Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки. Також нарізаємо на невеликі шматочки ананаси.
Змішуємо соєвий соус з кетчупом. Додаємо в отриманий соус куряче філе і поставити маринуватися у холодильник на 40 хвилин.
Нанизуємо на шпажки філе і ананаси, чергуючи їх між собою. Застеляємо деко папером для запікання. Викладаємо на неї шпажки з шашличком. Ставимо форму в духовку і запікаємо її протягом сорока хвилин. Готове! Ніжний курячий шашлик, в сукупності з яскравим смаком ананаса, ммммБлюдо виходить надзвичайно соковитим і ароматним.
Немає коментарів:
Дописати коментар