Дуже смачні млинці!
Вам знадобиться:
3 яйця
1,5 склянки борошна
2 склянки молока
3-4 ст.л. цукру
0,5 ч.л. соди харчової
3-4 ст.л. рослинного масла
щіпка солі
0,5 склянки окропу
Приготування:
У мисці середнього розміру змішати яйця, борошно, молоко, цукор, соду, олію і сіль. Тісто розмішати до однорідної маси, щоб не було грудочок. Після того як ви досягнете однорідної маси додайте окріп і ще раз перемішайте.
По закінченню приготування тіста, змажте олією сковорідку і починайте готувати))) Подавати млинці можна з будь-якою начинкою))) Приємного апетиту!
Смачні млинці на кефірі
Нам знадобиться:
-1 яйце,
-4 ч ложки цукру,
-1/2 год ложки солі,
-1 ч ложка без верху соди,
-0,5 л кефіру,
-2-2,5 ст. борошна,
- 3 ст.л. соняшникової олії.
Яйце розтерти з цукром, сіллю, содою ,соняшниковою олією. Вмішати 0,5 ст. борошна.
Потім підлити 0,5 ст. кефіру, розмішати, потім додати 0,5 ст. борошна і знову розмішати. І так поступово додаємо борошно і кефір і кожен раз розмішуємо. Має вийти тісто консистенції сметани середньої жирності.
Також можна зробити і на кисляку, і на сироватці. При цьому змінюється кількість борошна. (чим рідше кисломалочный продукт, тим більше борошна).
Змастити сковорідку раст. олією тільки перед першим млинцем.
Кожен млинець змащуємо сл. маслом.
Німецькі млинці з начинкою
Інгредієнти:
Молоко - 1 стакан
Яйця - 6 шт
Борошно - 1 склянка
Сіль - 1/2 чайної ложки
Ваніль - 1 чайна ложка
Апельсинова цедра - 1 чайна ложка
Розтоплене вершкове масло - 1/4 склянки
начинка на ваш смак (варення, джем, ягоди...)
Приготування
1. Змішайте в блендері всі інгредієнти, крім олії.
2. Потім додайте масло і знову перемішайте все.
3. Змастіть форму для мафінів (24 шт) і наповніть її тестом.
4. Запікайте млинці близько 15 хвилин при 200 градусах.
5. Подавайте з будь-якою начинкою на ваш смак
Лимонні млинці з чорницею
Інгредієнти:
Борошно 320 г Куряче яйце 2 шт.
Молоко 300 мл
Вода 120 мл
Масло вершкове 30 г
Мед 1 ч. л.
Сіль 1 трісок.
Лимон 1 шт.
Чорниця 480 г
Кленовий сироп 60 мл
Лимонний сік 1 ст. л.
Приготування:
У великій мисці змішати борошно, яйця, молоко, воду і розтоплене вершкове масло. Додати мед, сіль і цедру лимона і ретельно перемішати. Дати суміші настоятися 5 минут.Нагреть сковороду (20см) з антипригарним покриттям. Вилити 60г тесту на сковороду і рівномірно поширити.
Коли млинець підрум'яниться, перевернути і готувати з іншого боку приблизно 1 хвилину (до готовності).
Повторити з рештою тестом.
Змішати в невеликій каструлі чорницю, кленовий сироп і лимонний сік. Готувати на повільному вогні, поки ягоди не розм'якшиться і соус не загусне.
Загорнути начинку на млинці і можна подавати.
Готуємо млинці з коханим джемом
Для цього вам знадобиться:
Борошно 130 г
Яйця - 2 шт
Молоко - 125 мл
Цукор - 50 г
Сіль - 1/4 чайної ложки
Рослинна олія - 7 столових ложок
Джем
Борошно, яйця, молоко, цукор і сіль збийте до консинстенции рідкої сметани.
На розігріту і смазаную маслом сковороду вилийте 100 мл тіста.
Швидко розподіліть млинець на сковороді. Обсмажте з двох сторін по 40 секунд.
Кожен млинець змастіть столовою ложкою улюбленого джему
Поверніть блін трубочкою. Можна прикрасити ягодами з листочком м'яти
Ажурні млинці
_____________________________________
Інгредієнти:
200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).
Приготування:
Збиваємо яйця віночком, сиплемо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній сковорідці їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...
"Самі тоненькі млинці"
Інгредієнти:
- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії
Приготування:
1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Японські овочеві млинці
50 р пшеничного борошна
2 яйця
2 ст. ложки молока
4 пера зеленого цибулі
50 г паростків квасолі
1 бульба картоплі солодкого
Для приготування соусу:
1 ст. ложка соєвого соусу
1 ст. ложка яблучного оцту
1 ч. ложка діжонської гірчиці
1 ст. ложка томатного пюре
1 червоний перець чілі дрібно порізаний
1 ст. ложка насіння
кунжуту
1. Солодкий картопля очистити і дрібно нарізати. Цибулю вимити і нарізати невеликими шматочками.
2. Відокремити білки від жовтків. З'єднати жовтки і молоко, додати борошно, розтерти до гладкості. Білки збити до стану пружної піни і акуратно ввести в тісто.
3. Додати в тісто шматочки картоплі і паростки квасолі.
4. У сковороду налити рослинне масло і випікати на ньому млинці.
5. Для приготування соусу змішати всі інгредієнти. Млинці вмочати в соус.
Немає коментарів:
Дописати коментар