вівторок, 21 травня 2013 р.

Капуста тушкована в вершках

Капуста тушкована в вершках




Нашаткуйте довільно 1 кг капусти, потримайте її 5-6 хвилин в окропі, потім відкиньте на сито. Обсмажте її на оливковій олії протягом 5 хвилин, а потім влийте 2/3 склянки жирних вершків і тушкуйте до мягкости.В кінці додайте сіль,перець,улюблені спеції...))
Капуста тушкована в вершках



Квашені баклажани з капустою







Необхідно: 1,5 кг баклажан 400 г капусти, 100 г моркви 2 солодких перцю 2 зуб. часнику можна ще перець чилі за смаком, хто любить. Я брала чорний пререц

Готуємо розсіл:
1,5 літра води і 70 г солі закип'ятимо і остудимо
Баклажани (бажано одного розміру), помити, відрізати плодоніжку, проткнути в декількох місцях виделкою або зубочисткою
Відварити (дати закипіти, залишити на 5 хвилин і вийняти)
За цей час покришити капусту, натерти моркву, порізати перець, видавити часник, трохи присолити і так залишити на деякий час

Готові баклажани вийняти, трохи остудити
Потім розрізати навпіл, віджати сік, нафарширувати капустою
Замотати злегка ниткою
Скласти в глибоку посуд

Залити охолодженим розсолом, зверху покласти гніт. Я накрила кришкою, а можна ще форму для випічки поставити, а зверху банку з водою.
І ставимо в тепле місце на 3 дня ( у мене стояли в кімнаті)

Через 3 дні можна кушать.Оставшиеся баклажани прибрати в холодильник

Виходить дуже смачно! Ось спробуйте самі!

Приємного апетиту!
Зверху можна полити раст. маслом, так смачніше!
Квашені баклажани з капустою



"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!



Гостренькі капуста швидкого приготування.

Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!

Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.

Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно))).
"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!






Капуста «Пелюстка»






Білокачанна капуста, маринована з буряком.

Інгредієнти:
1,2 кг капусти (1 середній качан капусти)
200 р буряків
100 г моркви
5 зубчиків часнику
5-6 ст.л. рослинного масла

Маринад: 1 літр води
200 мл оцту 9%
1⁄2 склянки цукру
2 ст.л. солі



Білокачанна капуста, маринована з буряком, морквою і часником виходить приємного яскравого малинового кольору із-за поступового фарбування буряком. Капуста нарізають у вигляді невеликих пелюсток («пелюстка», в перекладі з української мови, позначає пелюстка).
Маринованою капустою добре закушувати міцні напої, також, така капуста сподобається любителям гострої корейської кухні. З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 3 л маринованої капусти. Готову капусту можна досить довго зберігати в холодильнику. Приготування:

У каструлю налити літр води, закип'ятити.
Додати цукор, сіль, перемішати, остудити до теплого стану.


Капусту нарізати пластинками зі стороною приблизно 3-4 см (качан вирізати).


Буряк почистити, порізати брусочками.


Моркву почистити, порізати брусочками.


Часник почистити, порізати тонкими пластинками.


Підготувати 3 літрових банки або одну 3-х літрову.
У банку на дно викласти шар капусти.


Зверху покласти кілька шматочків буряка, моркви і пару платівок часнику.


Таким чином, по черзі, викласти в банку всі овочі, щільно приминаючи кожен шар.
Зверху налити 2 ст.л. рослинної олії в кожну літрову банку.


До маринаду додати оцет, перемішати.
Залити маринадом підготовлені овочі.
Прикрити кришкою, але не щільно і залишити при кімнатній температурі на 2 діб.
Потім переставити в холодильник ще на 1 добу.


Готова капуста в банку набуває хрустку консистенцію і гострий збалансований смак.

Пелюстки капусти забарвлюються в приємний малиновий колір.
Капуста «Пелюстка»



Сосиска в капусті



Швидко, просто і смачно!!! Відмінне блюдо для любителів капусти і сосисок!

Інгредієнти:

Капуста (листи) - 6 шт
Сосиски (варені) - 6 шт
Натертий сир російський - 150 г
Яйце (для панірування) - 1 шт
Панірувальні сухарі
Рослинна олія для смаження
Аджика (за бажанням)

Приготування:

У цьому рецепті рекомендується використовувати листя молодої капусти, але тому що літо вже "за горами", то капуста звичайна.
Рецепт пишу для молодої капусти з приміткою для звичайної-осінньої капусти!
Листя капусти злегка відбити. Посипати тертим сиром, покласти сосиску і туго згорнути. Потім вмочити у збите яйце і обсмажити на олії з обох сторін. Можна запанірувати, потім обсмажити!!!

Примітка: осінні капустяне листя відбити сильніше, залити окропом і залишити на три хвилини. Вийняти-просушити на рушнику. Далі все за рецептом!Мені подобається змащувати листя спочатку аджикою,а потім посипати сыром.Получается гостра сосиска в капусті!

Приємного апетиту!!!
Сосиска в капусті






Капусники



За основу взято рецепт лінивих голубців. Внесла коректування і вийшли капусники.

Інгредієнти:

* Капуста
* Фарш (свинина і яловичина в рівних пропорціях)
* Цибуля ріпчаста
* Томатна паста
* Сіль, перець

Сіль, перець

Коли вперше готувала ліниві голубці, капусту перекручувала на м'ясорубці, але зіткнулася з проблемою: голубці при формуванні погано тримали форму і намагалися розвалитися. Тут я пішов на маленьку хитрість капусту потерла на дрібній тертці в комбайні. Прокручуємо на м'ясорубці м'ясо і цибулю і змішати з капустою. Додаємо сіль і чорний перець. Робимо котлетки і обвалюємо в борошні.

Обсмажуємо з двох сторін.

Укладаємо у форму. Заливаємо розведеною томатною пастою. Додаємо лавровий лист і перець горошком.

Ставимо в духовку на 1 годину. На гарнір подаємо картопляне пюре або рис.

Приємного апетиту!
Капусники

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика