Сирна запіканка з шоколадом
Інгредієнти:
700 г сиру
4 столові ложки цукру
3 яйця
3 столові ложки манної крупи (без гірки)
2 - 3 столові ложки сметани
1/3 чайної ложки солі
ванільний цукор
шоколад
Приготування:
Сир, яйця, цукор, сіль, манну крупу, сметану і ваніль ретельно перемішати.
Шоколад поколоти на кубики або як вийде.
Додати шоколад до сирної маси і ще раз все перемішати.
Форму змастити маслом, викласти масу і залишити на 30 хвилин.
Спекти в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Можна так само розтопити шоколад з додаванням вершків і полити зверху запіканку.
Запіканка зі сливами
Інгредієнти:
500 г слив,
4 яйця,
360 мл молока,
60 гр цукру,
60 гр борошна,
5 мл ванільного екстракту,
цукрова пудра для присипки.
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 160 градусів.
Моєму сливи, відокремлюємо кісточки, обтираем кухонним рушником, ріжемо часточками і викладаємо у форму для випічки, форма повинна бути цілісна, ні в якому разі не роз'ємна.
2. Збиваємо яйця і молоко. Можна використовувати замість молока жирні вершки, але тоді буде набагато жирніше.
3. Додаємо цукор, борошно і ванільний екстракт. Кількість цукру залежить від ваших ягід, якщо ягода недостатньо солодка, то цукру можна додати більше.
4. Продовжуємо збивати до однорідної маси.
5. Заливаємо сливи отриманою масою і випікаємо протягом години-півтори, до тих пір поки не підрум'яниться до золотистого кольору.
6. Останній штрих - посипати цукровою пудрою або меленими фісташками.
Запіканка по-мексиканськи
Інгредієнти:
Білий цибулю (дрібно нашатковану) 1 ст.
Перець червоний пластівцями 60 г
Цукіні 60 г
Халапеньо (подрібнений) 0,5 ст.
Скибочки вареної індички 500 г
Боби 430 г
Помідори Рома 3 шт.
Соус Ранч 30 г
Сіль і перець за смаком
Тортилья 10 шт.
Помідори Рома 100 г
Мексиканський сир (тертий) 280 г
Розігріти духовку до 175С.
У великій посуді згасити цибулю, перець, цукіні і халапеньо. Тушкувати пару хвилин, потім додати індичку. Готувати 8-10 хвилин.
Додати боби, томати, соус, сіль і перець. Залишити потушиться.
Поки всі тушкуватися, розкласти на дно страви половинки тортилий. Перекладіть половину вашої суміші на тортильї, покрийте сиром,потім ще шаром тортилий. Зверху перекладіть суміш, що залишилася і посипте сиром. Прикрасьте все помідорами.
Випікати 30-35 хвилин, не закриваючи кришку.
Запіканка за п'ять хвилин
Перемішується:
5 ст. л манки
4 ст. л цукру,
3 яйця
2 пачки сиру
1 банка (200 г) сметани
щіпка солі.
після додати 0,5 ч.л. соди, гашеного оцтом, можна родзинки.
Виливаю на сковороду (немає форми), запікаю в духовці до легкої рум'яності.
Пальчики проковтнете! Їдять навіть ті, хто не їсть сиру.
Експрес-сніданок: Запіканка за 5 хв!
Інгредієнти:
5 ст. л манки,
4 ст. л цукру,
3 яйця,
2 пачки сиру,
1 банка (200 г) сметани,
ыщепотка солі
0,5 ч.л. соди (гашеної оцтом),
можна родзинки.
Приготування:
Всі інгредієнти змішати, добре перемішати.
Виливаємо на сковороду або відповідну форму, запікати в духовці до легкої рум'яності.
Подавати зі сметаною або йоуртом.
Запіканка на сніданок за п'ять хвилин
Перемішується:
5 ст. л манки
4 ст. л цукру,
3 яйця
2 пачки сиру
1 банка (200 г) сметани
щіпка солі.
після додати 0,5 ч.л. соди, гашеного оцтом, можна родзинки.
Виливаю на сковороду (немає форми), запікаю в духовці до легкої рум'яності.
Пальчики проковтнете! Їдять навіть ті, хто не їсть сиру.
Смачна сирна запіканка
Вам буде потрібно:
- 500 г сиру
-3 яйця (розділити жовтки і білки)
-5 ст. л. манної крупи
-3 ст. л. цукру
-1 ч. л. ванільної есенції
-1 ст. л. розпушувача
-ізюм або сушена журавлина - за смаком
Приготування:
Всі продукти зі списку, крім яєчних білків, ретельно перемішуємо. В окремому посуді з дрібкою солі збиваємо білки до утворення м'яких піків. Попередньо нагріваємо духовку до 180 градусів С.
Обережно домішуємо до сирної маси білки і виливаємо готову масу у форму, змащену вершковим маслом.
Ставимо в духовку і випікаємо близько 45 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
Подаємо запіканку теплою зі сметаною або варенням.
Немає коментарів:
Дописати коментар