Просте стомболли (італійська випічка)
Інгредієнти:
Тісто для піци
8-10 шматків шинки
8-10 шматків салямі
8-10 шматків пепероні
4-6 шматків твердого сиру
4-6 шматків моцарели
8-10 листків базиліка
1 столова ложка оливкової олії
1 чайна ложка орегано
соус маринара
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2. Розкачайте тісто для піци в прямокутник і викладіть його на деко, застелене папером для випічки.
3. Викладіть першим шаром, чергуючи, шинку, салямі і пепероні. Другим, третім, четвертим і п'ятим шаром викладіть сири-базилік-сири-базилік.
4. Гострим ножем зробіть надрізи з обох сторін прямокутника і переплетіть їх, щоб вийшла косичка.
5. Збризніть зверху оливковою олією і присипте орегано.
6. Випікайте протягом 15 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.
7. Злегка остудіть і подавайте з соусом маринара.
Просте стомболли (італійська випічка)
Інгредієнти:
Тісто для піци
8-10 шматків шинки
8-10 шматків салямі
8-10 шматків пепероні
4-6 шматків твердого сиру
4-6 шматків моцарели
8-10 листків базиліка
1 столова ложка оливкової олії
1 чайна ложка орегано
соус маринара
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2. Розкачайте тісто для піци в прямокутник і викладіть його на деко, застелене папером для випічки.
3. Викладіть першим шаром, чергуючи, шинку, салямі і пепероні. Другим, третім, четвертим і п'ятим шаром викладіть сири-базилік-сири-базилік.
4. Гострим ножем зробіть надрізи з обох сторін прямокутника і переплетіть їх, щоб вийшла косичка.
5. Збризніть зверху оливковою олією і присипте орегано.
6. Випікайте протягом 15 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.
7. Злегка остудіть і подавайте з соусом маринара.
Тісто, з якого завжди виходить вдала випічка
Інгредієнти на 10 порцій:
- 1 склянку молока (теплого)
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки сухих дріжджів (1 пакетик 7 г)
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла (або маргарину)
- 2 яйця
Приготування:
Покладіть в молоко пакетик дріжджів. Додайте туди 2 столові ложки цукру (обов'язково!!!). Розмішайте цукор і дріжджі, щоб цукор розчинився, а дріжджі змішалися з молоком.
Поставте мисочку з дріжджами в тепле місце хвилин на 10-15. Нам потрібно отримати дріжджову шапочку.
Просійте борошно в миску. Візьміть 200 г м'якого масла, яке ви заздалегідь зігріли. Масло з борошном руками ретельно перетворіть в дрібну крихту.
Тим часом дріжджі дали шапочку. 2 яйця додаємо в борошно з маслом. Візьміть молоко з дріжджами і вилийте його в миску. Все перемішайте. Тісто має бути досить щільним.
Поставте тісто на 3 години в холодильник. Потім діставайте потроху тіста і разделывайте пиріжки, а тісто постійно тримаєте в холодильнику, а то розтане.
Пиріжки на деко не расстаиваем - відразу в духовку, як зліпили. Якщо тісто треба терміново, то в олійно - борошняну крихту НЕ додаємо яйця зовсім, і тісто ставимо в холод тільки на півгодини.
Немає коментарів:
Дописати коментар