субота, 6 липня 2013 р.

Булочки зі смородиновим варенням.

Булочки зі смородиновим варенням.



Інгредієнти:
Сухі дріжджі 2 ч.л
Сіль ½ ч.л
Молоко 1 ст (250 мл)
М'який маргарин 200 гр
Цукор 2 ст.л
Борошно 3.5 ст
1 яйце
30 ч.л густого смородинового варення

Приготування:

У миску насипати дріжджі,сіль і цукор,перемішати. Додати тепле(не гаряче), молоко. Руками перемішати,щоб тремтіння растворились.Оставить в теплому місці на 15 хвилин.

Додати в дріжджову масу м'який маргарин(маргарин не топити).І поступово всипати просіяне муку.Замесить тісто,не липнующее до рукам.Возможно може піти трохи більше борошна.

Накрити миску рушником і поставити в холодильник на 4 години.

Прибрати тісто з холодильника.Из тіста сформувати 30 однакових кульок розміром з пінг-понг.

Розкачати качалкою,трохи товщі, ніж на пельмени.Стаканом вирізати круг.А одержаний обідок з тіста,скрутити у вигляді восьмерки.Положить одну половину на вирізаний круг,після закрити другий половиной.Положить в середину густе варення або джем.

Змастити булочки яйцом.Выпекать в попередньо розігрітій духовці при середній температурі до рум'яного кольору.

Приємного апетиту!
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.



Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини






Булочки з яблуком з швидкого тесту



Інгредієнти:

200 мл. теплого молока
30 гр. вершкового масла
3 ст. ложки цукру
2 ст. ложки рослинної олії
1 шт. яйце
1 пакетик ванільного цукру
1/4 ч.л. солі
1 ч. ложка з гіркою дріжджів "Саф момент"
2-2 .5 склянки борошна
2 шт. яблука
цукор
варене згущене молоко

Приготування:

Просіяти в миску 3 столові ложки борошна,змішати з дріжджами, влити тепле молоко,розмішати,поки опару відставити в сторону.
Розтопити масло,перелити в миску,додати цукор,сіль,ванільний цукор,рослинне масло і яйце,все добре перемішати,перелити суміш в опару, поступово додати решту просіяне борошно,замісити не туге, а м'яке тісто, накрити,прибрати в тепло на 30-40 хвилин,не більше,тісто має за цей час трохи підійти.

Натерти яблуко на дрібній тертці,віджати зайвий сік,змішати яблуко з цукром за смаком, приблизно 1-2 ст. ложки,можна додати трохи кориці.
Тісто перекласти на посипаний борошном стіл, трохи його обім'яти,поділити на 2 части.Раскатать першу половину в прямокутний пласт,змастити його не багато вершковим масло,потім трохи вареним згущеним молоком,нанести половину яблучної начинки.

Згорнути не туго в рулетик,порізати не дуже широкими шматочками.

Так само вчинити з другою половинкою тіста.
Форму за необхідності застелити промасленим папером, викласти булочки на невеликій відстані один від одного зрізами вгору, трохи придавити руками тільки щоб надати їм рівну форму.

Прикрити плівкою і залишити так хвилин 10 поки гріється духовка.
Духовку включити на 180 градусів.
Булочки змастити збитим яйцем,посипати цукром,я посипала коричневим.
Випікати при температурі 180 гр. поки булочки максимально не піднімуться,потім можна додати на 200,випікати до золотистого кольору.

Готові булочки остудити у формі прикривши чистою серветкою,потім за допомогою ножа акуратно розділити.
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика