вівторок, 2 липня 2013 р.

Картопля фрі в духовці

Картопля фрі в духовці



Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 ч.л рослинного масла
- 1 ч.л. солі
- 1 щіпка червоного меленого перцю

Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 230 С. Очистіть картоплю і наріжте невеликими брусочками.
2. У великій ємності перемішайте картоплю з олією, сіллю і меленим перцем. Розкладіть на деку.
3. Запікайте протягом 30 хвилин у попередньо розігрітій духовці, поки картопля не стане ніжним і не підрум'яниться.
Картопля фрі в духовці



"Запечена картопля (без масла)"

"Запечена картопля (без масла)"



Картопляний гратен



Інгредієнти:
- 600 - 700 р картоплі
- 400 мл сливою 10%
- 150 г сиру
- сіль за смаком

Приготування:
1. Все, що вам потрібно зробити, це начистити картоплю і нарізати монетками. Занадто тонко не треба, а приблизно міліметра 4-5 буде достатньо.
2. Вершки довести до кипіння, підсолити і відправити туди картоплю. Дати покипіти на дрібному вогні протягом 5 хвилин і зняти з вогню.
3. Сир натерти на крупній тертці.
4. У будь-яку жароміцну форму викласти шарами, при необхідності досолити: шар картоплі, шар сиру (залиште жменю сиру для того, щоб потім присипати зверху). Вершки ж поки не чіпаємо. При цьому самим верхнім шаром повинна йти картопля.
5. Як тільки всі шари будуть викладені, залити все це сливками.Форму накрити фольгою і випікати протягом 15 хвилин при 180 градусах. Після цього фольгу зняти, зверху посипати які залишилися сиром і допекти ще хвилин 10-15.
Картопляний гратен
Картопляний гратен
Картопляний гратен
Картопляний гратен
Картопляний гратен






"Пряний картопля з беконом"

"Пряний картопля з беконом"
"Пряний картопля з беконом"
"Пряний картопля з беконом"
"Пряний картопля з беконом"
"Пряний картопля з беконом"
"Пряний картопля з беконом"



Картопля по-французьки



Інгредієнти:

1 кг картоплі;
1,5 кг свинини;
4 цибулини;
300 г сиру;
4 зубчики часнику;
70 г рослинного масла;
200 г майонезу;
Улюблені спеції для м'яса;
Сіль і перець

Приготування:
1. Свинину промийте і наріжте великими, але тонкими шматками, і добре відбийте м'ясо. Перекладіть м'ясо в глибоку миску і посипати його дрібно подрібненим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Залиште свинину промаринуватися 15-20 хвилин, і вона поки маринується, розігрійте духовку.
2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Очистіть картоплю і теж наріжте його кільцями. Сир натріть на крупній тертці. До цього моменту якраз повинна нагрітися до духовка 180 градусів.
3. Налийте на деко рослинне масло і викладіть на нього свинину з цибулею в один або два шари, посоліть, поперчіть і змастіть м'ясо майонезом.
4. Потім укладіть шар картоплі, також змащуємо його майонезом і посоліть, а зверху посипте тертим сиром. Сирний шар також покрийте майонезом і поставте в духовку на 1 годину.
5. Картопля по-французьки готовий, приємного апетиту!
Картопля по-французьки
Картопля по-французьки

Інгредієнти:

1 кг картоплі;
1,5 кг свинини;
4 цибулини;
300 г сиру;
4 зубчики часнику;
70 г рослинного масла;
200 г майонезу;
Улюблені спеції для м'яса;
Сіль і перець

Приготування:






"Картопляний гарнір"



Інгредієнти:

- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)

Приготування:
1. Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемішуємо.
2. Надрізаємо картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом.
3. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця.
4. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки.
5. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий сумішшю.
6. брызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину.
"Картопляний гарнір"



"Картопля з шинкою"



Інгредієнти:
- 6 картоплин
- 50 г шинки
- 1,5 склянки сметани
- 3 яйця
- 4 ст.л. тертого сиру
- 1 ч.л. масла
- 1/4 ст.л. борошна
- 1 ч.л. солі

Приготування:
1. Відваріть картоплю в шкірці в підсоленій воді, очистимо й наріжемо кружальцями; шинку дрібно порубаємо.
2. Викладемо в приготовану форму шар картоплі і шинки.
3. Сметану перемішати з яйцями, борошном, тертим сиром (залиште трохи на посипання), сіллю і виллємо на картоплю.
4. Зверху покладемо шар картоплі, покладемо шматочок масла і посиплемо тертим сиром. Запікаємо в духовці протягом 40-45 хвилин.
5. Подаємо, нарізавши на порції.
"Картопля з шинкою"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика