вівторок, 2 липня 2013 р.

Яблучні кекси з корицею

Яблучні кекси з корицею



Зараз сезон яблук і готувати з них десерти - одне задоволення! Звичайно, самий улюблений і смачний варіант - це яблучна шарлотка, але іноді хочеться різноманітності.
Пропонуємо тобі приготувати яблучні кекси з корицею. Поєднання яблук і кориці - це дуже смачно. Спробуй!

Тобі знадобиться:
- яблука - 250г
- борошно - 140г
- борошно (грубого помелу) - 120г
- розпушувач - 2 ч. л.
- кориця (порошок) - 1.5 ч.л.
- сода (харчова) - 1/2 ч.л.
- ванільний цукор - 1 пакетик
- волоські горіхи (подрібнені) - 80г
- яйце - 1 шт.
- цукор (жовтий) - 150г
- рослинна олія - 100 мл
- маслянка - 300 мл
для прикраси:
- волоські горіхи (половинки) - 12 шт.
для форми:
- рослинна олія.

Як приготувати:

Розігрій Духовку до 180C. Поглиблення листа для випічки кексів змащуємо жиром або вклади в них паперові формочки.
Яблука вимий і, видаливши шкірочку і серцевину з насінням, наріж дрібними кубиками.

Борошно вищого сорту просій в миску і змішай її з борошном грубого помелу, порошком для випічки, харчовою содою, корицею, ванільним цукром, подрібненими волоськими горіхами і шматочками яблук.

Заповни тестом поглиблення на аркуші для випічки кексів. Зверху поклади по половинці волоського горіха або посип тісто меленими горіхами. Випікати в середині духовки 20-25 хвилин.
Готові кекси залиши на аркуші для випічки ще на 5 хвилин, потім вийми і подавай до столу (ліжку) теплими.
Яблучні кекси з корицею



Оформлення кексу

Оформлення кексу






НЕРЕАЛЬНО СМАЧНИЙ КЕКС НА ЗГУЩЕНОМУ МОЛОЦІ



Інгредієнти:
-120 гр. борошна
-4 яйця
-380 гр. згущеного молока (банку)
-50 гр. вершкового масла
-1 ч.л розпушувача
-1 пакетик ванільного цукру (за бажанням, я додала вийшло солодко, але не нудотно)

Згущене молоко і яйця перемішати міксером на низькій швидкості.
Влити розтоплене вершкове масло, знову перемішати.
Просіяти в отриману масу борошно з розпушувачем, додати цукор, ще раз добре перемішати.
Вилийте тісто в змащену маслом і присипану борошном форму. Випікати при 150 градусах близько 35 хвилин.
Готовий кекс остудити 10 хвилин у формі, потім витягнути його і дати охолонути повністю. Перед подачею посипати цукровою пудрою і нарізати шматочками побільше.
Приємного апетиту!
НЕРЕАЛЬНО СМАЧНИЙ КЕКС НА ЗГУЩЕНОМУ МОЛОЦІ



Кекс "День і ніч"



Інгредієнти:

●яйце - 4 шт.
●вершкове масло - 100 гр.
●борошно - 1,5 ст.
●ванілін-1 ч.л.
●розпушувач - 1,5 ч.л.
●цукор - 150 гр.
●какао-порошок - 2 ст.л.

Для глазурі:
●молочний шоколад - 150-200 гр.
●вершкове масло - 3-4 ст.л

Приготування:

1. Приготувати бісквітне тісто. Для цього розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром. По одному вбити яйця, збити. Ввести ванілін, розпушувач і просіяне борошно. Замісити однорідну масу.( тесть густувате)
2. Отримане тісто розділити на дві рівні частини, в одну з яких додати какао-порошок і збити(розмішати до розчинення.
3. У Змащену форму для випічки наливати обидва види тіста по черзі шарами. Поставити форму в попередньо розігріту до 180° духовку на 25-30 хвилин.
4. На водяній бані розтопити шоколад з вершковим маслом і перемішати до однорідної консистенції. Готовий кекс остудити, полити глазур'ю і залишити на решітці (в тарілці) до застигання. При подачі до столу кекс розрізати на порції і прикрасити листком м'яти.

Приємного апетиту!
Кекс "День і ніч"






Кекс з яблуками та горіхами.



Інгредієнти:

Манна крупа - 1 склянка.
Лимонна цедра - 1 ч.л.
Рослинна олія - 1/4 склянки.
Йогурт (кефір або кисле молоко) - 1 стакан.
Борошно - 1 склянка.
Цукор - 1 стакан.
Сода - 1 ч.л.
Родзинки - 100 р.
Горіхи волоські - 100 р.
Яйця - 3 шт.
Яблука - 4 шт.
Цукрова пудра - 1-2 ст.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Змішати манну крупу, лимонну цедру, рослинне масло, йогурт, яйця, цукор, родзинки, горіхи.
Крок 2. Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Додати до основної суміші і дати постояти 15 хвилин.
Крок 3. Потім додати просіяне борошно і соду. Добре перемішати.
Крок 4. Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 190°С. Потім знизити температуру до 160°С і випікати ще 25-30 хв.
Крок 5. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!
Кекс з яблуками та горіхами.



Вершкові кекси



Інгредієнти:
- Цедра і сік 1 лимона
- Яйця - 3 шт
- Цукор - 300 г
- Рослинна олія - 100 мл
- Борошно - 400 г
- Розпушувач - 1.5 чайні ложки
- Трохи ванілі
- Сметана (не дуже жирна) - 200 г

Приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів

1. Яйця збиваємо з цукром, додаємо туди масло, лимонні сік і цедру(1-2 ч. ложки цедри), продовжуючи взбивать.добавляем змішану з розпушувачем і ваніллю борошно, продовжуючи перемішавши
2. Додаємо сметану, акуратно перемішуємо, викладаємо у форми і ставимо в гарячу духовку, випікати близько 20 хвилин, але краще як зарум'яняться перевірити на готовність сірником)
3. Можна залишити так, можна прикрасити сиропом і цукром або кокосовою стружкою
Вершкові кекси






Дивовижні манні кексики



Інгредієнти:

• 1 склянка манної крупи
• 1 склянка кефіру
• 1 яйце
• 0,5 чайної ложки соди
• 1 склянка цукру
• 1 склянка борошна

Приготування:

1. Склянка манної крупи залити склянкою кефіру, дати настоятися хвилин 40.
2. Потім додати 1 яйце, розмішати
3. Додати половину чайної ложки соди(я загасила оцтом), тепер відправити туди 1 склянку цукру, 1 склянку борошна,
4. Цю суміш гарненько вимісити (блендером), нагріваємо духовку до 200градусов, тим часом наповнюємо формочки на 2/3 і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.
Дивовижні манні кексики

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика