Дитяча закуска "Яблучко"
Інгредієнти:
• картопля - 600 г
• морква - 1 шт.
• цибуля ріпчаста - 1 шт.
• капуста - 150 г
• манна крупа - 3-4 ст. л.
• часник - 1-2 зубчики
• масло рослинне - півсклянки
• крупа манна - жменька
• сіль, перець, мускатний горіх
• лавровий лист - 8 шт.
• гвоздика - 8 шт. або маслинка (тоді ще крапельку майонезу)
Спосіб приготування:
1) Почистіть овочі. Морква і картопля зваріть в підсоленій воді. Зітреш їх або збийте міксером.
2) В пюре додайте сіль, перець, трішки мускатного горіха, роздавлений часник, 3 ст. л. рослинного масла.
3) Капусту тонко нашаткуйте, цибулю дрібно наріжте, обсмажте в рослинному маслі до готовності. Посоліть, поперчіть. Це начинка.
4) Розділіть картопляне пюре на 8 частин. З кожної руками сформуйте коржик, покладіть на неї начинку і зробіть яблучко. Запаніруйте його в манній крупі. В яблучку проткніть зубочисткою 2 отвори - зверху і знизу. Одне для листочка, інше для носика.
5) Змастіть деко олією, розкладіть яблучка і запечіть їх в заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці 10 хв.
6) У нижню дірочку притисніть шматочок маслинки, змащеній майонезом, або вставити гвоздичину. Я гвоздику терпіти не можу. Мені краще маслинка або шматочок вареної моркви. У верхню дірочку вставте лавровий листочок.
Подавайте гарячими.
Приємного апетиту ;)
Гаряча закуска «Помилкові курячі ніжки».
Інгредієнти:
Для тесту на кефірі:
Борошно - 250 р.
Кефір - 1 склянка.
Сода харчова - 1/2 ч. ложки.
Сіль - на кінчику ножа.
Для фаршу:
Куряче м'ясо - 500 р.
Цибуля - 1 шт.
Сіль і чорний перець за смаком.
Соломка солона - 1 пачка.
Масло рослинне - 1 стакан.
Спосіб приготування:
Етап 1. З кефіру, соди, солі та борошна замісити тісто. Тісто повинне вийти м'яким і не прилипати до рук. Далі відставити тісто в сторону і зайнятися приготуванням фаршу.
Етап 2. Куряче м'ясо разом з цибулею пропустити через м'ясорубку.
Етап 3. Отриманий фарш посолити, поперчити, добре вимішати і вибити трохи, скачуючи в кулю і кидаючи об стіл, щоб отримати круту пластичну масу.
Етап 4. Тісто розкачати в пласт товщиною 1 мм і нарізати смужками шириною 3 див
Етап 5. Скачати з шматочка фаршу ковбаску і майже на всю довжину вставити у неї солону соломку. Обім'яти, щоб фарш добре закріпився на соломці. Потім смужку тесту спірально обкрутити навколо фаршу, починаючи з середини соломки (як показано на фото), - вийде помилкова "куряча ніжка".
Етап 6. Коли всі "лапки" будуть виліплені, у сковороду налити олії стільки, щоб "ніжки" поринали в нього наполовину (це, приблизно, шар масла 1-1,5 см). Масло добре розігріти і обсмажити в ньому "ніжки" з двох боків до рум'янцю. Такий спосіб смаження в товстому шарі масла, в яке продукт занурюється не повністю, називається "пряжение" (при смаженні у фритюрі продукт повністю занурений в розігріте масло).
Етап 7. До "лапок" подати сметану, розтерту з сіллю, перцем і зеленню (можна додати трохи соєвого соусу). Також можна подати кетчуп або інший соус за смаком.
Приємного апетиту!
Гаряча закуска в багеті
Інгредієнти:
-Багет 1шт.
-шинка або сосиски 200-300 гр.
-ковбаса копч. 200-300 гр.
-яйце 1 шт.
-помідор 1 шт.
-огірок свіжий 1 шт.
-сир 150-200 гр.
-майонез або сметана
-сіль/перець
Приготування:
Багет розрізати упоперек на 3-4 части.Каждую частину розрізати вздовж на 2 половинки.Аккуратно вийняти м'якуш з половинок багета,залишаючи стінки товщиною 1 см.Приготовить начинку.Ветчину,ковбасу,огірок,помідор порізати кубиками.Все перемешать.Добавить яйце (можливо знадобитися не всі яйце - маса не повинна стати жидкой.Положить трохи майонезу,щоб маса стала вязкой.Наполнить цією начинкою багет,посипати сыром.Запекать в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Гаряча закуска в багеті
Інгредієнти
Багет 1шт.
шинка або сосиски 200-300 гр.
ковбаса копч. 200-300 гр.
яйце 1 шт.
помідор 1 шт.
огірок свіжий 1 шт.
сир 150-200 гр.
майонез або сметана
сіль/перець
Спосіб приготування
Багет розрізати упоперек на 3-4 частини. Кожну частину розрізати вздовж на 2 половинки. Акуратно вийняти м'якуш з половинок багета, залишаючи стінки товщиною 1 див
Приготувати начинку. Шинку, ковбасу, огірок, помідор порізати кубиками. Все перемішати. Додати яйце (можливо знадобитися не всі яйце - маса не повинна бути рідкою. Покласти трохи майонезу, щоб маса стала в'язкою. Наповнити цією начинкою багет, посипати сиром. Запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Гаряча закуска з лаваша "Трикутнички"
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш
- 200 г сиру
- 4 столові ложки майонезу
- 3 зубчики часнику
- 3 столові ложки рослинної олії (для смаження)
Краще використовувати майонез домашнього приготування.
Приготування:
1. Сир натерти на дрібній тертці.
2. Лаваш нарізати на великі трикутники.
3. Часник пропустити через прес.
4. Лаваш промазати майонезом, додати трохи часнику, сиру. Згорнути трикутником, кінці підвернути.
5. Сковороду нагріти. Підсмажити "трикутнички" з додаванням рослинної олії з двох боків до утворення рум'яної скоринки. Викласти нашу закуску з лаваша на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. І відразу ж подавати гарячими.
Закуска з батона.
Склад:
-батон
-кетчуп
-зелень
-оселедець
-масло
-яблуко
-солоний огірок
-перець
-майонез
Приготування:
Батон розрізаємо уздовж, але не до кінця, щоб він відкривався як книжка, виймаємо м'якоть.
Масло ділимо на 2 частини, в кожну додаємо м'якуш від кожної половинки батона, потім в одну додаємо на око, кетчуп(3ч.л.), а в іншу зелень, і все ручками вимішуємо до однорідної маси. Потім заповнюємо половинки нашого батончика, на одну половинку викладаємо оселедчик (очищену від кісток,розрізану вздовж) Закриваємо батон і в пакет, обмотуємо його скотчем,тугіше, і на нічку під прес в холодильник! На ранок бутіки готові!
Білий хліб підсушити в духовці. Начинка: оселедець, яблуко, солоний огірок. Все дрібно порізати, додати чорний перець і майонез.
Закуска до пива
У нас в сім'ї єдиним любителем пива є я. Хоча ця любов проявляється вкрай рідко, але сьогодні вона якраз в черговий раз у мене прокинулася. А яке пиво без закуски? Ніяке! Стандартний набір вже набрид, тому я вирішила сама приготувати закуску до пива.
Інгредієнти:
- картопля 4 шт.
- сирок плавлений 2 шт (я брала зі смаком грибів)
- часник 5 зубчиків
- масло 150-200 г
- борошно 1,5-2 ст.
- яйця 3 шт.
- кмин
- кунжут
- сіль
Приготування
Картоплю почистити, помити, порізати.
Відварити до готовності.
Відкласти 2 жовтка для змащування, решта яйця збити.
Картоплю подрібнити в комбайні разом з часником, сирками і маслом.
Змішати яйця і картопляну масу. Додати сіль, борошно.
Розкачати тісто і порізати на смужки.
Кожну смужку змастити жовтком (жовток краще трохи розбавити водою).
Посипати кунжутом або кмином.
А можна, як і я, половину - одним, половину - іншим.
Випікати в духовці 25-30 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар