Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)
У спеку - те що треба, коли жарко і духовку кочегарить хочеться, а хочеться солодкого
Інгредієнти:
Для підкладки (можна обійтися без неї):
150 гр печива (типу Ювілейного)
50-70 гр розм'якшеного вершкового масла
Приготування:
Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (у нас - 22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.
Для суфле:
1 ст.л. желатину
0,5 літра густого вершкового йогурту (я взяла полуничний)
500 гр заморожених ягід (будь-яких, у мене мікс)
цукор за смаком (приблизно півсклянки)
Приготування:
Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!!!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму брала роз'ємну, потім просто зняла бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Інгредієнти:
450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао
Приготування:
1. Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
2. Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
3. Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну массу.В остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію. 4. Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну массу.5. Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоится.Перед подачею посипати какао.
Десерт "Річний" - свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медом
Інгредієнти:
На 2 порції:
Абрикоси - 4шт.
Персики - 2шт.
Сир - 100г
Сметана - 2ст.л.
Банан(невеликий) - 1шт.
Мед - 2ч.л.
Ванільний цукор - 0.5ч.л.
Приготування:
Абрикоси і персики намити,обсушити, видалити кісточку, нарізати маленьким кубиком. У мисці з'єднати сир, сметану, натертий на крупній тертці банан, мед і ванільний цукор - все збити міксером або блендером до однорідної маси. У креманки або будь-яку іншу десертну ємність викласти десерт, чергуючи шари: персики - крем - абрикоси - крем - персики - крем - абрикоси. Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 1годину. При подачі можна посипати горішками або натертим шоколадом. Приємного літнього апетиту!
Робимо незвичайний десерт
Інгредієнти:
- 6 упаковок желе різних кольорів
- Банка згущеного молока
- 2 пакетики желатину
Приготування:
1. Зробіть різнокольорові желе згідно інструкції на пакеті. Поставте на кілька годин у холодильник. Як тільки желе застигнуть, розріжте їх на кубики гарячим гострим ножем.
2. Перемішайте в мисці кубики-желе всіх кольорів.
3. В окремій мисці розчиніть два пакетики желатину і 1/2 склянки холодної води. Желатин повинен набрякнути протягом однієї-двох хвилин.
4. Додайте 1 1/2 склянки кип'яченої води желатин і перемішайте.
5. Додайте до желатину банку згущеного молока. Отриману суміш перемішайте і охолодіть.
6. Як тільки суміш охолоне, вилийте її на ваші кубики-желе. Поставте десерт в холодильник на всю ніч.
7. Як тільки желе застигне, гострим ножем, змоченим у гарячій воді, розріжте желе на квадрати.
Самоцвіти готові.
Десерт "Шоколадні пальчики"
Інгредієнти:
- 2 склянки цукру
- 1 склянку молока
- 60 г вершкового масла
- 1 ч. л. ваніліну
- шоколад для глазурі
Приготування:
1. Розчинити цукор в молоці на повільному вогні.
2. Додати інші інгредієнти і перемішати.
3. Скачати з отриманого тіста ковбаски.
4. Викласти на лист для запікання і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 10-15 хвилин (стежити, щоб пальчики не пригоріли).
5. Дістати з духовки і повністю остудити при кімнатній температурі.
6. Розтопити шоколад.
7. Залити пальчики шоколадом.
Немає коментарів:
Дописати коментар