субота, 6 липня 2013 р.

Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)

Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



У спеку - те що треба, коли жарко і духовку кочегарить хочеться, а хочеться солодкого

Інгредієнти:

Для підкладки (можна обійтися без неї):
150 гр печива (типу Ювілейного)
50-70 гр розм'якшеного вершкового масла

Приготування:

Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (у нас - 22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.

Для суфле:
1 ст.л. желатину
0,5 літра густого вершкового йогурту (я взяла полуничний)
500 гр заморожених ягід (будь-яких, у мене мікс)
цукор за смаком (приблизно півсклянки)

Приготування:

Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!!!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму брала роз'ємну, потім просто зняла бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.
Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Інгредієнти:

450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао

Приготування:

1. Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.

2. Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.

3. Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну массу.В остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію. 4. Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну массу.5. Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоится.Перед подачею посипати какао.
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"






Десерт "Річний" - свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медом



Інгредієнти:

На 2 порції:
Абрикоси - 4шт.
Персики - 2шт.
Сир - 100г
Сметана - 2ст.л.
Банан(невеликий) - 1шт.
Мед - 2ч.л.
Ванільний цукор - 0.5ч.л.

Приготування:

Абрикоси і персики намити,обсушити, видалити кісточку, нарізати маленьким кубиком. У мисці з'єднати сир, сметану, натертий на крупній тертці банан, мед і ванільний цукор - все збити міксером або блендером до однорідної маси. У креманки або будь-яку іншу десертну ємність викласти десерт, чергуючи шари: персики - крем - абрикоси - крем - персики - крем - абрикоси. Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 1годину. При подачі можна посипати горішками або натертим шоколадом. Приємного літнього апетиту!
Десерт "Річний" - свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медом



Робимо незвичайний десерт



Інгредієнти:

- 6 упаковок желе різних кольорів
- Банка згущеного молока
- 2 пакетики желатину

Приготування:

1. Зробіть різнокольорові желе згідно інструкції на пакеті. Поставте на кілька годин у холодильник. Як тільки желе застигнуть, розріжте їх на кубики гарячим гострим ножем.
2. Перемішайте в мисці кубики-желе всіх кольорів.
3. В окремій мисці розчиніть два пакетики желатину і 1/2 склянки холодної води. Желатин повинен набрякнути протягом однієї-двох хвилин.
4. Додайте 1 1/2 склянки кип'яченої води желатин і перемішайте.
5. Додайте до желатину банку згущеного молока. Отриману суміш перемішайте і охолодіть.
6. Як тільки суміш охолоне, вилийте її на ваші кубики-желе. Поставте десерт в холодильник на всю ніч.
7. Як тільки желе застигне, гострим ножем, змоченим у гарячій воді, розріжте желе на квадрати.
Самоцвіти готові.
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт
Робимо незвичайний десерт






Десерт "Шоколадні пальчики"



Інгредієнти:

- 2 склянки цукру
- 1 склянку молока
- 60 г вершкового масла
- 1 ч. л. ваніліну
- шоколад для глазурі

Приготування:

1. Розчинити цукор в молоці на повільному вогні.
2. Додати інші інгредієнти і перемішати.
3. Скачати з отриманого тіста ковбаски.
4. Викласти на лист для запікання і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 10-15 хвилин (стежити, щоб пальчики не пригоріли).
5. Дістати з духовки і повністю остудити при кімнатній температурі.
6. Розтопити шоколад.
7. Залити пальчики шоколадом.
Десерт "Шоколадні пальчики"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика