середа, 3 липня 2013 р.

Пряні булочки з родзинками

Пряні булочки з родзинками



Інгредієнти на 10-11 булочок:

100 мл теплого молока
100 мл теплого кефіру
1 яйце
3 ст. ложки цукру
1 пакетик ванільного цукру
0.5 ч. ложки солі
35 г вершкового масла
1 ст. ложка рослинного масла
1 ч. ложка повна сухих дріжджів
2.5-3 склянки борошна
0.5 склянки родзинок
за смаком:
мелені - кориця, кардамон, мускатний горіх

Приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, поки відставити убік.

Ізюм залити гарячою водою на 5 хвилин, потім воду злити, родзинки обсушити на серветці, змішати з дрібкою борошна.

Розтопити вершкове масло, перелити в миску, додати цукор, сіль, ванільний цукор, рослинне масло і яйце, все добре розмішати.

В молоко з дріжджами, додати кефір і трохи просіяного борошна, перемішати, влити суміш масла, яйця і цукор, додати прянощі і порціями просіяне борошно, в кінці замісу всипати родзинки, замісити м'яке тісто, сформувати його в кулю, змастити рослинним маслом, перекласти в миску, накрити і дати підійти 1 годину.

Деко застелити промасленим пергаментом. Тісто обім'яти, поділити на 10-11 шматочків, сформувати будь-які булочки, можна вузлики або просто круглі.

Укласти булочки на деко, накрити плівкою і дати постояти 15 хв.

Духовку нагріти на 180-200 гр.

Булочки змастити яйцем, можна посипати цукром або маком.

Випікати до золотистого кольору.

Булочки виходять чудові, пухнасті і залишаються м'якими навіть на наступний день.
Пряні булочки з родзинками
Пряні булочки з родзинками



Липкі булочки з корицею і горіхами



Інгредієнти:

Тісто:
Жовток - 4 шт
Яйце (ціле) - 1 шт
Цукор-пісок - 2 столових ложки
Коричневий цукор - 2 столових ложки
Вершкове масло - 6 столових ложок
Вершковий сир - 4 столових ложки
Кисле молоко (тепле) - ¾ склянки
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Борошно - 3,5 склянки
Морська сіль - 1,25 чайної ложки

Начинка:
Вершкове масло - 60 г
Коричневий цукор - ¾ склянки
Кориця - 1,5 столової ложки
Мускатний горіх - ½ чайної ложки
Сироп:
Вершкове масло - 110 г
Коричневий цукор - 1,25 склянки
Мед - 1/4 склянки
Сироп (будь за смаком) - 2 столових ложки
Кориця - 1 столова ложка
Ванілін - 1 столова ложка
Волоські горіхи (подрібнені) - 1,5 склянки

Приготування:

Підігрійте кисле молоко (не доводити до кипіння). Всипте цукор-пісок і дріжджі і залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі забродили.
В чаші для міксера збийте вершкове масло, вершковий сир, яйце і жовтки і коричневий цукор. Продовжуючи збивати, додайте готові дріжджі на кислому молоці.
Всипте 2 склянки борошна і сіль і продовжуйте заважати. Коли всі інгредієнти ретельно перемішані, дістаньте лезо з миксреа, всипте решта 1,5 склянками борошна і замісити руками тісто (3-4 хвилини). Зліпити з тіста кульку і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі (тісто має збільшитися вдвічі в розмірі).
Начинка:
Вилкою розімніть вершкове масло з коричневим цукром, корицею і мускатним орехом.Перемешайте до однорідної маси.
На середньому вогні доведіть майже до кипіння в маленькій каструльці вершкове масло, коричневий цукор, мед і сироп. Періодично помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Зніміть з вогню, додайте корицю, ванілін і вилийте цю масу на дно форми для запикания.Сверху присипте нарубаними горіхами (або пеканами).
Руками розкачайте і розтягніть тісто (воно має бути досить еластичним, але не рідким - якщо занадто рідке додайте ще борошна і знову замісіть перед тим, як розкачувати) на присипаної борошном поверхні. Приготувавши великий прямокутник з тіста, нанесіть маслянно-коричну масу по всій поверхні. Зверху присипте коричневим цукром.
Скрутіть рулет, змазаним маслом гострим ножем наріжте рулет на 12 частин (досить широких).
Викладіть спіральки-булочки на блюдо прямо в карамельний соус. Закрийте блюдо харчовою плівкою і залиште на годину-дві, щоб булочки увеличись вдвічі в розмірі. Він має практично торкатися один друга.Духовку нагрійте до 175 градусів і випікайте 12-15 минув, потім дістаньте блюдо і закрийте щільно фольгою і випікайте ще 15-20 минут.Достаньте з духовки і пройдіться гострим ножем по краях, щоб дістати булочки. Через 5-10 хвилин, після того, як страва трохи охололо переверніть блюдо і дістаньте булочки. Липкий соус повинен бути згори.
Подавайте теплими.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами






Булочки з яблуком з швидкого тесту



Інгредієнти:

●200 мл. теплого молока
●30 гр. вершкового масла
●3 ст. ложки цукру
●2 ст. ложки рослинної олії
●1 шт. яйце
●1 пакетик ванільного цукру
●1/4 ч.л. солі
●1 ч. ложка з гіркою дріжджів "Саф момент"
●2-2 .5 склянки борошна
●2 шт. яблука
●цукор
●варене згущене молоко

Приготування:

Просіяти в миску 3 столові ложки борошна,змішати з дріжджами, влити тепле молоко,розмішати,поки опару відставити в сторону.
Розтопити масло,перелити в миску,додати цукор,сіль,ванільний цукор,рослинне масло і яйце,все добре перемішати,перелити суміш в опару, поступово додати решту просіяне борошно,замісити не туге, а м'яке тісто, накрити,прибрати в тепло на 30-40 хвилин,не більше,тісто має за цей час трохи підійти.

Натерти яблуко на дрібній тертці,віджати зайвий сік,змішати яблуко з цукром за смаком, приблизно 1-2 ст. ложки,можна додати трохи кориці.
Тісто перекласти на посипаний борошном стіл, трохи його обім'яти,поділити на 2 части.Раскатать першу половину в прямокутний пласт,змастити його не багато вершковим масло,потім трохи вареним згущеним молоком,нанести половину яблучної начинки.

Згорнути не туго в рулетик,порізати не дуже широкими шматочками.

Так само вчинити з другою половинкою тіста.
Форму за необхідності застелити промасленим папером, викласти булочки на невеликій відстані один від одного зрізами вгору, трохи придавити руками тільки щоб надати їм рівну форму.

Прикрити плівкою і залишити так хвилин 10 поки гріється духовка.
Духовку включити на 180 градусів.
Булочки змастити збитим яйцем,посипати цукром,я посипала коричневим.
Випікати при температурі 180 гр. поки булочки максимально не піднімуться,потім можна додати на 200,випікати до золотистого кольору.

Готові булочки остудити у формі прикривши чистою серветкою,потім за допомогою ножа акуратно розділити.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика