Дуже смачні повітряні булочки, навіть схоже на смак тістечко
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
для тіста:
380 гр. борошна
5 гр.- сухих дріжджів або(15 гр. живих)
75 гр. цукрового піску
щіпка солі
15 гр.- сухого молока або (розчинні вершки для кави)
40 гр.- розтопленого вершкового. масла
1шт.- яйце
200 мл. - молока
для крему:
350 мл. - молока
2 - жовтка
2 ст. л. - крохмалю
4 ст.л. - цукру
пакетик ваніліну
40 гр.- м'яке вершкове масла
Приготування тіста:
У тепле молоко додати дріжджі, пісок і не багато борошна, поставити в тепле місце. Коли дріжджі оживуть (з'явиться шапочка з бульбашок) додати до них збовтане яйце. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), сіль і з'єднати з дріжджовий сумішшю, поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати охолоджене розтоплене масло і знову замісити. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
приготувати крем:
В теплому молоці розвести крохмаль, додати жовтки, цукор, ваніль, і поставити варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати масло і збити.
Тісто обім'яти, робочу поверхню припылить борошном і розділити тісто на 15 шматочків. Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 див,відступити від верхнього краю 3 див і викласти чайну ложку крему. Закрити крем тестом і добре заліпити краю, тісто нарізати смужками, згорнути булочку. Булочки викласти на деко, застелений пекарської папером і залишити на расстойку хвилин на 20.Смазать булочку жовтком. Запікати в розігрітій духовці до 180С 15 хв. до золотистого кольору. Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хвилин, потім .покрыть цукрових .пудрой. Приємного апетиту!
Булочки "Трояндочки" з сиром
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Це красива і смачна випічка.
Інгредієнти:
-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
ПІДПИШИСЬ І ПРОЧИТАЙ РЕЦЕПТ ПОВНІСТЮ ПІД ФОТО ➨
Булочки "Трояндочки" з сиром ➨ ( спочатку підпишись ) Це красива і смачна випічка. Інгредієнти: -Молоко - 250 мл -Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт -Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г -Слі.. |
Булочки з маком з листкового тіста
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
-500 р - листкового тіста
-1 склянка маку
-1 склянку окропу
-1 білок і (1 жовток+1 ч.л.молока для змащування)
-0,5 стак.сахара
-ізюм - 100-150 грам
Приготування:
За цей час необхідно, поки тісто розморожується, мак залити окропом і залишити для набухання.
Промити і замочити родзинки.
Після того, як тісто розморозиться - трохи розкачати його або розтягнути руками.
Збити білок і цукор, додати проціджений мак і добре розмішати.
Цю суміш нанести на тісто, посипати родзинками і, якщо любите солодше, додати трохи цукру.
Згорнути рулет, розрізати на невеликі шматочки, дати трохи постояти.
Потім змастити жовтком, змішавши його з молоком і посипати трохи маком.
Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером і поставити, розігрів духовку до 180 градусів на 15-18 хвилин.
Чудові булочки з маком з листкового тіста і зовсім не трудомісткі!
Завиванці (булочки з корицею)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Назва цього чеського рецепта - завиванці - походить від їх зовнішнього вигляду, але по суті це все-таки булочки з корицею. Готувати їх зовсім нескладно, а виходить досить велика кількість в підсумку, так що можна насолоджуватися ними не один день.
Дріжджі сухі 5 г
Борошно пшеничне 500 г
Цукор-пісок 180 г
Сіль харчова ¼ ч.л.
Вершкове масло 45 г
Молоко коров'яче 200 мл
Яйце куряче 2 шт.
Кориця мелена 3 ч.л.
Родзинки 100 г
Змішуємо сухі інгредієнти тесту - просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль.
Молоко змішуємо з яйцем і розтопленим маслом. Суміш повинна бути кімнатної температури або трохи тепліше, щоб дріжджі згодом швидше почали свою дію.
Тепер з'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. 50 г борошна, які у нас залишилися, використовуємо для підсипки при замішуванні тіста. додавайте поступово. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним і добре відлипати від рук.
Кладемо тісто в миску більшого обсягу, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому приблизно на 40-60 хвилин. Потрібно, щоб тісто збільшилося вдвічі.
Коли це станеться, його потрібно обім'яти і поставити підходити ще раз.
Двічі тісто розкачуємо у вигляді прямокутника шаром приблизно в 0,5-1 див. Змащуємо його розтопленим маслом, посипаємо цукром, корицею і рівномірно розкладаємо попередньо замочений в окропі і підсушений родзинки.
Звертаємо тісто щільним рулетом з короткої сторони і нарізаємо скибочками завтовшки 1,5 - 2 див.
Деко застеляємо папером для випічки і розкладаємо на ньому майбутні булочки, залишаючи між ними достатньо вільного місця для підйому.
Змащуємо кожну збитим яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
Печемо 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар