субота, 6 липня 2013 р.

"Голубці" з пекінської капусти)

"Голубці" з пекінської капусти)


(з фаршем з індички, печериць і овочів)
за рецептом Галини Щетниковой

ІНГРЕДІЄНТИ
Пекінська капуста: 8 аркушів;
Грудка індички або курки: 300 грам;
Печериці: 5 шт;
Помідори: 1 шт;
Зелень: за смаком;
Сир зернистий - 2 ст.л;
Паста томатна: 2 ст.л;
Часник: 3 зубчики;
Сіль: за смаком;
Чорний мелений перець: за смаком.

Час приготування: 1 годину
На 4 чоловік
Зберігати в холодильнику не більше 5 діб.

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ
На відміну від традиційних, голубці з китайської капусти виходять більш ніжними, а готуються значно простіше. У цьому рецепті я використовувала фарш з філе індички (можна замінити курячим) в поєднанні з зернистим сиром та іншими інгредієнтами.

Філе грудки індички або курки нарізати маленькими кубиками і викласти в глибоке блюдо.(Філе разом з грибами я пропустила через велику решітку м'ясорубки) Додати зернистий сир, гриби, томати, зелень, приправити сіллю і чорним меленим перцем. Гарненько перемішати.

Від качана пекінської капусти відокремити 8 листів і опустити їх в крутий окріп на 2-3 хвилини. Ребра капусти зрізати за допомогою ножа, або відбити.

М'ясну начинку викласти на лист капусти і загорнути голубець.

Голубці викласти у змащену олією форму для запікання.

Приготувати соус з томатної пасти, подрібненої зелені, часнику і невеликої кількості води. Змастити цим соусом кожен голубець. Духовку розігріти до 200 градусів і поставити в неї форму з голубцями на 35-40 хвилин.

Подавати голубці з пекінської капусти приправивши сметаною і прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!
"Голубці" з пекінської капусти)



ГОЛУБЦІ ПІД СМЕТАНОЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ПОРЦІЇ РЕГУЛЮЄТЕ САМІ.
Взяти листя молодої капусти(обдавати окропом не треба!)
НАЧИНКА:у фарш додати спеції і дрібно нашатковану цибулю
Дрібно нарізати болгарський перець і свіжі гриби.
Акуратно загорнути начинку в листочок.
Скласти в глибоку сковороду.
Залити сметаною--щоб покрити повністю голубці.
Поставити на МАЛЕНЬКУ температуру(не більше 120 градусів) духовку попередньо розігріти до 200 градусів ! У мене близько години нудиться,в залежності від обсягу.
У кожного духовка індивідуальна(якщо напруга маленьке то можна і на 150 градусів ставити.

Фарш на ваш розсуд--курячий,говяже-свинячий.----300-500 грам.
Перець болгарський-2 великі шт.
Цибулю--2 великі шт.
Гриби --100-200 грам.
Спеції за смаком.
Сметана--1 кг.
Капуста молода.
ГОЛУБЦІ ПІД СМЕТАНОЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






Голубці



Інгредієнти (на 25 шт):

1 ст рису
2 ст великої фаршу
1 великий велок капусти
2 ст порізаного дрібними кубиками цибулю
6 ст.л оливкова олія
чорний мелений перець за смаком
кайнеский або червоний мелений перець за смаком
сіль за смаком

Для соусу:

домашня пасату 2 склянки (або домашній томатний сік)
1/2 ст не жирні вершки
200 мл вода
сіль за смаком
Всі інгредієнти змішати.

Приготування:

Рис промити відкинути на сито.В каструлю налити олію 3 -4 ст.л і обсмажити рис.Добавить киплячої води 1.5 ст,дати закипіти,посолить.Убавить вогонь до мінімуму,закрити кришку і зварити рис майже до готовності,трохи не доварить.Остудить рис.Смешать в мисці відварений рис,фарш,лук.Добавить сіль і перець,оливкова олія 3 ст.л.Перемешать.

У капусти вирізати "кочерышку",покласти в гарячу воду в каструлю,відварити листи ,зрізати товсту частину.
На кожен лист покласти начинку і загорнути рулетиками.Положить голубці в антипригарну форму для запікання,в один ряд.Полить соусом.Закрыть фольгою і запекти в попередньо розігрітій духовці до 200 гр,30 минут.Открыть фольгу і готувати ще близько 20 минут.Готовое страву посипати зеленню.
Голубці



Голубці з пекінської капусти



Інгредієнти:

Пекінська капуста: 8 аркушів;
Грудка індички або курки: 300 грам;
Печериці: 5 шт;
Помідори: 1 шт;
Зелень: за смаком;
Сир зернистий - 2 ст.л;
Паста томатна: 2 ст.л;
Часник: 3 зубчики;
Сіль: за смаком;
Чорний мелений перець: за смаком.

Час приготування: 1 годину
На 4 чоловік
Зберігати в холодильнику не більше 5 діб.

Приготування:

1. На відміну від традиційних, голубці з китайської капусти виходять більш ніжними, а готуються значно простіше. У цьому рецепті я використовувала фарш з філе індички (можна замінити курячим) в поєднанні з зернистим сиром та іншими інгредієнтами.
2. Філе грудки індички або курки нарізати маленькими кубиками і викласти в глибоке блюдо. Додати зернистий сир, гриби, томати, зелень, приправити сіллю і чорним меленим перцем. Гарненько перемішати.
3. Від качана пекінської капусти відокремити 8 листів і опустити їх в крутий окріп на 2-3 хвилини. Ребра капусти зрізати за допомогою ножа, або відбити.
4. М'ясну начинку викласти на лист капусти і загорнути голубець.
5. Голубці викласти у змащену олією форму для запікання.
6. Приготувати соус з томатної пасти, подрібненої зелені, часнику і невеликої кількості води. Змастити цим соусом кожен голубець. Духовку розігріти до 200 градусів і поставити в неї форму з голубцями на 35-40 хвилин.
7. Подавати голубці з пекінської капусти приправивши сметаною і прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!
Голубці з пекінської капусти






Голубці у виноградному листі



Інгредієнти:
Фарш з м'яса ягняти - 700 г
Виноградні листя (свіжі або консервовані) - 20 шт.
Цибуля ріпчаста - 1/4 цибулини
Часник - 1 зубчик
Сир фета - 60 г
Свіжа м'ята або орегано - 1 ст. ложка
або сушений орегано - 1/2 ч. ложки
Перець
Оливкова олія
Часточки лимона

Спосіб приготування:
1. Для начинки обсмажте в сковороді м'ясний фарш з дрібно нарізаною цибулею і подрібненим часником на середньому вогні. Злийте жир. Додайте сир фета, листя м'яти або орегано і перець.
2. Виноградні листя промийте і розкладіть на робочій поверхні блискучою стороною вниз, черешками до себе.
3. Покладіть на кожен лист 1 столову ложку начинки на відстані близько 2 см від нижнього краю аркуша. Складіть бокові сторони листа, щоб вони трохи перекривали один одного. Починаючи з нижнього краю, скрутіть голубець і покладіть швом вниз у форму для запікання.
4. Можна поставити голубці в холодильник на деякий час (до 24 годин) або запікати в духовці.
5. У форму для запікання влийте 1 столову ложку води. Голубці злегка змастіть зверху оливковою олією. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 4-5 хвилин.
6. Подавайте гарячими, прикрасивши дольками лимона.
Голубці у виноградному листі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика