Домашній смачний майонез
Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії
Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
Домашній зефір цукровий
Інгредієнти:
цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)
Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній зефір цукровий
Інгредієнти:
цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)
Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній молочний лікер
Інгредієнти:
- Моколо - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Горілка - 2 склянки
- Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт
Приготування:
Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.
Освіжаючий домашній лимонад
Інгредієнти:
На цілих 10 літрів (!) потрібно 4 апельсини, 1 лимон і цукор
Лимонад вийде дуже смачний, освіжаючий! Плюс можна зробити смачне варення!
Приготування:
Фрукти обдати окропом, покласти в морозилку на 8-10 годин, а потім ненадовго опустити в гарячу воду (щоб фрукти краще піддалися нарізці) після цього нарізати на шматочки і прокрутити через м'ясорубку. Прокручену масу залити 3-ма літрами холодної питної води.
Через 15 хвилин настій профільтрувати, спочатку через друшляк, щоб прибрати великі шматочки, потім через сито, щоб видалити м'якоть, - (відходи не викидайте, вони вам ще знадобляться).
1кг. цукру розчиніть в 2 літрах теплої води.
Долити в відфільтрований настій ще 4 (чотири!) літра води і 2 літри, отриманого сиропу. Дайте настоятися ще годину і все! Лимонад готовий.
Перелийте в гарний глечик, а решта в пляшки. Всі поставите в холодильник.
Якщо вас лякає настільки великий літраж, зменшіть кількість інгредієнтів наполовину. Але я впевнена що, спробувавши цей напій, ви будете його готувати ще і ще. Лимонад вийшов дуже смачний, освіжаючий! Я взяла половину норми, вихід у мене вийшов 5 літрів.
Відходи можна засипати цукром і довести до кипіння - вийде варення.
Немає коментарів:
Дописати коментар