пʼятниця, 12 липня 2013 р.

Домашній смачний майонез

Домашній смачний майонез



Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії

Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез



Домашній зефір цукровий



Інгредієнти:

цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування:

Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній зефір цукровий






Домашній зефір цукровий



Інгредієнти:

цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування:

Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній зефір цукровий



Домашній молочний лікер



Інгредієнти:

- Моколо - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Горілка - 2 склянки
- Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт

Приготування:

Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер






Освіжаючий домашній лимонад



Інгредієнти:

На цілих 10 літрів (!) потрібно 4 апельсини, 1 лимон і цукор

Лимонад вийде дуже смачний, освіжаючий! Плюс можна зробити смачне варення!

Приготування:

Фрукти обдати окропом, покласти в морозилку на 8-10 годин, а потім ненадовго опустити в гарячу воду (щоб фрукти краще піддалися нарізці) після цього нарізати на шматочки і прокрутити через м'ясорубку. Прокручену масу залити 3-ма літрами холодної питної води.
Через 15 хвилин настій профільтрувати, спочатку через друшляк, щоб прибрати великі шматочки, потім через сито, щоб видалити м'якоть, - (відходи не викидайте, вони вам ще знадобляться).
1кг. цукру розчиніть в 2 літрах теплої води.
Долити в відфільтрований настій ще 4 (чотири!) літра води і 2 літри, отриманого сиропу. Дайте настоятися ще годину і все! Лимонад готовий.
Перелийте в гарний глечик, а решта в пляшки. Всі поставите в холодильник.
Якщо вас лякає настільки великий літраж, зменшіть кількість інгредієнтів наполовину. Але я впевнена що, спробувавши цей напій, ви будете його готувати ще і ще. Лимонад вийшов дуже смачний, освіжаючий! Я взяла половину норми, вихід у мене вийшов 5 літрів.
Відходи можна засипати цукром і довести до кипіння - вийде варення.
Освіжаючий домашній лимонад

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика