пʼятниця, 12 липня 2013 р.

Бананово-сирний брауні

Бананово-сирний брауні



Інгредієнти:

Шоколадний шар:
- Темний шоколад - 100 г
- Вершкове масло - 100 г
- Борошно - 2 столові ложки без гірки
- 2 яйця
- Цукор - 4 столові ложки
- Щіпка солі
Сирний шар:
- М'який сир - 200 гр
- 2 яйця
- Цукор - 2 ст.л
- 2 невеликих банана

Приготування:

1. Шоколад і масло дрібно порубати і розтопити на водяній бані.
2. Яйце збити з цукром, недовго. З'єднати обидві суміші, додати сіль і борошно і ретельно розмішати.
3. Банан розім'яти в пюре, подрібнити в сиром , яйцем і цукром до консистенції крему.
4. Форму для брауні вистелити папером для випічки або фольгою. На дно форми вилити половину шоколадного шару. Зверху викласти кілька чайних ложок сирної суміші. Далі чергувати шоколадну і сирну частини. Верхній шар розрівняти ножем - для гарних мармурових розводів.
5. Випікати при температурі 175 градусів 30 хвилин. Перевіряємо, встромляючи зубочистку в брауні і виявляючи на ній вологі крихти - готово. Дочекатися, поки тістечко повністю охолоне, нарізати на квадратики.
Бананово-сирний брауні



Кавово-шоколадний брауні з помадкою



Інгредієнти:
Брауні:
226 г несолоного вершкового масла
1 столова ложка какао-порошку
340 г шоколаду, дрібно нарубати
60 мл свіжо звареного еспресо
1 столова ложка екстракту ванілі
250 г (світло)коричневого цукру
4 великих яйця
65 г борошна
1/4 чайної ложки солі
75 г волоських горіхів, дрібно нарубати
240 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати (опціонально)

Кавово-шоколадна помадка:
240 мл жирних вершків для збивання (35%)
4 чайних ложки розчинної кави (порошку)
1 столова ложка меду/патоки/кукурудзяний сироп
280 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати

Приготування:
Брауні.
Духовку нагрійте до 180° C. Форму 20 см x 5 см рясно змастіть вершковим маслом, застелити папером для випічки. Папір зверху злегка змастіть маслом і присипте какао.
340 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані (переконайтеся, що миска, в якій плавиться шоколад і масло, не стосується води). Зніміть з вогню і перемішайте. Змішайте еспрессо, какао та ваніль до повного розчинення какао. Додайте цю суміш до розтопленої і перемішайте.
Додайте цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився.
Вбийте по одному яйцю за раз, перемішуючи після кожного додавання. Стежте, щоб яйця не скрутилися. Борошно і сіль просіяти разом і поступово додайте до основної маси. Додайте надробленные горіхи та шматочки нарубаного шоколаду (240 г), якщо використовуєте. Перемішайте все до однорідної маси. Перелийте тісто в приготовану форму і випікайте 30-40 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою. Повністю остудіть перед тим як наносити помадку.

Кавово-шоколадна помадка.
Шоколад покладіть в термостійку миску. У невеликій каструльці змішайте вершки з еспресо і поставте це на середній вогонь до повного расторения кави (вершки повинні починати закипати). Зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 30 хвилин.
Процідіть суміш через дрібне сито або кавовий фільтр в чисту каструльку. Додайте мед/патоку, поверніть на вогонь і доведіть до кипіння суміш, помішуючи, поки мед/патока не расторится. Зніміть з вогню. Шоколад, що знаходиться в термостійкої мисці, залити гарячими вершками з медом/патокою. Залиште на 2 хвилини. Лопаткою перемішайте шоколад до однорідної маси. Помадкою залийте остиглі брауні. Розподіліть її, щоб полуился рівний шар, і залиште при кімнатній температурі на 3 години застигати. Нарізайте. Зверху можна прикрасити кожну порцію невеликою кількістю збитих вершків і капнути трохи залишилася помадкою.
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою






Брауні з волоськими горіхами



Інгредієнти:

гіркий шоколад (59-70% какао) - 170 + 30 г
вершкове масло - 170 г
цукор - 250-300 г
яйця - 3 шт
борошно - 125 г
розпушувач - 1 ч.л.
сіль - на кінчику ножа (не обов'язково додавати)
волоські горіхи або очищений мигдаль - 0,5 склянки

Приготування:

1. Шоколад (170 г) наламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню.К шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло.Растопить шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
2. Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані. Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи охолодити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
4. Шоколад (30 г) і горіхи порубати, додати в тісто і перемешать.Форму для випікання змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла.Выложить тісто у форму і розрівняти.
5. Випікати брауні в нагрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин або поки зубочистка не вийде сухою. Головне - не пересушити брауні. Корж повинен залишатися трохи влажным.Готовый корж вийняти з духовки і остудити, а ще краще прибрати в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
6. Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.
Брауні з волоськими горіхами



Зірки брауні



Інгредієнти:
200 р гіркого шоколаду
250 г вершкового масла
6 яєць середнього розміру
250 г цукру
1 стручок ванілі
сіль
220 г борошна
200 г меленого фундука
цукрова пудра

Приготування:
1) Нарубайте шоколад. Масло разом з шоколадом розтопіть на водяній бані.
2) Яйця збийте з цукром, насінням ванілі і сіллю ручним міксером близько 8-10 хвилин до густої кремоподібної маси.
3) нагрійте Духовку до 190 ºC. Деко розміром 30×40 см застеліть папером для випічки.
4) З'єднайте обидві суміші, додайте борошно і січені горіхи. Замісіть тісто.
5) Рівномірно розподіліть тісто по деку і поставте на середню полицю в духовку.
6) Випікайте брауні в розігрітій духовці 15-18 хвилин.
7) Дістаньте з духовки деко, остудіть до кімнатної температури.
8) Формочкою для печива виріжте зірки з брауні. Рясно присипте цукровою пудрою.
Зірки брауні
Зірки брауні
Зірки брауні

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика