середа, 3 липня 2013 р.

Смакота

Смакота



Це дуже легке і смачне блюдо(в ньому немає манки і крохмалю) готується миттєво, що важливо для сніданку

Інгредієнти:

1 пачка сиру(250гр)
1 яйце +1 білок
2 ст. л. цукру
1 груша, 1 банан (фрукти можна додавати будь-які,на ваш смак)

Приготування:

Яйця збиваємо з сиром, додаємо цукор і нарізані кубиками фрукти і на 3 хв. в мікрохвильову піч (у мене 750Ватт). У кого пічка потужніше, скорочуйте час приготування.
Форму вибирайте з високими бортиками, суфле піднімається в процесі приготування, коли верхня шапочка стала щільною готово!
Це дуже смачно!

#завтрак@bon.appetit
Смакота



М'ясна смакота



Інгредієнти:

- Грудка куряча - 2 шт
- Сир - 150 гр
- Цибуля - 1 шт
- Гриби (мариновані) - 1 банка
- Морква - 3 шт
- Вершки - 3-4 ст. ложки
- Олія оливкова - 4 ст. ложки
- Спеції для м'яса, за смаком
- Сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
- Сік лимонний - 1 шт

Приготування:

Гриби пасерувати на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаного лука, вершків, спецій.
Курячу грудку порізати тонкими смужками, замаринувати у спеціях і соку лимона. Викласти смужки м'яса в змащену форму на дно і з боків, присипати тертим сиром, викласти інші гриби, далі тертої на крупній тертці морквою, зверху покласти по спіралі шматочки залишився м'яса. Запікати при температурі 200ºС близько 30 хвилин. Пиріг дасть багато соку, через 30 хв. злити сік і присипати місця з'єднання шматочків м'яса сиром, поставити в духовку і дати сиру розплавитися і злегка підрум'янитися. Дати постояти у формі 10 хвилин, перекласти на блюдо.
М'ясна смакота



М'ясна смакота



Інгредієнти:
- Грудка куряча - 2 шт
- Сир - 150 гр
- Цибуля - 1 шт
- Гриби (мариновані) - 1 банка
- Морква - 3 шт
- Вершки - 3-4 ст. ложки
- Олія оливкова - 4 ст. ложки
- Спеції для м'яса, за смаком
- Сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
- Сік лимонний - 1 шт

Приготування:

Гриби пасерувати на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаного лука, вершків, спецій.
Курячу грудку порізати тонкими смужками, замаринувати у спеціях і соку лимона. Викласти смужки м'яса в змащену форму на дно і з боків, присипати тертим сиром, викласти інші гриби, далі тертої на крупній тертці морквою, зверху покласти по спіралі шматочки залишився м'яса. Запікати при температурі 200ºС близько 30 хвилин. Пиріг дасть багато соку, через 30 хв. злити сік і присипати місця з'єднання шматочків м'яса сиром, поставити в духовку і дати сиру розплавитися і злегка підрум'янитися. Дати постояти у формі 10 хвилин, перекласти на блюдо.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
М'ясна смакота






М'ясна смакота



Інгредієнти:

●Грудка куряча - 2 шт
●Сир - 150 гр
●Цибуля - 1 шт
●Гриби (мариновані) - 1 банка
●Морква - 3 шт
●Вершки - 3-4 ст. ложки
●Олія оливкова - 4 ст. ложки
●Спеції для м'яса, за смаком
●Сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
●Сік лимонний - 1 шт

Приготування:

Гриби пасерувати на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаного лука, вершків, спецій.
Курячу грудку порізати тонкими смужками, замаринувати у спеціях і соку лимона. Викласти смужки м'яса в змащену форму на дно і з боків, присипати тертим сиром, викласти інші гриби, далі тертої на крупній тертці морквою, зверху покласти по спіралі шматочки залишився м'яса. Запікати при температурі 200ºС близько 30 хвилин. Пиріг дасть багато соку, через 30 хв. злити сік і присипати місця з'єднання шматочків м'яса сиром, поставити в духовку і дати сиру розплавитися і злегка підрум'янитися. Дати постояти у формі 10 хвилин, перекласти на блюдо.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
М'ясна смакота



Смакота



Енчіладас - традиційне мексиканське блюдо, являє собою тортильї з начинкою, загорнутий в рулет і запечені під гострим соусом. Начинка на ваш смак - курка, м'ясо, овочі, гриби.

Інгредієнти:

●Цибуля ріпчаста (100г): 1 шт.;
●Часник часточки: 4 шт.;
●Перець чилі 2 шт;
●Томати у власному соку: 400 грам;
●Рослинна олія: 80 мл;
●Сіль: 1.5 ч.л.;
●Цукор-пісок: 10 грам;
●Перець чорний мелений: ½ ч.л.;
●Курячий фарш: 800 грам;
●Перець чилі мелений: ½ ч.л.;
●Зіра (кумин): 1 ч.л.;
●Орегано: 1 ч.л.;
●Коріандр сушений (кінза): 1 ч.л.;
●Чеддер: 300 грам (можна замінити на будь-який інший напівтвердий сорт )
●Кінза (коріандр): 100 грам;
●Тортилья: 5 шт.

Приготування:

1. Почнемо з соусу. Для нього почистимо цибулю і часник, з перчиком чилі виймемо насіння і все це дрібно нашинкуем.

2. У сковороді на середньому вогні нагріваємо олію і обсмажуємо нарізані овочі хвилин п'ять, помішуємо. Потім вливаємо до них консервовані помідори, порізати не дуже дрібно. Додаємо сіль, цукор і чорний перець по смаку, перемішуємо і прогріваємо 5-7 хвилин. Соус готовий.

3. В іншій сковороді вже на сильному вогні також розпускаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому курячий фарш, після 10-15 хвилин смаження вся рідина з фаршу випарувалася, і він почав підрум'янюватися. У цей момент засипаємо до нього мелений гострий червоний перець, сіль за смаком, орегано, коріандр і зіру. А можна просто взяти суміш спецій для мексиканських страв. Смажимо ще 5 хвилин до рум'яності - готово.
4. Залишилося потерти сир на крупній тертці і нарізати кінзу.

5. Можна приступати до складання. Духовку включаємо на 180 градусів. Беремо форму для запікання і виливаємо на дно половину нашого соусу.
6. Тортильї злегка розігріваємо в мікрохвильовці, щоб вони стали більш еластичною. Беремо млинець, на одну половину викладаємо 2-3 столові ложки обсмаженого курячого фаршу, на нього тертий сир (не шкодуємо, сиру багато не буває! але нехай його трішки залишиться, щоб посипати зверху) і зверху присипаємо порізаної кінзою.

7. Акуратно згортаємо тортилью в трубочку і викладаємо на соус швом вниз. І так 5 разів (або скільки у вас поміститься трубочок).
8. Коли всі энчилады у формі, заливаємо їх зверху рештою соусом, посипаємо сиром і кінзою.

9. Ставимо форму в нагріту духовку приблизно на 20 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не почне кипіти. Готове. До енчіладас рекомендую і наполягаю на холодній сметанці, щоб вогнем не пыхать.

Приємного апетиту!

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота
Смакота

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика