Смачна сирна запіканка
Вам буде потрібно:
- 500 г сиру
-3 яйця (розділити жовтки і білки)
-5 ст. л. манної крупи
-3 ст. л. цукру
-1 ч. л. ванільної есенції
-1 ст. л. розпушувача
-ізюм або сушена журавлина - за смаком
Приготування:
Всі продукти зі списку, крім яєчних білків, ретельно перемішуємо. В окремому посуді з дрібкою солі збиваємо білки до утворення м'яких піків. Попередньо нагріваємо духовку до 180 градусів С.
Обережно домішуємо до сирної маси білки і виливаємо готову масу у форму, змащену вершковим маслом.
Ставимо в духовку і випікаємо близько 45 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
Подаємо запіканку теплою зі сметаною або варенням.
Запіканка з кольорової капусти
Інгредієнти:
- 1 стегенце
- 1 морква
- 1 цибулина
- 500 г цвітної капусти
- 200 г вершків
- 2 столові ложки майонезу
- 100 р сиру
- 1 столова ложка приправи
Приготування:
М'ясо нарізати не дуже дрібно. Обсмажити цибулю з морквою на олії (після обжарювання відкинути на сито, щоб скло зайве масло). Цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварила 5 хвилин.
М'ясо змішати з приправою, трохи підсолити, переклала в форму, на нього половину засмажки, потім капусту, решта зажарка. Вершки змішати з майонезом, залити м'ясо з овочами. І останній шар, натерти на крупній тертці сир. Все поставити в духовку на 50 хвилин.
Приємного апетиту!
Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Сир домашній жирний маслянистий 500-600гр.
Вершки жирні 150мл.
Молоко згущене з цукром пів банки (орієнтуйтеся на свій смак)
Яйце куряче 3шт.
Пудинг ванільний (сухий) 80гр.
Манка 1-3 ст.ложки (залежить від якості сиру)
Чорнослив свіжий 10шт. (або велика червона слива)
Яблука солодких сортів 1-2шт. (розрізати кожну на 6-8частей, видалити насінну коробку)
Форма d 22см.
Папір для випічки.
Приготування:
Сир перекладаємо в миску, розминаємо картофелемялкой (якщо сир з крупинками можна протерти через сито, я дуже не люблю цю процедуру) додати яйця і вершки, перемішати, не збивати.
У згущене молоко всипати пудинг і перемішати, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці.
Додаємо згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо. Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднайте з тестом. Якщо у вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3ст.ложки манки.
Перекладаємо масу у форму, дно краще застелити папером для випічки.
Верх розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.
Випікаємо в духовці при 180град, до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності - схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)
Дати охолонути у формі і можна подавати.
Приємного апетиту Вам і Вашим близьким
Овочева запіканка з фаршем
Ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.
Інгредієнти:
- 700-800 г яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (можна і без нього)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль,перець, орегано
Приготування:
Картопля, помідори і баклажани нарізати тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажити на сковороді гриль.
Фарш змішати з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолити, поперчити, додати пару пучок орегано.
Збирати запіканку так:
- змастити оливковою олією
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності
Запікати в духовці при 200-220 З приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняти, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар