Тушкована капуста з овочами - 0% жиру
Нам знадобляться:
- Капуста, 1/2 невеликого качана.
- Помідори, 2 великих
- Перець солодкий, 1 великий
- Морква, 1 середнього розміру
- Цибулина, 1 велика
1. Шаткуємо капусту соломкою, відкладаємо в сторону.
2. Ріжемо цибулю невеликими квадратиками.
3. Замість масла використовуємо воду - заливаємо 1/4 склянки в сковорідку, відкриваємо середній вогонь, кидаємо цибулю. Обсмажуємо хвилин 10, періодично помішуючи.
4. Поки готується цибулю ріжемо дрібними квадратиками моркву, перець і помідор.
5. Додаємо до цибулі капусту. Виливаємо зверху ще пів склянки води, все перемішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо хвилин 20-30, зрідка помішуючи.
6. Після закінчення 20-30 хвилин додаємо до капусти морква, помідор і перець. Перемішуємо. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще стільки ж, періодично помішуючи.
7. Солимо і перчимо за смаком
Готове! Страва так само добре в холодному вигляді, як і в гарячому.
Тушкована капуста з овочами - 0% жиру
Нам знадобляться:
- Капуста, 1/2 невеликого качана.
- Помідори, 2 великих
- Перець солодкий, 1 великий
- Морква, 1 середнього розміру
- Цибулина, 1 велика
1. Шаткуємо капусту соломкою, відкладаємо в сторону.
2. Ріжемо цибулю невеликими квадратиками.
3. Замість масла використовуємо воду - заливаємо 1/4 склянки в сковорідку, відкриваємо середній вогонь, кидаємо цибулю. Обсмажуємо хвилин 10, періодично помішуючи.
4. Поки готується цибулю ріжемо дрібними квадратиками моркву, перець і помідор.
5. Додаємо до цибулі капусту. Виливаємо зверху ще пів склянки води, все перемішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо хвилин 20-30, зрідка помішуючи.
6. Після закінчення 20-30 хвилин додаємо до капусти морква, помідор і перець. Перемішуємо. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще стільки ж, періодично помішуючи.
7. Солимо і перчимо за смаком
Цвітна капуста в клярі.
Інгредієнти на 4 порції:
Капуста цвітна 400 г
Яйце куряче 4 штуки
Молоко ½ склянки
Борошно пшеничне 100 г
Олія рослинна 2 столові ложки
Інструкція:
1. Змішуємо молоко з розтертими з рослинним маслом, жовтками, додаємо борошно, перемішуємо і додаємо збиті білки. Добре вимішуємо.
2. В отриманий кляр потім відварені і підсушені качанчики цвітної капусти і обсмажуємо в олії до рум'яної скоринки.
Тефтелі з тушкованою капустою
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
• 1 кг. фаршу (свинина + яловичина);
• 200 г. рису відварити до напівготовності);
• 1 цибулина;
• 1 яйце;
• сіль і перець;
• все добре перемішати.
Соус:
• 0,5 л. води;
• 1 ст. л. томатної пасти;
• 1 ст. л. борошна;
• перець, сіль, цукор за смаком;
• 1 ст. л. сметани (все добре перемішати).
Приготування:
Сформувати тюфтельки, обваляти їх у борошні і обсмажити на рослинному маслі до отримання золотистої скоринки.
Скложить обсмажені тюфтельки в сковороду. залити приготованим соусом і поставити гаситися в духовку хвилин на 20.
Капуста тушкована
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Свіжу капусту нашаткувати і склавши каструлю, залити киплячою водою. Нехай постоїть з хвилину. Злити капусту і поставити тушкуватися у сотейнику або сковороді. Додати квашену капусту, вона дасть кислинку. Скільки хочете, стільки і додайте. В кінці гасіння додати томатну пасту. Якщо ви хочете додати свіжі помідори, то їх треба покласти раніше.
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Горячее@funny.chef
#Гарниры@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Квашена капуста за добу
Квасити капусту ще рано, а вже таааак хочеться її поїсти! Така капуста звичайно трохи відрізняється на смак від цієї квашеної. але в якості тимчасової заміни дуже навіть підійде.
Інгредієнти:
На 1 літр:
• Капусти - 600 р.;
• Моркву натерти на тертці-кому як подобається і стільки скільки подобається.
Капусту нашаткувати, гарненько обім'яти і перемішати з морквою.
Можна для смаку додати КМИН і чорний горошок.
Утрамбувати капусту в банку.
Готуємо Розсіл:
• Дозування на 3 л. банку (як мені давали рецепт). Тобто на 1 літр я брала все по 1/3.
На 3 літри:
• 1 літр гарячої кип'яченої води;
• 1 стіл лож Цукру;
• 2 стіл лож Солі;
• 1 стіл лож 70% оцтової есенції;
• (1 ст. ложка 70%-ой есенції - це 8 ст. ложок 9%-ного оцту.).
Приготування:
В мірну кружку засипаємо сіль і цукор, заливаємо окропом, вливаємо оцтову есенцію. Все перемішуємо до повного розчинення солі
Розсіл остудити до кімнатної температури.
Тоненькою цівкою вливаємо розсіл в банку з утрамбованої капустою. Ложкою випускаємо зайве повітря, щоб приготовленим розсолом повністю, рівномірно залити капусту. Закриваємо кришкою
Ставимо в холодильник на добу!
Через добу я готую з цієї капусти такий простенький салатик: додаю червоний солодкий цибулю і рослинне масло. Все!
Автор рецепта: Віра Фискина
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Заготовки@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар