"Наивкуснейшая запіканка"
Інгредієнти:
- 300 гр. фаршу яловичини або свинини,
- 3 ст.л. сметани,
- 1 ст. л. вершкового масла,
- 100 гр. твердого сиру.
Приготування:
1. У посуд для запікання покладіть кілька шматочків вершкового масла.
2. Потім рівномірно укладіть фарш.
3. Посипте м'ясо тертим сиром.
4. Залийте сметаною і поставте в духовку на слабкий вогонь (150-180°С).
5. Запікайте 1 годину до утворення рум'яної скоринки. Гарнір можна подати будь-який.
Приємного вам апетиту!
Сирна лимонно‑кавова запіканка
Інгредієнти
Сир м'який ½ кг
Сметана 100 г
Цукор 4 столові ложки
Яйце куряче 4 штуки
Крупа манна 4 столові ложки
Кава розчинна 2 столові ложки
Цедра лимонна терта 2 столові ложки
Сік лимонний 2 столові ложки
Спосіб приготування
1. Всі продукти ретельно збити міксером до пишної маси. Масу розділити на 2 частини. До однієї додати сік і цедру лимона. До другої - розчинна кава.
2. Викладати маси ложками одна біля одної в змащену маслом і посипану манкою форму. Далі другий і третій ряд вгору, весь час чергуючи кольору.
3. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.
Холодна яблучна запіканка з мюслі
Інгредієнти
Яблука 1,4 кг
Сік лимонний 2 столові ложки
Цукор 3 столові ложки
Крохмаль кукурудзяний (маїсовий) 2 столові ложки
Кориця мелена 1 чайна ложка
Сіль за смаком
Масло вершкове 8 столових ложок
Мед ¼ склянки
Борошно пшеничне ½ склянки
Геркулес 2 склянки
Пластівці мигдалю ½ склянки
Кокосова стружка солодка ½ склянки
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
2. Очистіть і поріжте яблука на невеликі шматочки. Викладіть в миску і змішайте з лимонним соком, цукром, крохмалем, корицею і дрібкою солі. Добре перемішайте і викладіть рівним шаром у прямокутну форму.
3. У невеликій глибокій сковороді розтопіть вершкове масло з медом. Додайте борошно, геркулес, мигдаль, кокос і щіпку солі. Добре перемішайте і викладіть масу рівним шаром на яблука.
4. Поставте в духовку на 45-55 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Якщо верхній шар раніше часу став підгоряти, накрийте форму фольгою, а через деякий час знову відкрийте. Остудіть і поставте в холодильник. Подавайте вранці з йогуртом.
Запіканка з‑італійськи
Інгредієнти
Пюре картопляне 1 кг
Гриби свіжі 500 г
Філе курячої грудки 3 штуки
Сир твердий 350 г
Вершки 30%-ві 150 мл
Кріп щіпка
Петрушка щіпка
Спосіб приготування
1. Очистити і зварити картоплю.
2. Нарізати гриби і куряче філе, а потім посмажити.
3. Для соусу змішати вершки або молоко з приправами, поставити на вогонь, дати нагрітися.
4. Сир натерти на крупній тертці.
5. Зелень дрібно порубати.
6. Розігріти духовку до 180 градусів.
7. Деко змастити маслом, викласти на нього картоплю, потім курку та гриби, залити соусом і посипати зверху сиром.
8. Поставити запіканку в духовку на 15-20 хвилин, до готовності, поки сир не запечеться.
9. В кінці приготування можна прикрасити зеленню кропу і петрушки.
Рада - для найкращого результату краще всі інгредієнти солити і перчити у процесі їх приготування, тому на деко викладаються вже практично готові продукти. ПРИЄМНОГО ВАМ АПЕТИТУ!!!
Капустяна запіканка (96 ккал/100 гр)
Інгредієнти:
Половинка середнього качана капусти,
0,5 кг курячого фаршу,
1 цибулина,
2 яйця,
2 ст. л. томат-пасти,
100 г біойогурту без добавок (можна кефіру),
сіль і перець за смаком.
Приготування:
Капусту тонко шаткуємо і кидаємо в киплячу воду хвилин на 10.
Цибулю ріжемо півкільцями і тушкуємо на сковороді разом з фаршем до моменту, коли фарш змінює колір.
Йогурт змішуємо з томат-пастою, солимо і перчимо.
Злегка змащуємо силіконової пензликом дно вогнетривкої форми, викладаємо в неї половину капусти, наверх фарш. Поливаємо половиною йогурту з томат-пастою (або намазуємо, якщо йогурт густий). На цьому етапі можна додати і половину збитих яєць (я виклала їх тільки згори, і було трохи сухувато).
Тепер накриваємо начинку другою половиною капусти, поливаємо йогуртом з томат-пастою і збитими яйцями.
Випікаємо в духовці при 180 градусів до апетитної скоринки (приблизно 30-40 хвилин).
Ніжна сирна запіканка без борошна і без манки
Ця запіканка - даний сирне хмара! При мінімумі калорій - максимум задоволення!))
Інгредієнти:
сир - 250 грам (жирність беріть за смаком)
молоко або вершки - 100-150 мл (в залежності від вологості сиру)
2 яйця
цукор - 2 ст. ложки або по смаку
ванілін (або інші ваші улюблені прянощі)
вершкове масло для змащування форми
Приготування:
Відокремити білки від жовтків.
Збити в ємності заглибним блендером сир з молоком, цукром, прянощами і жовтками. Збиваємо до тих пір, поки "Не зникнуть" всі крупинки сиру. Маса виходить як густа сметана.
Окремо збити білки до піків.
Акуратно ввести білки в сирну масу.
Можна, звичайно не відокремлювати білки від жовтків, а все збити разом - теж буде смачно, але вже не так ніжно. При цьому варіанті запіканка виходить ніжна, прямо як суфле.
Викласти в змащену маслом форму і випікати в розігрітій до 160-170 градусів духовці близько 35 хвилин. Повністю остудити і нарізати порційно
Сама по собі запіканка виходить дуже смачна. Але за бажання можна зробити її з корицею, родзинками і ягодами, апельсинами або бананами, полити фруктовим соусом, варенням або медом.
А можна і більше координально поексперементувати з додатковими інгредієнтами. Наприклад, додати натерту сиру моркву і дрібно нарізану курагу.
Можете приготувати її в одній великій формі, а можете спробувати в невеликих - як для кексів. Вийдуть міні-запіканки))
Немає коментарів:
Дописати коментар