Листковий десерт "Куэй Лапис" з чорносливом
Інгредієнти:
Вершкове масло - 450 г
Цукор - 120 г
Ваніль (екстракт) - 2 чайних ложки 1 стручок
Ваніль - 1 стручок
Яйце - 6 шт/ Жовтки - 12 шт (одне з двох)
Згущене молоко - 510 г
Борошно - 240 г
Сіль - 1/2 чайної ложки
Чорнослив
Приготування:
Духовку нагрійте до 230 градусів. Форму для торта застеліть папером для випікання. Застелене порожню форму поставте на пару хвилин прогрітися.
Вершкове масло збийте з цукром до повітряного стану. Зерна стручка ванілі додайте в тісто (порожній стручок не викидайте - його можна покласти в банку з цукром для додання запаху).
Вбийте цілому по 1 яйцю в тісто і додайте екстракт ванілі. Перемішуйте тісто після додавання кожного яйца.Влейте згущене молоко.
Просіяне борошно і сіль всипте в тісто і перемешайте.Теста повинно вистачити на 9-10 шарів, тому заповнюючи форму, треба це враховувати. Випікати доведеться по 1 шару окремо, у випадку якщо у вас лише 1 форма.
Увімкніть функцію гриля в духовці. Частина тесту вилийте в форму.Выпекайте один шар 5-7 хвилин при включеному грилі до золотистого відтінку. Спечений корж дістаньте, викладіть на блюдо і залийте чергову порцію тіста, вчинивши так з усіма 9-10 шарами. Між 2-3, 5-6, 8-9 шарами (або будь-які інші комбінації) викладіть чорнослив на сире тісто перед відправленням в духовку.
Після того як всі спечені коржі, покладіть їх у форму і, вимкнувши гриль, поставте в духовку на 180 градусів на 10-15 хвилин, щоб трохи підсушити. Остудіть і подавайте до столу!
Сирний десерт «Будиночок»
Інгредієнти:
200 грам сиру
10 столових ложок цукру
250 грам вершкового масла
4 ложка какао
15 штук пісочного печива
Приготування:
Масло розм'якшити. В мисці розтерти 150 грам масла з п'ятьма ложками цукру і чотирма какао. На пергаментний папір намазати шаром завтовшки 0,5-0,8 див. На нього зверху викласти печиво прямокутником 3х5.
До сиру додати 100 грам розм'якшеного масла і 5 ложок цукру, добре перемішати. Сирну масу викласти на середній ряд печива. Згорнути в трикутний рулет. Поставити на 5-6 годин на холод або в холодильник.
Потім акуратно звільнити будиночок від паперу і покласти на блюдо. Подавати можна нарізаною на шматочки товщиною 2 див.
Приємного апетиту!
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Інгредієнти:
450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао
Приготування:
Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну масу.
У остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію.
Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну масу.
Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоїться.
Перед подачею посипати какао.
Малиновий десерт
Основа:
ванільне печиво 300 грам (яке легко кришиться)
дрібно порубаний мигдаль - 3 ст. ложки
70 грам вершкового масла або маргарину
Банку згущеного молока
3 ст. ложки лимонного соку
3 ст. ложки апельсинового лікеру
300 грам замороженої малини (дати розтанути)
1 склянка збитих вершків
Фігурки з шоколаду та вершки для прикраси
Щоб вийшла основа, змішуємо крихти печива, мигдаль і масло. Викладаємо у форму.
У великій мисці збиваємо згущене молоко, малину, лікер, лимонний сік і вершки. Виливаємо у форму.
На дві години в холодильник як мінімум!
Прикрашаємо, як вам подобається, і перед вживанням даємо постояти при кімнатній температурі 15 хвилин.
Cook it!
Кавовий десерт з вафель і крему
Інгредієнти:
470 мл жирних вершків
1 столова ложка цукру
2 столових ложки розчинної кави (порошком)
450 г маскарпоне кімнатної температури
255 г тонких шоколадних вафель
какао без цукру (додатково)
Приготування:
Підготуйте круглу форму для пирога зі знімними краями. Порожню миску для збивання поставте в морозилку мінімум на 10 хвилин. Потім там змішайте вершки, цукор, кава і збийте все на максимальній швидкості близько 2 хвилин до стійких піків. Акуратно введіть маскарпоне, перемішайте і залиште на час.
Тепер почніть викладати десерт, виклавши дно вафлями. Зверху нанесіть шар крему. Продовжуйте викладати шари, чергуючи вафлі і крем. Останнім шаром повинен бути крем. Закрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч. Перед подачею присипте зверху какао через ситечко і зніміть краю з форми.
Десерт з бананами і морозивом.
Інгредієнти:
Банан - 1-2 шт., морозиво - 2 кульки, вафлі - 2 шт. горіхи і вишні для прикраси.
Шоколадний соус: чорний шоколад - ½ плитки, жирні вершки - 100 г, вершкове масло - 50 г, цукор - за смаком.
Приготування:
Готуємо шоколадний соус. Для цього розтоплюємо шоколад в каструлі і розмішуємо з вершками, маслом і цукром. Нагріваємо і розмішуємо, поки всі інгредієнти не з'єднаються.
У довгасту десертну вазочку викладаємо 2 половинки банана, нарізаного уздовж, на відстані кількох сантиметрів один від одного. Між половинками банана викладаємо морозиво.
Зверху поливаємо десерт шоколадним соусом, прикрашаємо вишнями, посипаємо горіхами і ставимо вертикально вафлі. Подаємо відразу ж.
Десерт «День Святого Валентина»
Інгредієнти:
морозиво - 300 г
яблука червоні - 1 шт.
ківі - 1 шт.
апельсини - 1 шт.
шоколад темний - 50 г
вершки збиті - 40 г
Очистіть яблуко, ківі і апельсин, наріжте скибочками.
Розтопіть шоколад на водяній бані.
У вазочку покладіть частину морозива, полийте частиною шоколаду, потім розкладіть скибочки яблука, знову частина морозива, частина шоколаду, ківі. Знову покладіть морозиво, полийте частиною шоколаду, потім р
Немає коментарів:
Дописати коментар