Сирний Кекс.
Інгредієнти:
Сир 200 г
Сметана 2 столові ложки
Яйце куряче 2 штуки
Масло вершкове 2 столові ложки
Борошно пшеничне 1 склянку
Цукор 1 склянку
Сода ½ чайної ложки
Сіль за смаком
Приготування:
1. Взяти 200 грам сиру, додати 2 яйця, 2 столові ложки сметани, 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, склянка борошна, склянка цукру, половину чайної ложки погашеної соди, щіпка солі.
2. Все перемішати, викласти у форму. Випікати в духовці при температурі 180 градусів.
Шоколадно-кавовий кекс
Неймовірно ароматний і смачний кекс!
Нам знадобиться:
120 г вершкового масла
100 г цукру
200 г борошна
2 яйця
1 ч.л. розпушувача
50 мл кавового лікеру (можна просто замінити на каву+коньяк)
100 г шоколаду
Приготування:
Розм'якшене масло збити з цукром, по одному додати яйця. Всипати просіяне борошно з розпушувачем.
У тісто додати лікер, дрібно подрібнені горіхи і шоколад. Перемішати.
Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати 30 хвилин. Дати охолонути у формі 10 хвилин, вийняти і остудити повністю на решітці.
Приємного апетиту!
Кекс "Зебра"
Склад
-5 яєць (великих 4)
-1,5 склянки цукру
-100 р. розм'якшеного слив.масла
-2 склянки борошна
-1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)
-1 склянка сметани
-2 ст.л. какао з верхом
-1 ч.л. соди без гірки в борошно
-сіль на кінчику ножа
-плитка молочного шоколаду
Приготування
Збити розм'якшене злив. масло з цукром
+ яйця збити після кожного
+ сметана - збити
+ ванілін, сода, сіль, борошно - збити
тісто має вийде як густа сметана.
Тісто розділити на дві частини, в одну частину додати какао розмішати.
Форму змастити і ложкою викладати тісто чергуючи біле з темним: центр 3 ст.л. білого, в середину білого 3 ст.л. темного і тд.
Випікати в гарячій духовці, потім остудити і залити зверху шоколадною глазур'ю.
Прості морквяно-яблучні кекси з корицею
Прості морквяно-яблучні кекси з корицейКексы готуються дуже швидко і дуже просто. А смак у них чудовий: в міру солодкі, дуже м'які, та ще й корисні, завдяки моркви і яблук. Темний колір кекси купують моркви. А кориця, як завжди, дає приголомшливий аромат. Обов'язково спробуйте
Інгредієнти:
2 невеликих яблука
1 велика морква
1/2 склянки сметани
2 яйця
2/3 склянки цукру
половина склянки борошна
1ч.л. соди (гасити будемо сметаною)
трохи солі
трохи кориці
Приготування:
Моркву і яблука очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Яйця збиваємо з цукром.
Соду гасимо в сметані. Потім кладемо в миску з яйцями сметану і корицю. Щіпку солі.
Додаємо моркву, яблуко. Перемішуємо. Кладемо борошно. Знову перемішуємо.
Випікати можна в силіконових формах, або в жорстких з антипригарним покриттям, використовуючи паперові вкладиші - кошики. Я, як раз, пекла з паперовими кошиками. Для цього кладемо кошики в осередку форми і наповнюємо їх тістом на 2/3 висоти.
Випікаємо в попередньо нагрітій до 200°С духовці протягом 20-25 хвилин. Ось такі прості кекси!
Приємного апетиту!
#випічка@cooklove
Медово-горіхові кексики!
Інгредієнти на 10-12 шт:
-2 яйця;
-150 мл молока;
-8 ст. л. рідкого меду;
-200 гр борошна;
-100 г подрібнених волоських горіхів;
-2-3 ч. л. цукру;
-1 ч. л. ванільного цукру;
-0,5 ч. л. соди.
Приготування:
Яйця, рідкий мед і молоко кімнатної температури збити в мисці.
В іншій мисці змішати сухі інгредієнти, все крім горіхів.
У суху суміш влити яйця з молоком і медом,ретельно перемішати, тісто виходить як на оладки, потім додати подрібнені горіхи.
Заповнити формочки на 2\3 і поставити в розігріту до 180 С духовку на 25-30 хвилин.
Готовність перевіряємо натисканням на кексик, якщо став пружним, готовий!
Приємного апетиту!!!
#випічка@cooklove
Кекс із сухофруктів і горіхів
Інгредієнти:
На маленьку формочку 15 на 15 см
2 яйця
50 гр. вершкового масла (розтопити)
1 ст. ложка цукру (краще коричневого)
1\4 ч. ложки соди
1\4 ч. ложки ваніліну
щіпка солі
70 гр. волоських горіхів
40 гр. фундука або мигдалю
90 гр. кураги
100 гр. інжиру (або чорносливу)
55 гр. в'яленої журавлини (або фініків)
55 гр. борошна
Духовку нагріти на 170 градусів, форму змастити вершковим маслом, присипати борошном. Горіхи і сухофрукти порізати великими шматочками. У мисці змішати борошно з содою, сіллю і ваніліном, яйця збити з цукром до білого, додати вершкове масло, борошно і перемішати, додати сухофрукти і горіхи, добре розмішати, викласти суміш у форму, добре розрівняти і утрамбувати ложкою. Випікати 40-45 хвилин, до золотистого кольору. Готовий кекс трохи остудити, потім загорнути в пергамент або фольгу, залишити на ніч. На наступний день кекс порізати гострим ножем на маленькі квадратики. Приємного апетиту! На наступний день кекс стає ще смачніше, зберігати її треба в щільно закритому посуді, тоді він стає більш м'яким і насиченим.
Немає коментарів:
Дописати коментар