Розсольник домашній
Інгредієнти бульйон м'ясний 750 р.
м'ясо варене 100 р.
капуста білоголова 100 р.
картопля 180 р.
огірки солоні 60 р.
корінь селери 20 р.
морква 1 шт.
цибуля ріпчаста 1 головка.
корінь петрушки 1 шт.
масло топлене 20 р.
сметана 100 гсоль, перець чорний мелений, лавровий листрассол огірковий
Як приготувати Моркву і цибулю наріжте соломкою і спасеруйте на топленому маслі. Капусту, коріння селери і петрушки нашаткуйте тонкою соломкою. Картоплю наріжте брусочками.Соленые огірки очистіть від шкірки, наріжте скибочками навскоси і припустіть в невеликій кількості м'ясного бульона.В киплячий бульйон покладіть капусту, доведіть до кипіння, додайте картоплю, білі коріння, а через 5 хвилин - пасеровані моркву, цибулю і припущені огірки. Заправте спеціями і варіть до готовності.
Смачний домашній пломбір
Інгредієнти:
300 г вершків 33-35%
150 г цукру
ванілін
3 жовтки
0,5 склянки молока
Приготування:
В кип'ячене остигле молоко вводимо 3 жовтки,
цукор і трохи ванільного цукру, перемішуємо,
і на водяній бані, безперервно заважаючи, доводимо всю масу до стану згущеного молока.
Збити вершки до міцних піків
З'єднати дві маси і обережно перемішати
Тепер поставимо в морозилку на 1 годину.
Через годину всю масу міксером на низькій швидкості, перемішати і знову в морозилку.
Через 1 годину повторити процедуру.
Все, як морозиво застигне, можна насолоджуватися чудовим, справжнім смаком натуральної пломбіру
Можна полити варенням і присипати рубаним мигдалем.
Можна і шоколадку потерти...
Порада:
Тільки будьте обережні, не перевзбейте вершки, інакше вони стануть маслом, і морозиво не вийде.
Приємного апетиту!
Домашній мармелад
Для приготування цих простих домашніх солодощів, можна використовувати абсолютно будь-який фруктовий або ягідний сік...
Інгредієнти:
апельсинова або лимонна газована вода - 1 стакан
апельсиновий сік - 1 стакан
желатин - 50 г
цукор - 1 склянка
лимонна кислота за смаком
Приготування:
У каструлю всипати желатин і залити його газованою водою, залишити на 10-15 хв. (до набрякання). Потім додати апельсиновий сік, цукор і лимонну кислоту. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи, близько 20 хв.
Зняти з вогню, розлити по силіконових формочках і поставити в холодильник до застигання.
Домашній ice tea
Сьогодні холодний чай став продуктом широкого вжитку. Як і інші прохолодні напої, що він продається вже готовим, розлитим в алюмінієві банки або пластикові пляшки. Однак якщо на етикетках написано ice tea, це зовсім не означає, що чай в складі є. Справжній «айс ті» готується на основі свіжозавареного чаю, відомого як потужний антиоксидант. А чай у пляшках - лише похідне з екстракту чаю, а також переконливо ряду різних ароматизаторів, барвників, консервантів та інших сумнівних добавок. В Америці є навіть спеціальні швидкорозчинні таблетки і порошок: їх можна засипати в холодну воду і відразу отримати готовий напій. Для порівняння: в одній чашці свіжозавареного зеленого чаю міститься в 20 разів більше антиоксидантів, ніж у пляшці чайного напою. Тому краще не полінуватися і приготувати «айс ті» самостійно.
Поради до чаю
Настій для холодного чаю краще готувати з хороших сортів чорного, зеленого і червоного чаю. Заварювати його треба міцним, враховуючи, що, змішавшись з льодом, він стане чайним напоєм середньої фортеці.
Для заварювання чаю ідеально підійде скляний або фарфоровий чайник з товстими стінками. В якості «наповнювачів» можна використовувати свіжовичавлені соки, сиропи, фрукти, ягоди, а також деякі прянощі і квіти, наприклад, м'яту, корицю, жасмин, гвоздику.
Змішавши чай з інгредієнтами, його потрібно остудити до кімнатної температури, потім розлити по високих келихах, наповненим кубиками льоду. Лід можна також приготувати заздалегідь, за бажанням можна додати у воду для заморозки сік.
Келих з чаєм можна прикрасити тими шматочками фруктів і ягід, які сформували смак напою. Пити через трубочку - і зручніше, і естетичніше.
Рецепти
Холодний зелений чай
Інгредієнти: 1 літр води, 5 чайних ложок зеленого чаю, 1 лимон, 3-4 гілочки м'яти, цукор за смаком, кубики льоду.
Приготування. Заварити зелений чай, додати в нього цукор за смаком. Як тільки зелений чай охолоне, змішати його з соком одного лимона, додавши дрібно нарізану жменю свіжої м'яти. Ретельно перемішати. Подавати з кубиками льоду.
Ice tea з прянощами
Інгредієнти: 500 мл води, 3 чайні ложки чорного чаю, один лимон, кориця, невеликий шматочок імбиру, гвоздики, 1 столова ложка коричневого цукру, кубики льоду.
Приготування. В заварник насипати чай, корицю, очищений імбир, гвоздику, залити окропом. Після того, як чай настоїться, охолодити його. Глечик наполовину заповнити кубиками льоду. Нарізати лимон часточками, посипати цукром, додати до льоду. Холодний чай налити в глечик з льодом і лимоном, дати настоятися 2-3 хвилини. Розлити в келихи, прикрашені шматочками лимона.
Фруктово-ягідний холодний чай
Інгредієнти: 1 літр води, 5 чайних ложок чорного чаю, 1 яблуко, 1 апельсин, 200 г свіжої полуниці, 1 персик, цукор за смаком, лід.
Приготування. Заварити чай, залишивши його на 10-15 хвилин настоюватися, потім охолодити. Фрукти вимити, яблуко очистити від шкірки, нарізати великими шматочками. Персик нарізати часточками. Апельсин розрізати навпіл. Одну половинку залишити для прикраси, з другої зняти шкірку, крупно нарізати і обшпарити окропом, м'якоть подрібнити. Полуницю розім'яти виделкою. Змішати в глечику настій чаю і фрукти. Подавати у високих келихах з кубиками льоду.
Холодний чай «Тонізуючий»
Інгредієнти: 500 мл води, 3 чайних ложки чорного чаю, 300 г чорної смородини, 3 нектарина, 1 апельсин, кілька гілочок м'яти.
Приготування. Заварити чай. Ягоди протерти через сито, з нектарина вичавити сік. Змішати чай з соком і ягодами. Перемішати, розлити по келихах з шматочками льоду і м'ятою, прикрасивши їх апельсином.
Домашній мармелад
Сік апельсиновий - 100 мл
сік лимонний - 5-6 ст. ложок,
вода - 100 мл,
цукор - 1 стакан (кількість приблизне, додайте по смаку)
цедра апельсина цедра лимона - по 1 ст. ложці
желатин - 20 р.
В апельсиновий сік помістити желатин.
Ретельно розмішати і залишити для набухания.В окремому посуді змішати воду, цукор, цедру апельсина і лимона, поставити на слабкий вогонь.
Дати закипіти і варити поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор повністю розчиниться, з'єднати обидві суміші. Перемішуйте, поки желатин не розчиниться. Після чого необхідно процідити і видалити цедру. Отриману масу влити у форму, попередньо застеливши її харчовою плівкою. Помістити форму в холодильник на кілька годин (6-8 годин.)
Коли мармелад застигне, дістаньте його і разрежте на шматочки потрібної величини. Обваляйте їх у цукрі і готовий мармелад.
Приємного апетиту
Немає коментарів:
Дописати коментар