середа, 10 липня 2013 р.

Гаспачо.

Гаспачо.



Час приготування: 1 годину + від 4 годин до 2 днів на наполягання
Порцій: 6
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_супы #из_помидоров

Вам буде потрібно:

3 стиглих помідора середнього розміру (близько 750 гр.), очистити від серцевинки і порізати на шматочки розміром 1 див.
2 середніх червоних болгарських перцю, очистити від насіння і порізати на шматочки 1 див.
2 невеликих огірка (1/2 кг), один очистити, другий залишити з шкіркою, порізати на шматочки 1 див.
1/2 солодкої цибулини або 2 великих головки цибулі-шалот, порізати
2 середніх зубчики часнику, порізати або пропустити через чеснокодавку (ок. 2 ч. ложок)
2 ч. ложки солі
1/3 чашки (склянки) оцту з хересу (шеррі vinegar)
мелений чорний перець
5 чашок (склянок) томатного соку
1 ч. ложка гострого соусу з червоного перцю, наприклад, Табаско
8 кубиків льоду
хороше оливкова олія (extra-virgin)

Крутони:
3 середніх зубчики часнику, подавити часничницею або дрібно порізати (ок. 1 ст. ложки)
1/4 ч. ложки солі
3 ст. ложки хорошого оливкової олії
3 чашки (склянки) кубиків хліба 1Х1 див. (з багета або білого хліба, батона)

Як готувати:

1. Змішати помідори, перець, огірки, цибуля, часник, сіль, укусус і перець у великій чашці. Дати постояти, поки овочі не пустять сік, близько 5 хвилин. Вмішати томатний сік, гострий соус і лід. Щільно накрити і поставити в холодильник для настоювання, не менше 4 годин і до 2 днів. При подачі на стіл полити оливковою олією і посипати крутонами.

2. Змішати часник, сіль і масло. Дати постояти 20 хвилин, потім процідити. Отриманим полити часниковим маслом хліб і обережно, але ретельно перемішати. Викласти кубики одним шаром на деко і сушити, періодично помішуючи, при т-ре 180 С до золотистого кольору, близько 15 хвилин.

alina_who

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Гаспачо.



Гаспачо



На 4-6 порцій:
1.5 кг червоних помідорів
2 червоних солодких перцю-паприки
100 г ріпчастої цибулі (1 середня цибулина)
2-3 зубчики часнику
0.5 ч.л. солі
50 мл оливкової олії
150 г білого хліба
200 г свіжих огірків

Приготування:

Помідори злегка надрізаємо навхрест і на пару хвилин опускаємо в киплячу воду. Після цього легко очищаємо шкірку і вирізаємо серединку. Далі за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної маси помідори, один солодкий перець і цибулю.

За допомогою ступки або чеснокодавилки подрібнюємо часник, додаємо до нього сіль, оливкова олія і хлібний м'якуш (50 г). Ретельно все перемішуємо, якщо буде сухувато - можемо долити трохи кип'яченої води. Додаємо хлібну суміш в томатне пюре і добре перемішуємо. Якщо суп занадто густий - трохи розбавляємо його водою. Прибираємо в холодильник на кілька годин, до повного охолодження.

Залишився хліб нарізаємо невеликими кубиками і підсушуємо на сухій гарячій сковороді або в духовці, щоб вийшли сухарики. Такими ж кубиками нарізаємо залишився перець і очищені від шкірки огірки. Перед подачею посипаємо суп з сухариками і нарізаними овочами. Готове!
Гаспачо






ГАСПАЧО


...для всієї родини:)

холодний томатний суп з оливковою олією, з'явився в жаркій Андалузії, південної провінції Іспанії.
Іспанська гаспачо відносять до холодних супів. Однак з холодними супами його ріднить лише температура. Гаспачо, по суті, це подрібнені свіжі овочі.

Ще одна особливість гаспачо полягає в тому, що деякі його інгредієнти подають на окремих тарілочках. Це може бути круте рубане яйце, сухарі, шматочки шинки або салямі. Гість сам вирішує, чим йому наповнити свіжу, пахучу холодну масу.

Інгредієнти:

-►5-6 штук дуже стиглих помідорів середнього розміру
-►2 солодких перцю середнього розміру
-►2 зубчики часнику, пара засохлих шматочків білого хліба
-►2 склянки томатного соку
-►2 столових ложки хересного або червоного винного оцту
-►2 столових ложки оливкової олії
-►½ очищеного свіжого огірка
-►1 ріпчаста цибулина
-►3 гілочки петрушки, сіль, перець за смаком
-►3 краплі соусу Tabasco
-►лід.

Спосіб приготування:

Промий овочі під проточною водою, бланшируй помідори, зніми шкірку і насіння. Всі компоненти, крім помідорів, подрібни з допомогою блендера в глиняному горщику. Помідори перетри на тертці, додаємо до суміші, розмішай ложкою і подавай.

Приємного апетиту:)
ГАСПАЧО



Гаспачо



Інгредієнти:
- 5-6 м'ясистих помідорів
- 2 болгарських перцю
- 1 луковичка
- 2-3 зубчики часнику
- 3-4 огірка
- сік половини лимона
- сіль
- перець
- оливкова олія

Приготування гаспачо:
На помідорах зробити розріз навхрест і залити окропом на кілька секунд:

Очистити помідори від шкірки і нарізати часточками:

Цибулю і часник нарізати невеликими шматочками:

Перець нарізати невеликими шматочками:

Огірки очистити від шкірки і нарізати кільцями:

З'єднати в глибокій мисці помідори, перець, огірки:

Додати цибулю і часник:

За допомогою блендера измельчить овочі, додати сік половини лимона:

Одну столову ложечку оливкової олії:

Посолити, поперчити і ще раз ретельно збити:

Суп залишити в холодильнику на кілька годин, подавати суп холодним. Для більш вишуканого смаку можна до супу приготувати часникові сухарики або грінки:
Гаспачо






"Гаспачо"



Склад:
огірок - 1 шт.
помідор - 1 кг.
вода - 1 л.
перець болгарський червоний солодкий - 1 стручок
перець болгарський зелений - 1 стручок
оцет хересний - 3 ст. л.
каперси - 3 ст. л.
часник - 1 зубчик
перець чилі - 1 стручок
базилік - 1 пучок
олія оливкова - 5 ст. л.
цибуля зелена - 1 пучок
сіль - за смаком
Приготування:
Огірок помити й очистити. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і видалити насіння. Помити перець, видалити насіння і нарізати кубиками.
Відкласти в сторону по одній третині кубиків огірків і солодкого перцю.
У каструлю влити воду і поставити на плиту. Зробити пюре з решти овочів. Посолити, поперчити і заправити оцтом. Часник розчавити через часникодавку і викласти до овочів. Гострий перець і каперси подрібнити. Все з'єднати, перемішати і викласти в каструлю.
Листочки базиліка помити, нарізати смужками і додати в суп. Також в суп додати масло.
Поставити в холодильник. Цибулю нарізати кільцями. Розлити суп по порціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика