Майонез домашній
Яйце куряче - 1 шт
Гірчиця - 1 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 1/2 ч. л.
Сік лимонний - 1 ч. л.
Олія соняшникова 200 мл
Перший секрет: температура всіх інгредієнтів має бути приблизно 12-14 градусів. Тому дістаємо яйця і гірчицю з холодильника, а соняшникова олія навпаки поміщаємо в холодильник на 15 хвилин. За цей час якраз температури вирівнюються.
Тепер кладемо в довгасту чашу яйце (жовток і білок), сіль, цукор, гірчицю. І збиваємо блендером нашу суміш.
Для змішування використовуємо ось такий блендер,так як другий секрет в тому,що для змішування краще підходить агрегат з плоскими і трохи широкими лопастями.Можно використовувати кухонний комбайн з хвилястим ножем-для змішування рідких продуктів.
Повільно, дуже тонкою цівкою вливаємо в нашу чашу охолоджене соняшникову олію, постійно перемішуючи. В кінці процедури майонез повинен загуснути.
Вливаємо лимонний сік і ще раз перемішуємо. Майонез повинен побіліти придбати пікантну кислинку.
Якщо вам потрібен більш рідкісний майонез, то можна розбавити трохи кип'яченою водою кімнатної температури.
Домашній сир
Кефір - 1 л
Молоко - 1 л
Беремо однакову кількості молока та кисломолочного продукту. Я майже завжди беру кефір. Чим вище відсоток жирності молока і кефіру, тим більше у вас вийде сиру.
Виливаємо молоко в ємність, величиною не менше, ніж 2 літри. Доводимо до кипіння. Як тільки молоко почне потихеньку підніматися, робимо маленький вогник і
Відразу тонкою цівкою вливаємо в нього кефір.
Робимо вогонь побільше і обережно перемішуємо молоко з кефіром. Як тільки ви побачите, що стала відокремлюватися сироватка, відразу вимикайте газ і закрийте каструлю кришкою. Дочекайтеся, коли все охолоне. Тому що коли молоко охолоджується, сир продовжує ще якийсь час згортатися. Хоча б до температури 40гр. С. і киньте на марлю. Для цього візьміть великий шматок марлі або іншої не дуже щільної тканини, бажано х\б. Ставите на каструлю друшляк, расстилаете тканину і виливаєте те, що у вас утворилося в каструлі після всіх маніпуляцій. Зав'язуєте вузлик і подвешиваете куди-небудь, щоб стекла вся сироватка. Коли перестане капати з нашого вузлика, можна вважати наш сир готовим. Можна залишити на ніч, якщо ви робили ввечері для сніданку.
З сироватки потім можна приготувати млинці, спекти вдома хліб, зробити влітку окрошку. І просто пити холодну влітку, коли дуже жарко на вулиці. Чудово втамовує спрагу. можна давати домашнім тваринам. корисний і дієтичний продукт. Одним словом, не виливайте)))
А вранці у вас буде готовий чудовий сир. До нього можна додавати сметану за смаком. До речі, хто любить сир кисліші, може з допомогою сметани зробити будь влаштовує їх смак. Діти не дуже люблять кислий, тому для них буде просто саме те. Додавайте вершки, фрукти, ягоди або йогурт. Все буде дуже чудово смачно! Чекаю відгуків, щоб дізнатися вашу думку. На всі питання відповім, всі підкажу. Так, завжди виникає це питання. Скільки виходить сиру? З 1 л. молока і 1 л. кефіру виходить приблизно 350 гр. сиру.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин
Для 500 мл майонезу знадобиться:
150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)
Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.
Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній зефір
Інгредієнти:
Цукор - 200 гр
Білки яєчні - 200 гр
Вершки - 200 гр
Желатин - 80 гр
Сироп (малиновий, полуничний) по вашому смаку - 200 гр
Пудра цукрова
Приготування:
Сироп вилити в каструльку, додати цукор і варити, поки суміш не загусне на слабкому вогні.
При цьому весь час помішуйте, інакше підгорить.
Дістати білки з холодильника і збити.
Желатин розвести згідно інструкції на упаковці.
Коли суміш сиропу і цукру буде густий, знімаємо з вогню і додаємо збиті вершки і желатин. Перемішуємо.
Форму, в якій буде зефір рясно посипати цукровою пудрой.Распределить масу і теж зверху посипати пудрою.
Помістити в холодильник на 2-3 години.
Потім виріжте фігурки потрібної форми і насолоджуйтеся!
Смачний домашній зефір готовий.
Смачний домашній пломбір
Інгредієнти:
300 г вершків 33-35%
150 г цукру
ванілін
3 жовтки
0,5 склянки молока
Приготування:
В кип'ячене остигле молоко вводимо 3 жовтки,
цукор і трохи ванільного цукру, перемішуємо,
і на водяній бані, безперервно заважаючи, доводимо всю масу до стану згущеного молока.
Збити вершки до міцних піків
З'єднати дві маси і обережно перемішати
Тепер поставимо в морозилку на 1 годину.
Через годину всю масу міксером на низькій швидкості, перемішати і знову в морозилку.
Через 1 годину повторити процедуру.
Все, як морозиво застигне, можна насолоджуватися чудовим, справжнім смаком натуральної пломбіру
Можна полити варенням і присипати рубаним мигдалем.
Можна і шоколадку потерти...
Порада:
Тільки будьте обережні, не перевзбейте вершки, інакше вони стануть маслом, і морозиво не вийде.
Приємного апетиту!
Домашній смачний майонез
Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії
Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
Немає коментарів:
Дописати коментар