вівторок, 2 липня 2013 р.

Запіканка з яйцями і помідорами.

Запіканка з яйцями і помідорами.



Інгредієнти:

- 600 г картоплі
- 1 велика цибулина
- 30 г вершкового масла
- 400 р м'ясного фаршу
- 400 р помідорів
- 2 ст.ложки томатної пасти
- сіль
- перець
- 4 яйця
- тертий мускатний горіх
- трохи молока
- вершкове масло для форми
- 2 жовтки
- 50 г тертого сиру.

Приготування:

1. Очищену картоплю зварити до готовності.
2. Цибулю нарізати кубиками. Вершкове масло розігріти у великій сковороді і злегка обсмажити нарізану цибулю.
3. М'ясний фарш викласти на сковорідку і смажити 4 - 5 хвилин.
4. Помідори хрестоподібно надрізати, опустити на короткий час в киплячу воду, зняти шкірку. Вирізати підстави плодоніжок, м'якоть нарізати і додати в м'ясний фарш. Додати томатну пасту, посолити, поперчити. Гасити 8 - 10 хвилин.
5. Гарячий зварену картоплю розім'яти, додати яєчні жовтки, сіль, перець, мускатний горіх і добре перемішати. Якщо пюре вийде густим, додати трохи молока.
6. Обсмажений фарш викласти у змащену жиром форму, зверху покласти картопляне пюре. На поверхні пюре зробити 4 поглиблення і вилити в них яйця.
7. Посипати тертим сиром, запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.
Запіканка з яйцями і помідорами.



Смачна сирна запіканка



Вам буде потрібно:

- 500 г сиру
-3 яйця (розділити жовтки і білки)
-5 ст. л. манної крупи
-3 ст. л. цукру
-1 ч. л. ванільної есенції
-1 ст. л. розпушувача
-ізюм або сушена журавлина - за смаком

Приготування:

Всі продукти зі списку, крім яєчних білків, ретельно перемішуємо. В окремому посуді з дрібкою солі збиваємо білки до утворення м'яких піків. Попередньо нагріваємо духовку до 180 градусів С.
Обережно домішуємо до сирної маси білки і виливаємо готову масу у форму, змащену вершковим маслом.
Ставимо в духовку і випікаємо близько 45 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
Подаємо запіканку теплою зі сметаною або варенням.
Смачна сирна запіканка






Куряча запіканка з овочами і сметаною



Інгредієнти:

500гр. курячого філе
400гр. болгарського перцю
500гр. сметани
Банку консервованої кукурудзи
1 стакан вареного рису
2 цибулини
200гр. твердого сиру
200гр. моркви
Сіль, чорний перець
Олія рослинна

Приготування:

Дрібно нарізаємо філе, перець очищаємо від насіння і нарізаємо його кубиками. На великій тертці натираємо моркву, дрібно нарізаємо цибулю.
На рослинному маслі обсмажуємо до готовності куряче філе, злегка солимо його і перчимо. На іншій сковороді обсмажуємо моркву, додаємо до неї перець і смажимо, поки він не стане м'яким. Далі додаємо цибулю і трохи солі, злегка обсмажуємо.
Форму для запікання злегка змащуємо олією, викладаємо рис, розрівнюємо. На рис укладаємо овочі, потім половину сметани, розрівнюємо. На сметану кладемо шар курячого філе, шар кукурудзи. На кукурудзу викладаємо другу половину сметани, посипаємо блюдо тертим сиром і ставимо в духовку на півгодини при середній температурі. Остуджуємо і лише тоді розрізаємо на порції. Приємного апетиту! Дуже ситна і смачна, ця оригінальна запіканка прекрасно буде виглядати на сімейному обідньому столі. Відмінний рецепт на замітку господиня.
Куряча запіканка з овочами і сметаною



Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:

- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружечками
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами






Запіканка з грибами і картоплею (100 гр - 125.96 ккал)



Інгредієнти:
350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
600 г картоплі
150 г цибулі
150 г сиру (напівтвердого або твердого)
сметана (10-20%) - 100 гр
рослинна олія - 2 ст л
сіль
перець

Приготування:

1. Гриби відварити до готовності (варили опеньки 30 хвилин після закипання).

2. Картоплю відварити до готовності. Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

3. Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

4. Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.

5. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин
Запіканка з грибами і картоплею (100 гр - 125.96 ккал)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика