понеділок, 1 липня 2013 р.

Запечена картопля

Запечена картопля



Інгредієнти:
- Картопля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло вершкове - 100 г
- Сметана - 2 столові ложки
- Бекон - 4 штуки
- Сир твердий - 200 г
- Кріп - за смаком
- Цибулю зелений - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200°C. Вимийте і обсушіть бульби картоплі. Запам'ятайте, що шкірка повинна бути сухою, тоді вона зможе підрум'янитися і стати хрустящей.Натрите кожну картоплину невеликою кількістю оливкової олії і солі і поставте в духовку на 1-1,5 години, в залежності від розміру. Сіль забере частину вологи з шкірки, що теж допоможе так необхідної нам скоринці стати золотистої і апетитною.
2. За півгодини до приготування картоплі загорніть у фольгу неочищені зубчики часнику, посоліть, поперчіть, додайте вершкового і оливкового масла. Через 30 хвилин вийміть картоплю і дайте охолонути до тієї міри, коли Ви зможете брати її руками.
3. Гострим ножем розріжте картоплини уздовж навпіл. Далі потрібно акуратно, намагаючись не пошкодити шкірку, ложкою выскрести м'якоть у велику миску. До м'якоті додайте солодкий, ніжний печений часник, сметану, трохи оливкової олії, рубану зелень, обсмажений бекон, тертий сир і акуратно перемішати, намагаючись не зробити із загальної маси картопляне пюре. На закінчення посоліть і щедро поперчіть.
4. Начиніть золотисті тури з шкірки використовуючи все ту ж ложку, посипте тертим сиром і укладіть зверху по парі кубиків дуже холодного вершкового масла і відправляйте отриману флотилію прямим курсом під розігрітий гриль і запікайте до утворення хрусткої скоринки. Додаткова порція тертого сиру, вершкове масло допоможуть утворення цієї самої скоринки, тому будьте щедрими, адже в цьому всі чари.
5. Подавайте гарячими, шиплячими і страшно апетитними. А їжте, забувши про вилку з ножем. Так смачніше.
Запечена картопля



"Фарширований картопля"



Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 копчений окорочок (або будь-копчене м'ясо)
- 200 г помідорів
- 50 р сиру
- Зелень
- Майонез
- Сіль
- перець

Приготування:
1. Картоплю відварити (не очищаючи від шкірки) у підсоленій воді до готовності. Потім картоплю остудити, почистити.
2. Розрізати уздовж на дві половинки.
3. Чайною ложкою зробити поглиблення, вийняти м'якоть.
4. М'якоть картоплі нарізати кубиками.
5. З стегенця зрізати м'ясо, нарізати його кубиками.
6. Зелень дрібно покришити.
7. Помідори нарізати кубиками.
8. Змішати м'якоть картоплі, м'ясо, помідори, зелень.
9. Трохи посолити, поперчити, додати майонез, добре перемішати.
10. Сир натерти на дрібній тертці.
11. Отриманою масою нафарширувати картоплю.
12. Посипати картоплю сиром, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки сир не зарум'яниться.
"Фарширований картопля"






"Картопля, фарширований оселедцем"



Інгредієнти:
На 4 порції:
-картопля - 4 шт.
-цибулю ріпчаста - 1/2 шт.
-філе 1/2 оселедця
-сметана - 1 ст.л.
-сир тертий - 20г

Приготування:
1. Картоплю вибрати рівний, однакового розміру, помити і відварити у мундирі, майже до готовності.
2. Очистити, розрізати навпіл уздовж і акуратно вийняти серцевиною, залишивши краю товстіший, щоб картопля не розсипався.
3. Серцевину картоплі і філе оселедця подрібнити.
4. Додати дрібно нарізаний і спассерованний цибулю і сметану. Все ретельно перемішати.
5. Отриманим фаршем наповнити картоплю і покласти у форму, попередньо змащену маслом.
Посипати тертим сиром. Запекти в духовці хвилин 10-15.
"Картопля, фарширований оселедцем"



Печена картопля з сиром.



Час приготування: 1 год.

Інгредієнти для 4 порцій:
Картопля 1 кг
Олія оливкова за смаком
Зелень сушена 3 столові ложки
Сіль морська за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Сир 300 г
Сметана 100 г
Кріп 1 пучок
Цибуля зелена пір'я 4 штуки
Часник 1 зубчик
Сіль за смаком

Інструкція:
1. У миску з оливковою олією, додайте сушену зелень і спеції (орегано, базилік, кріп, куркума, карі, чебрець), сіль і перець. Цим маслом намажте розрізаний навпіл картоплю (разом зі шкіркою). Поставте картоплю запікатися в духовку при 200-220 градусах, поки не з'явиться гарна золотава скоринка.
2. Свіжу зелень і часник дрібно поріжте або подрібніть в блендері. Перемішайте виделкою в тарілці сир, сметану (додайте стільки сметани, скільки буде потрібно, щоб зробити сир м'яким), подрібнену зелень і сіль.
3. Готовий картопля викладіть на велику тарілку, додавши зверху сир. Прикрасьте стіл свіжими овочами.
Печена картопля з сиром.






"Пряний картопля з беконом"



Інгредієнти:
- картопля
- сирокопчений бекон
- суміш перців
- базилік

Приготування:
1. Безсумнівний плюс цього рецепту - це швидко і смачно!
2. Не потрібно ніякого масла і солі, бекон зробить свою справу!
3. Картоплю нарізати великими часточками, бекон невеликими скибочками, додати спеції за смаком, викласти у форму для запікання і відправити в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
4. Це дуже ароматний і смачний гарнір, і цілком зійде і за повноцінне блюдо!
"Пряний картопля з беконом"



"Картопля запечений з зеленню"



Інгредієнти:
- картопля (за кількістю персон і бажано мита)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець кр.стручковый
- сіль (всі кількість за смаком)

Приготування:
1. Надрізаємо картоплю товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом.
2. Нарізаємо часник,зелень,перець. Солимо.
3. Поливаємо раст.маслом. Перемішуємо.
4. Викладаємо картоплю в форму і начиняємо отриманою сумішшю.
5. Поливаємо зверху ще трохи олією і в духовку
200° С 1 годину запікаємо.
"Картопля запечений з зеленню"






"Запечений картопля"



Інгредієнти:
- 4 великі розсипчасті картоплини
- 1 ст. л. соняшникової олії
Для начинки:
- 100 г сиру гауда або чеддер
- 125 р сметани
- 2 ст.л. подрібненої цибулі
- сіль
- перець

Приготування:
1.Разогрейте духовку до 200°С духовку з конвекцією до 180°С). Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо протріть його паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько години.
2.Тем часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненої цибулі. Посоліть і поперчіть.
3.Слегка остудіть картоплю. Відріжте поперек від кожної картоплини скибку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки товщиною в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплю-ля в миску і розімніть її виделкою. Змішайте із сиром, сметаною і цибулею.
4.Наполните отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте залишилися цибулею. Подавайте гарячим.
"Запечений картопля"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика