ТЕФТЕЛІ З ГРЕЧКИ З ГРИБАМИ
Інгредієнти:
1 стакан гречаної крупи
700 г печериць або глив
3 репчатых цибулини
зелень, сіль, перець панірувальні сухарі
5 ст.л. краснодарського соусу
1 яйце - за бажанням
Приготування:
1. Приготуйте гречану кашу: 1 стакан гречаної крупи залийте
2 склянки води, трохи посоліть і варіть до готовності. Коли каша буде готова - каструлю замотайте рушником і залиште на 10-15 хв. 2. Гриби наріжте скибочками, цибулю наріжте дрібно, зелень дрібно порубаєте.
3. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю близько 5 хв, додайте гриби і смажте ще близько 15 хв. Посолити, поперчити і охолодити.
4. Посмажені гриби з цибулею подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Гриби перемішати з гречаною кашею (можна заважати не всю кашу - на Ваш розсуд, головне щоб фарш вийшов лепким) і зеленню. Ті, хто не дотримуються посту можуть додати ще 1 яйце.
5. Сформувати кульки, обваляти в борошні і панірувальних сухарях і обсмажити на рослинному маслі.
6. Викласти посмажені тефтелі в каструлю з товстим дном.
7. Приготувати заливку: соус розвести водою, додати спеції і сіль за смаком. Залити тефтелі заливкою і протушкувати близько 10 хв.
Курячі стегенця з грибами в пиві
ТРЕБА:
8 курячих стегенець або ніжок
4 ст. л. гірчиці (не дуже гострої)
1/2 ч. л. солодкого соусу чілі
2 ст. л. курячого жиру
250 г печериць
2 цибулини шалот
4 моркви
500 мл темного пива
100 г густої сметани (вершків) ( за бажанням)
1 пучок зеленого цибулі
1 пучок петрушки
Сіль, чорний перець
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Курячі ніжки натерти сумішшю гірчиці, солі і перцю. Покласти в холодильник не менше, ніж на 2 години.
2. Ніжки обтерти від гірчиці (при обсмажуванні вона сильно горить). Обсмажити ніжки на жирі, постійно повертаючи, приблизно 10-15 хвилин і викласти їх з сковорідки.
3. У жирі з-під курки обсмажити спочатку цибулю шалот, потім порізану моркву і туди ж додати порізані гриби. Потім це все залити пивом і тушкувати приблизно 5 хвилин. В кінці додати солодкий перець чилі.
4. Сметану змішати з посіченою петрушкою, додати сіль, перець за смаком. Додати в овочі і проварити 2 хвилини.
5. Курячі стегенця покласти на овочі та гриби, прогріти 3 хвилини на вогні. Потім накрити кришкою, вимкнути плиту і залишити ще на 10 хвилин під кришкою.
6. При подачі посипати зеленою цибулею.
Курку можна подавати і без гарніру.
РАВІОЛІ З ГРИБАМИ
Борошно пшеничне 1 кг
Вода 1,25 склянки
Яйце куряче 2 штуки
Гриби свіжі 1 кг
Цибуля зелена 1 пучок
Олія оливкова 6 столових ложок
Масло вершкове 4 столові ложки
Вершки 30%-ві 2 столові ложки
Сир твердий 1 столова ложка
Петрушка 3 столові ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Приготування 1. Замісити тісто. Змішати борошно і сіль. Яйця збити з оливковою олією і водою. Поступово вливаючи яєчну суміш в борошно, замісити пружне, еластичне тісто. Готове тісто накрити серветкою і залишити на 30 хвилин.
2. Приготувати начинку. Дрібно порізати гриби (можна взяти лисички, білі гриби, грузді) і цибулю, обсмажити їх на вершковому маслі. Додати вершки (сметану), посолити, поперчити і тушкувати 10 хвилин. Начинка повинна бути соковитою.
3. Тісто розкачати в 2 однакових тонких пласта. На один пласт тіста розкласти по 1 чайній ложці начинки на відстані 3-5 см один від одного. Накрити другим пластом, щільно притиснути пальцями пласти навколо начинки, потім розрізати їх на квадрати.
4. Варити равіолі в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою, викласти на блюдо, заправити олією, посипати тертим сиром і зеленню. Окремо можна подати кетчуп.
Печеня з індички з каррі і грибами
Інгредієнти на 6 порцій:
800 г філе стегна індички
1 велика цибулина
300 г печериць
2 великих моркви
3 зубчики часнику
1 ст.л. з гіркою порошку каррі
1 літр курячого бульйону або води
сіль і мелений чорний перець за смаком
Приготування:
Нарізаємо індичку на невеликі шматочки. Крупно рубаємо цибулю і моркву. Печериці ріжемо на 2-4 частини в залежності від розмірів.
У сотейнику або каструлі розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин.
Додаємо подрібнений часник і каррі, смажимо, помішуючи, ще близько хвилини. Кладемо індичатину, перемішуємо і тримаємо 2 хвилини, щоб м'ясо стало матовим.
Вливаємо бульйон, додаємо сіль і перець, доводимо до кипіння. Тушкуємо на маленькому вогні під кришкою до м'якості м'яса і моркви, близько 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо гриби.
При подачі за бажанням посипаємо кропом.
Дуже смачне м'ясне блюдо, до якого ви будете повертатися знову і знову! Рулька з смаженими грибами!
http://knigarulit.ru/rulka-s-zharennyimi-gribami/
Запечений короп з грибами
Інгредієнти:
короп - 1,5-2 кг
цибуля ріпчаста - 1 велика штука
печериці (інші гриби) - 150-200 грам
половинка лимона
рослинна олія
зелень, сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
1. Готуємо начинку. Цибуля ріпчаста потрібно нарізати тонкими півкільцями, а гриби невеликими скибочками. Окремо обсмажити на олії цибулю і гриби до м'якості. За бажанням додати січену зелень, посолити, поперчити і добре перемішати.
2. Карпа потрібно випатрати і видалити зябра. Всередині і зовні натерти сіллю і перцем. Нафарширувати рибу начинкою, за необхідності скріпити краю зубочистками. Зробити косі надрізи і в цей "кишеньку" помістити скибочки лимона. Злегка полити лимонним соком.
3. Випікати протягом 20-25 хвилин (залежно від ваги риби) в розігрітій до 200 С духовці. Готової рибці дати постояти 8-10 хвилин і акуратно перекласти в блюдо.
Автор рецепта - Tanya Senkova
Немає коментарів:
Дописати коментар