Запечена картопля
Інгредієнти:
Картопля - 2 кг
Масло вершкове - 100 гр
Сметана - 300 гр
Сир чеддер - 250 гр
Бекон - 200 гр
Сіль - 1 ч. ложка
Чорний перець - за смаком
Молоко - 1/2 склянки
Зелена цибуля - 3 шт
Спосіб приготування:
Додати вершкове масло дрібно порізаний і підсмажений бекон.
Додати сметану і добре перемішати.
Картоплю запекти в духовці.
Розрізати запечена картопля вздовж і вибрати з картоплі ложкою м'якоть.
Картопля розтерти з маслом і беконом. Посолити,поперчити.
Додати молоко і тертий сир.
Всипати дрібно порізану зелену цибулю. Добре перемішати.
Нафарширувати картоплю. Викласти картоплю на деко.
Викласти на картоплю тертий сир. Запікати в духовці 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!
Картопляні герцогині
Інгредієнти:
2 кг картоплі
8 жовтків
110 г вершкового масла
2 ч.л. солі
чорний перець
1/4 ч.л. мускатного горіха
1 яйце
300мл густих вершків
Змастити сумішшю картоплю і відправити в духовку розігріту до 180С до рум'яного кольору (хвилин 15-20)
Фарширований картопля
Інгредієнти:
1 кг картоплі
1 копчений окорочок (або будь-копчене м'ясо)
200 г помідорів
50 г сиру
Зелень
Майонез
Сіль
перець
Приготування:
1. Картоплю відварити (не очищаючи від шкірки) у підсоленій воді до готовності. Потім картоплю остудити, почистити.
2. Розрізати уздовж на дві половинки.
3. Чайною ложкою зробити поглиблення, вийняти м'якоть.
4. М'якоть картоплі нарізати кубиками.
5. З стегенця зрізати м'ясо, нарізати його кубиками.
6. Зелень дрібно покришити.
7. Помідори нарізати кубиками.
8. Змішати м'якоть картоплі, м'ясо, помідори, зелень.
9. Трохи посолити, поперчити, додати майонез, добре перемішати.
10. Сир натерти на дрібній тертці.
11. Отриманою масою нафарширувати картоплю.
12. Посипати картоплю сиром, поставити в духовку.Запекать при температурі 180 градусів до тих пір, поки сир не зарум'яниться.
Картопляний бутерброд
Інгредієнти:
Картопля 2шт
1 ч. л. меду
1 ч. л. гірчиці
майонез
1 цибулина (бажано червона)
1 / 2 авокадо (нарізати скибочками)
1 помідор
Тертий сир
Листя салату або петрушку
1) Змішати натертий на крупній тертці картопля з медом і гірчицею.
2) Добре перемішайте отриману суміш.
3) Посоліть і поперчіть за смаком.
4) Сформуйте з картоплі коржі (за формою нагадують скибочки хліба) і поставте в духовку при t = 175C, на 10 хв. або до готовності.
5) Після дайте коржикам трохи охолонути.
6) На "картопляний скибочку" наносимо невелику кількість майонезу, потім кільця або кубики цибулі, авокадо, далі помідор (кільцями) злегка посипати сіллю і перцем. Наступний шар сиру і салат (петрушку). Зверху накриваємо картопляним скибочкою.
Картопляний гарнір
Інгредієнти:
- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)
Приготування:
Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевою сумішшю. Збризкуємо зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв. ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»
Інгредієнти:
500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль, перець
Приготування
Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.
Картопляні грибочки
Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити.
Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.
Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Немає коментарів:
Дописати коментар