четвер, 4 липня 2013 р.

Сметанний кекс (сметанник)

Сметанний кекс (сметанник)



Простий у виготовленні пиріг на кожен день.
Інгредієнти:
3 яйця
1 ст. сметани
1 ст. цукру
2 ст. борошна
1 ч.л. розпушувача

Приготування:
1. Збити яйця з цукром. Продовжуючи збивати, додати сметану.
2. Додати борошно, попередньо змішану з розпушувачем, і перемішати до однорідного стану.
3. Тісто перелити у форму, змащену маслом, і випікати при 180С близько 50-60 хвилин (залежить від духовки).
Примітка:
*В нього можна додавати родзинки або порізану курагу, але у мене не було, тому в «чистому вигляді». Простіше не придумаєш.

#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Сметанний кекс (сметанник)



МАРМУРОВИЙ КЕКС НА ЗГУЩЕНОМУ МОЛОЦІ



Інгредієнти:

3 яйця
0,5 склянки цукру
2/3 склянки сметани
2/3 склянки згущеного молока
120 гр. вершкового масла
0,5 чайної ложки розпушувача
2 склянки борошна
1 чайна ложка з гіркою какао
1 плитка темного шоколаду

Приготування:

Ретельно розітремо яйця з цукром. Потім додаємо до них сметану і згущене молоко. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до суміші. Поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Ділимо тісто на 2 частини. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або просто на повільному вогні (в цьому випадку ємність з шоколадом треба змастити трохи маслом). В одну частину тіста додаємо какао і розтоплений шоколад.

Беремо форму (у мене в ходу прямокутна довжиною близько 30 см і шириною внизу 7 см, а вгорі 10 см), змащуємо її маслом і трохи посипаємо манкою. І вперед - вливаємо в середину форми одну столову ложку світлого тіста, одну темного, одну світлого, одну темного. І так далі, поки не закінчиться тісто. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин.

Залишаємо кекс у формі на 10 хвилин, а потім викладаємо на блюдо. Приємного апетиту

#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
МАРМУРОВИЙ КЕКС НА ЗГУЩЕНОМУ МОЛОЦІ






Лимонний кекс



Інгредієнти вимірюємо за допомогою склянки з - під йогурту (125 гр):
2,5 склянки борошна
трохи менше склянки раст масла
3 яйця
сік 1 лимона (3\4 склянки)
1ч.л. розпушувача
цедра 1 лимона
Глазур:
1 білок, сік 1 лимона, цукрова пудра (200гр)
кольоровий барвник( жовтий)

Приготування:
- яйця збити з цукром, додати лимонну цедру
- додати раст. масло
- додати борошно з розпушувачем
- формочки заповнити на 1\2 об'єму форми ( піднімаються не дуже високо)
- випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 гр - 30 - 35 хвилин
Приготувати глазур.
- збити білок, додати сік одного лимона і продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру
і барвник. Збивати до тих пір, поки фарба не розчиниться.
Остиглі кекси покрити глазур'ю.
Лимонний кекс



Кекс



Інгредієнти:
Стакан 250 мл
6 білків
0,5 ст. цукру
0,5 лимона - сік
ванільний цукор
1,5 ст.л. порошку ванільного пудингу (або крохмалю) (я додала кукурудзяний крохмаль, пудингу не було!)
0,3 ст. цукрової пудри
0,7 ст. борошна
сіль

Приготування:
Білки з сіллю збити. Потихеньку додати цукор, лимонний сік, ванільний цукор. Збивати до повного розчинення цукру. Пудинг+цукрова пудра+борошно з'єднати і просіяти. Обережно, щоб не осадити, змішати з білками без міксера! Випікати при температурі 170С близько 40 хвилин (перевірити готовність зубочисткою) в силіконовій формі, змащеній вершковим маслом.

Перевернути у формі над тарілкою, нехай остигає. Коли охолоне - сам впаде на тарілку. Форма бажано кільцева, щоб добре пропікся. Я розвела готову марципанову суміш, полила кекс і посипала прикрасами (як для пасок). Можна ще шоколадом розтопити і полити.
Кекс
Кекс
Кекс






а я замість паски роблю смачні кекси і прикрашаю білком і посипками. всім подобається))))




Кекс з горіхами



Інгредієнти:

8 столових ложок вершкового масла (кімнатної температури)
230 г цукру
2 великих яйця
1 год л ванільного екстракту
180 мл кефіру (нежирного)
300 г борошна
2 ч л пекарського порошку
щіпка солі
1/2 год л соди
1 яблуко

Для посипання
3 ст л вершкового масла (охолодженого)
1 ст л меду
2 ст л кориці
100 г волоських горіхів (порубати в комбайні до стану великої крихти)

Приготування:

1. Для посипання змішайте всі інгредієнти, поки не отримаєте однорідну крошкообразную суміш. Поставте її в холодильник
2. Розігрійте духовку до 190 градусів
3. Вистелити пергаментом форму 20Х20 см
4. Збийте масло з цукром, по одному введіть яйця в тісто
5. Додайте ванільний екстракт, сіль, кефір, перемішати до стану однорідної маси
6. Просійте борошно з содою і розпушувачем і додати їх у тісто
7. Перемішайте до однорідного стану, додати терте на тертці яблуко і перемішайте ще раз
8. Викладіть тісто у форму для пирога, дістаньте з холодильника горіхову посипання і присипте верх пирога
9. Випікайте близько 30-40 хвилин, поки пиріг повністю не пропечеться
Кекс з горіхами






Пісні шоколадні кексики



Інгредієнти:
Какао порошок - 40 г,Борошно грубого помелу - 110 г,Цукор - 60 г,Розпушувач - 2 ч. л.,Ванільний цукор - 1 пак.,Олія растителное (в тісто) - 2,5 ст. ложки,Вода - 0,5 скл.,Варення (будь. у мене динне) - 70 г,Горіх волоський (дрібно порізаний) - 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:
Змішати сухі і рідкі інгредієнти міксером до стану однорідної массы.Если використовується сильно солодке варення,то цукру можна взяти меньше.Выложить тісто у форму для кексів по 1 ст. л. на один кекс. Форму попередньо змастити рослинним маслом.В кондитерський шприц набираємо варення і вводимо по трохи в кексики (в тісто)Зверху кекси посипати подрібненим орехом.Выпекать при 180 гр 25 мин.Достаем з духовки. Виймаємо з форми.
Пісні шоколадні кексики

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика