четвер, 4 липня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Біляші
Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.
Біляші
Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 г яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.
Біляші
Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.
Біляші
Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
Біляші
В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Переклала тісто в миску, змащену олією. Накрила його рушником і поставила в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази
Біляші
Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю. Загорнула в плівку, прибрала в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі
Біляші
Тісто расстоялось, змастила поверхню столу соняшниковою олією. Розділила тісто на 2 частини. Одну частину прибрала в холодильник, іншу скачала в "ковбаску", відривала від неї невеликі шматки, скатывала з них кульки вагою 60г. Накрила харчової пленк
Біляші
поставила ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Біляші
Даю заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку наливаю соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь, опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевертаю
Біляші
В отвір наливаю ложку киплячого масла. Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.



"Ледачі біляші"



Інгредієнти:
Тісто
-сир 5% - 250гр
-яйце - 2шт
-сіль щіпка
-цукор щіпка
-сода не повна чайна ложка
-оцет столовий лож
-борошно
-рослинна олія
Начинка
-фарш - 500гр
-цибуля - 2-3шт
-сіль
-перець
-улюблені трави

Приготування:
1. Змішує всі компоненти для тіста, соду гасимо оцтом і теж в тісто. Замішуємо не дуже круте тісто.
2. У фарш додати перемелений цибулю можна дрібно порізаний, сіль, перець, травички, добре вимішати. 3. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо прямокутником.
4. Починаємо викладати фарш на більшу сторону нашого прямокутника.
5. Скачуємо рулетом. Ріжемо рулет на п'ятаки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на олії на невеликому вогні під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
Автор Ірина Орлова
"Ледачі біляші"






Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:
1. Спочатку зробити тісто:
2. У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
3. Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
4. До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
5. Додати дріжджову суміш і перемішати.
6. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
7. Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
8. У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
9. Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
10. У цей час приготувати начинку:
11. До фаршу видавити часник.
12. Додати дрібно порізану цибулю
13. Додати спеції і перемішати.
14. Влити вершки і знову перемішати.
15. Ліпимо і смажимо:
16. Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
17. Дати їм постояти хвилин 10.
18. З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
19. На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
20. В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
21. Дати постояти хвилин 15.
22. Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
23. Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
Біляші



"Ледачі біляші"



Інгредієнти:
Тісто
-сир 5% - 250гр
-яйце - 2шт
-сіль щіпка
-цукор щіпка
-сода не повна чайна ложка
-оцет столовий лож
-борошно
-рослинна олія
Начинка
-фарш - 500гр
-цибуля - 2-3шт
-сіль
-перець
-улюблені трави

Приготування:
1. Змішує всі компоненти для тіста, соду гасимо оцтом і теж в тісто. Замішуємо не дуже круте тісто.
2. У фарш додати перемелений цибулю можна дрібно порізаний, сіль, перець, травички, добре вимішати. 3. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо прямокутником.
4. Починаємо викладати фарш на більшу сторону нашого прямокутника.
5. Скачуємо рулетом. Ріжемо рулет на п'ятаки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на олії на невеликому вогні під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
Автор Ірина Орлова
"Ледачі біляші"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика